SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yanlış Yaparsak Tarih Bizi Asla Affetmez"

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Malatya kent merkezinin yeniden yapımı için planlama istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kentin yeniden inşasında doğru işler yapılması gerektiğini söyledi.

Şahin, şunları kaydetti:

"Burada hedefimiz şehrin ticarethane olan Akpınar bölgesinde yapılacak olan bütüncül çalışmaların nasıl bir temel üzerinde inşa edildiğini, planlandığını sizlerle paylaşmak ve sizin görüşünüzü almak. Yapılmaya çalışılan size en güzel hizmeti yapmak ve geleceğe Malatya'yı taşımak. Doğru adımlar atarsak Malatya olduğundan çok daha iyi noktaya 3-4 sene içerisinde gelir ve Malatya geçmişten, deprem öncesinden çok daha iyi bir şehir kültürüne kavuşur. Yanlış yaparsak da tarih bizi asla affetmez."

 “KESİNLEŞMİŞ BİR PLAN YOK AMA ELİMİZDE TASLAK HALİNDE OLAN BİR PLAN VAR”

Deprem süresi boyunca yapılan bazı çalışmaları anlatan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın kent hafızasının korunması adına gerekli çalışmaların yapıldığı ve azami titizliği gösterdiklerini belirtti. Başkan Gürkan,  “6 Şubat’tan bu güne kadar beş ay geçti ve biz beş ay önce kıyametin provasını yaşadık. Asrın felaketi diyoruz ama bin yılın felaketini yaşadık. Ülkemiz ve şehrimiz adına tarihte duymadığımız, bilmediğimiz bir felaketle karşılaştık. Malatya’mızda 128 bin bağımsız bölümümüz yıkılmış, bin 237 vatandaşımız hayatını kaybetti. Allah’tan hepsine rahmet diliyorum. 88 bin 560 çadır dağıtımı, 63 konteyner kentin kurulumunu yaptık. 6 konteyner kentimizde şu an yapılıyor ve bu rakam 69’a çıkacaktır. Bireysel 6 bin 40 konteyner dağıtımı yaptık. Konteyner kentlerimiz içerisinde 25 bin 500 konteyner misafirlerini ağırlıyor. 83 bin 194 kişi buradaki konteyner kentlerde yaşıyorlar. 40 bin konteyner çatısı kuruldu. Ağır bina sayımız 45 bin 468, toplam acil, yıkık, ağır hasarlı bağımsız bölüm 127 bin 293. Şehrimizde toplam ağır, yıkık konut sayısı 101 bin 480, toplam acil, yıkık, ağır, orta hasarlı ticaret sayısı 16 bin 716, toplam acil, yıkık, orta hasarlı hayvan barınağı 4 bin 942, toplam acil, orta diğer bağımsız bölümler 4 bin 153, ihalesi yapılan konut sayısı 14 bin 238, toplam yapılan köy konut ihalesi 7 bin 131, toplam planlanan 66 bin toplu konut, 25 bin köy konutu, toplamda ise 91 bin konut. Bugüne kadar dağıtılan yemek sayısı 55 milyon 507 bin.  

Deprem olduktan sonra 13 ilçemizin içinde bulunan en uzak yere 55. dakikada gittik. Erkenek’e 10. dakikada gittik. Belediyemiz kar kışta yolların kapanmaması için üs bölgeler oluşturdu. Deprem meydana geldikten sonra karla kaplanan yollar açık olduğu için ekipler, anında müdahale edebildiler. Belediyemizin her iki ekmek fabrikası da çalışıyordu.  

Biz depremde millet olma şuurunu en güzel halini gördük. Sivil toplum örgütlerimiz, siyasi partilerimiz, meslek kuruluşlarımız,  hayırsever insanlarımız, devletimizin bütün kurum ve kuruluşları ile el ele gönül gönüle verdik. Yaralarımızı sarma noktasında büyük gayretler gösterdik. Yaralarımız sarmaya devam edeceğiz. Yolumuz uzun. Yükümüz ağır, yaşadığımız kolay bir hadise değildir.  130 bin konut demek şehrimizin yüzde 40’ı demektir. Geri kalan kızımda onarılmaya ya da güçlendirilmeye muhtaç. 

Biz ilk günden beri şehrimizin omurgasının bozulmasına karşı çıktığımı belirtmek istiyorum.  Biz, şuraya veya buraya uydu kentler yapacağız anlayışı içerisinde olmadık.  İlk günden bu yana şehrimin belleği, hafızası, kent kimliği, demografik yapısı, sosyolojik yapısı, bozulmasın ve yerinde dönüşüm yapılsın dedim. Bütüncül plan dedim. Bütüncül planda lokal uygulamalarla planın entegre edilmesini istedik. Çok şükür bu taleplerimiz devlet nezdinde karşılık buldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bayramın beşinci günü Ankara’da bakanlık binalarında deprem bölgelerinin belediye başkanlarını ile kapsamlı bir toplantı yaptı. Burada bizlerin fikirlerini aldılar.  Vatandaşlarımızın taleplerini sordular ve bu taleplerin yasal anlamda ve imkânlar ölçüsünde nasıl yerine getirilir? Bunlar konuşuldu. Arkadaşlarımızın hepsi fikirlerini beyan ettiler. Bizde kendi fikrimizi söyledik.  Yerinde dönüşümü, yatay mimariyi, bitişik nizamın seyrekleştirilmesi, yeşil alanların ve meydanların çoğaltılması söyledik.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, her konut için 500 bin hibe,  500 bin de faizsiz kredi vereceğini bildirdi. 150 metrekarenin üzerindeki inşaatlara da 750 bin kredi, 500 bin hibe, iş yerleri için 250 bin hibe 250 bin kredi şeklinde bir destekleme yapılacağını ifade ettiler. Şu anda kesinleşmiş bir plan yok ama taslak halinde olan bir plan elimizde var. Hilmi Bey, bunu kamuoyu ile paylaşacak. Ayrıca 15 Temmuz’dan sonra Akçadağ, Doğanşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın yetkilileri gelecek, buralarda büro açacaklar ve imar çalışmalarını yürütecekler” şeklinde konuştu. 

"HERKESİN SORUMLULUĞUNUN FARKINDA OLMASI GEREKİYOR”

Malatya’yı daha iyi bir seviyeye getirmek için çalıştıklarını belirten Malatya Valisi Hulusi Şahin, “6 Şubat’ta bir deprem yaşadık. Bu asrın değil milenyumun bir felaketiydi. Böylesine devasa bir afet ile mücadele etmek o kadar kolay değil. Bunu vicdan sahipleri görüyor ve biliyor. Vicdan sahipleri ve bu hizmetleri yapanlar ki bunların bir kısmı gönüllüler bir kısmı kamu görevlileri hepsi insanüstü bir çaba ile çalıştırlar. O nedenle vicdan sahiplerinin çalışanlara haklarını teslim etmeleri gerekiyor. Bizim kamuoyundan beklentiniz bu felaketin farkında olmaları, bu felaketi, unutmamaları ve kendilerine hizmet edenleri demoralize etmemeleri, bu çok değerli bir olaydır. Çünkü tarih bugünleri yazacak. Bugünlerde kaçak güreşenleri, demagogları, fedakârları, emek verenleri ve eleştiriyi karalama seviyesinde yapanları da yazacak. O yüzden bizler tarihi günlerde tarihi roller alıyoruz.  Lütfen çok dikkatli olalım ki tarih bizi kötü yazmasın, sitayiş ile yazsın. Çünkü bugünün yanlışı yarın çok daha net bir şekilde belli olur. Nasıl ki Bostanbaşı’ndaki binaların kat artışı o gün değil bugün belli oldu. Bugün yanlış yaparsak, o gün belli olacak ama bugün doğru yaparsak da bizden sonra gelen nesiller bizi, hayır ve dua ile anacaklardır. Kendimize güzel sözler söyletmemiz için güzel işler yapmamız lazım ve herkesin de sorumluluğunun farkında olması gerekiyor.  Bu toplantıda hedefimiz Akpınar bölgesinde yapılacak olan bütüncül planın nasıl bir temel üzerinde planlandığını ve inşa edildiğini kamuoyu ile paylaşmak. Doğru adımlar atarsak Malatya olduğundan daha iyi bir seviyeye 3-4 sene içerisinde gelir ve Malatya deprem öncesindeki halinin çok daha iyi bir şehir kültürüne kavuşur” ifadelerini kullandı.

“DOĞRU MİMARİ, ŞEHİRCİLİK KURALLARIYLA TEKRAR ÜRETMEYE ÇALIŞTIK”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında görevli Mimar Hilmi Güner de depremde yıkılan Malatya kent merkezi için planladıkları proje hakkında bilgi verdi.

Tarihi Yeni Cami ve çevresindeki tüm yapıları toparlayınca şehrin hafızasını iyi bir başlangıçla tekrar oluşturacaklarını düşündüklerini ve projeye bu çerçeveden başladıklarını anlatan Güner, şunları kaydetti:

"Onun yanı sıra burada neredeyse yüzde 80'i yıkılmış bir konut bölgesini ele aldık. Buradaki mülkiyet durumunu, yapı durumunu ve bağımsız bölüm sayılarını öğrenerek tekrar bu alanda doğru mimari, şehircilik kurallarıyla tekrar üretmeye çalıştık. 5 bin 224 tane birimimiz varmış. Tasarlanan ticari bölüm sayısında burada bir artış sağladık, 6 bin 584. Tasarlanan inşaat alanı 272 bin metrekare. Ortalama ticari alan da 40 metrekare. Bizim planlamada göreceksiniz. Osmanlı'daki han şemasına dönme durumumuz da biraz ondan oldu ki cephe boylarını bir önceki cephe boyları ile tutalım ve bunu yaparken esasen ne tam tapuya uyduk, ne tam halihazıra uyduk. Arada bir yerde bir empati yapıp ticaretin ölmemesi için bir yapı oluşturmaya çalıştık. 192 bin metrekare alanda yapılacak ticari alanlara 2 bin araçlık otopark ilavesi sunacağız. Malatya'ya yapılan bütün yapıların bodrum katı olacak. Zemin etüdü doğru, dürüst yapılacak. Hiçbir yapıda asma kat olmayacak. Çatı arası kullanımı olmayacak. Kapalı, açık çıkma olmayacak. Deprem bölgesinde kağıt gibi balkonlar, giriş katlarındaki yüksek yapılar binaya çok zarar vermiş. Ticaret olan yerin üst katını ofis yaptık. Bütün katları, özellikle yakın adalarda aynı kat yüksekliğinde planladık."

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • burak (10 ay önce)
    trambüsler yerine tramvay hattı olursa daha sağlıklı olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)
    Geniş meydanlar yapın. İhtiyaca cevap verecek yollar yapın. Yeraltı otoparkı yapın. Zamanı geldiğinde elzem olacak metro istasyonlarını şimdiden planlayın. Yeşili bol bir çarşı yapın. Sırf dükkanları yıkılan tüm esnafı tekrar aynı alana yerleştirmek için tıkış tıkış bir çarşı yapmayın. Kenti planlarken şimdiyi değil yüz yıl sonrasını planlayın. Not: Mevcut idarecilerle bunun mümkün olmadığının da maalesef farkındayım.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • 2018 de imara açılan bölgelerde o saydıklarıyın hiç biri yok yollarda tek yönlü park imkanı hiç yok yandaki binanın penceresinde öbürüne geçecek kadar mesafe var neden böyle diye sorana da arsa metresi ne kadar biliyormusun diyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Geniş meydanlar, ihtiyaca cevap verecek yollar, otoparklar vs. yapsınlar yapmasına da milletin yıkılan evinin, dükkanının ve de elinde tek kalan şeyi olan yer hakkını alıp size geniş yol yapsınlar öyle mi? Sizin bağışlayacak yeriniz var mı bu işler için? Yoksa milletin evlerininin ve işyerlerinin üstüne çöküp sırf sizi tatmin etmek için geniş yol ve parklar mı yapsınlar istiyorsunuz. Bol keseden sallayıp duruyorsunuz sadece.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Farali köy (10 ay önce)
    Ey Malatyalılar terk edin burayı burdan birşey çıkmaz göreceksiniz boşuna zamanınızı kaybetmeyin burda destan şehirmiş her şey yalan gidin işinize gücünüze bakın
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Şerif Dereli (10 ay önce)Farali köy isimli kullanıcı yorumuna
    Farali köy seni tutanmı var? Ayağına zincir vuranmı var? Git nereye gitmek istersen. Yaşadıklarımız zihnimizde acımız kalbimizde nereye gidersek bir yanımız eksik kalacak. Bu şehri dışarıdan gelen memuru askeri tayincisi ayağa kaldıramaz. Bu şehrin esnafı sanayicisi ticaret erbabı vatandaşı kaldıracak hepinizde bu yazdıklarınızdan utanacaksınız.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • şerif taytıs (10 ay önce)Şerif Dereli isimli kullanıcı yorumuna
    belliki sende bu çarşıda bulunan rant agalarından birisin yada buranın kaymagını yiyenlerdensin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M. Öz (10 ay önce)
    "Belediyemizin her iki ekmek fabrikası da çalışıyordu.“ demiş başkan bey. Bu ekmekleri nerede tüketiyorlarmış. Ekmek büfeleri uzun süre kapalıydı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Dervis (10 ay önce)
    Elin8zde fırsat varken sehirin basindan sonuna kadar bir demir rayı çekin metro tramvay yapın işte yıllarca insanlar sizi saygıyla anar bu sehirde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Necmettin (10 ay önce)
    Başkan!Allah'tan kork.Erkeneke 10 dk gitmek ne iş?2020 Elazığ depreminde Akçadağdan Doganyola yarım saatte gitmiştin!! Aklımızla dalga geçme.Depremi yaşamadın,il dışındaydın biliyorsun!Acil eylem planı diye bir planın yok bizi uyutuyorsun.Üç gün Elazığlı hemşerilerimiz ekmek su taşıdı bize.Megsaş hasar aldı,su bulamadı ekmek yapamadı.Yeni fabrika depremden üç ay sonra faal oldu hala kapasiteli değil.Bu şehri algıyla yonetemiyecegini niye anlamıyorsun hala?Yollar,sular,şehir hala deprem zararlariyla yerle bir.13 ilçede şantiye varmış?Çalışan adam ekip kaldımı belediyende?Yirmi gündür su arızasına gelrmediler! Hep mış mış!Ya sen bu şehirde yaşamıyorsun,ya biz! Yeter başkan yeter! Lütfen bu yorumumu yayınla Malatya haber lütfen.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)
    Hafıza diyorlar sanki şehrin eski hali çok güzeldi en düzensiz dapdar sokakları içiçe girmiş trafiği binaların iç içe girdiği en saçma şehir planlaması vardı beton yığını yeşiligin yok edildiği insnlarin betondan nefes alamadığı ve trafiği rezalet şimdi elinize fırsat geçmişken bunun aynısını yapıyorsunz depremde yaptınız hatanın kat ve kat fazlasını yapıyorsunz şehri yüzyıllik planlaması ile kurulması varken saçma sapan şekilde kuruyorsunz bu şehir yaptınız bu yanlışı affetmez elli yıl sonra gelenler bile arkanızdan ah eder
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalee (10 ay önce)
    Eski tas eski hamam devam edecekler gibi duruyor , bunu fırsata çevirecek kimse yok ,ama olsun herkesi dini inancına göre defneden bir belediye başkanımız var , vekiller ortada yok ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vizyonsuz Malatya (10 ay önce)
    Dükkan sahibi hayatın da bir kitap okumamis bir sehir gezmemis vizyon ve sehir kültüründen uzak insnlari dinleyip yerinde dönüşüm diyerek şehrin makus tarihini değiştirecek fırsatı yerinde dönüşüm diyerek yok ettiniz şehri yine dapdar beton yığını ruhsuz ve saçma sapan şekilde kuracaksinz arkdas şehirn Zatn çarşısı hindistan Pakistan gibiydi saçma sapandi Türkiye de ilk şehir planı yapılan şehri rant ile saçma sapan yapmıştinz ama yerinden dönüşüm diyerek yine şehri ülkenin en güzel şehri yapacakken çünkü buna müsait bir şehir ama bunu bile yok ettiniz çünkü iki dükkanı olan kişileri ölçü aldınız bu kadar vizyon yoksunu olunmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Güzelim Malatya (10 ay önce)
    Uzun zamandır Malatya’yı yöneten bir grup var. Ne var ki bunların yüzünden bir ilerleme olmuyor. Ticaret odasını yönetirler, Ticaret borsasını yönetirler, Esnaflar odasını yönetirler v.b yerleri tutmuşlar. Kimseler de bunun farkında değil. Yani vizyonsuz insanlar Malatya’yı bu hale getirdiler. Kimse Şehrimizi diyemedi, maalesef. Herkes benim adamım diye diye durum ortada. Örneğin Kanalboyu gibi yeri yıllardır her gelen vizyonsuz başkanlar bir yere sığdıramadı. Avrupa gibi bir yerde olsaydı Venedik gibi yaparlardı ( Bu bir örnek). Beyler deresi için de durum aynı. Gündüzdey için de Eski Malatya için de. Şehri yönetecekler biraz gidip gezsinler, Malatya için hangisi güzel olacaksa o projeyi uygulasınlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (10 ay önce)
    hafızayı mafıza kalmadı artık adam gibi yollar planlı az katlı yapacaksınız hafızaya takılırsan hiçbir şey yapamazsın adam gibi sıfırdan düzenli yaapp
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (10 ay önce)
    Kuzey çevre yolu güzergahında arazi toplayanlar buralarda imar için bastırıyor. Şehrin kuzeyindeki verimli ovalar yumuşak zeminli. Bölgeye imar vermek her anlamda bir cinayet sayılır. Şehrin güneyinde Beydağı eteklerine yeni bir merkez kurmak gerekiyor. Konak- Yukarı Banazı -Karagöz arasındaki bölge bu anlamda çok ideal. Horata çayının etrafındaki yeşil alan korunup geri kalan bölgelerde yeni bir merkez kurulabilir. Buralarda zemin çok sağlam. Tarım ve hayvancılık yok denecek kadar az. Zaten insanlar imarsız arazilerde yoğun bir şekilde evlerini yapmaya başladılar. Sonradan imar affı vermek yerine şimdiden bilinçli bir şehir planı yapılsın bur bir an önce.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet (10 ay önce)
    Yanlış yaparsak demeye gerek yok zaten bahsedildiği şekilde plan uygulanırsa yani her şey eski tas eski hamam olacaksa YANLIŞ yapılıyor demektir. Bir kaç tane yola yakın esnafın sözünden çıkamayacaksınız toplantı yapmaya gerek yok. Yarın kazmayı vurun, adamlara sıfır dükkan verin. Gözleri doysun. Adamlar yapılacak dükkanı kaça satarım derdinde. Malatya umurunda değil ki.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayısı Kent (10 ay önce)
    Tarih de güzel bir şekilde yer almak istiyorsanız.Metro, Tramvay hattı, otopark bunları düşünün.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hakan (10 ay önce)
    Ya ben şehrin ğöbeğinde yaşıyorum 2 gün ekmek aradık Allah cezanızı versin niye yalan söylüyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (10 ay önce)
    valla fırsat bu fırsat geniş alanlar oluşmuşken metro zor gibi ama hafif raylı sistem alanı oluşturup acilen hafif raylı sisteme geçinilmeli bunu diyoruzda ama belediye başkanlarında ve milletveikkelrinde böyle düşünce olurmu bence zor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (10 ay önce)
    Bu ekibin birşeyler yapabileceğine olan inancım sıfırrr....Başkan beyede tavsiyem 81 ilin en az 60 tanesini gezmiş görmüş biri olarak diyorum ki Türkiyenin en kötü yolları Ma lat ya da... Artık Allah rızası için bu işlerden anlayan birini getir iş başına 2 metrede bir çukura düşüyoruz 10 günde birde sanayiye... yollar çevre yolu dahil mayın tarlası gibi...adamların yama yapmayı dahi beceremiyor yaptığı yama kasis gibi oluyor...Malatyalı olarak Allah belamızı 2 kere verdi zaten birincisi sizin gibi idareciler o yetmedi birde deprem verdi gurban olduğum tek umudumuz Reis Ankaradan birilerini gönderirse belki birseyler olur buradakiler gölge etmesin başka ihsan istemez....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • “Türkiyenin en kötü yolları Ma lat ya da... Artık Allah rızası için bu işlerden anlayan birini getir iş başına 2 metrede bir çukura düşüyoruz 10 günde birde sanayiye... yollar çevre yolu dahil mayın tarlası gibi...adamların yama yapmayı dahi beceremiyor yaptığı yama kasis gibi oluyor..” Kelimesi kelimesine size katılıyorum. Elektrik, doğalgaz, su, atık su hatları bu yolların altında geçiyor. Patlak. Çatlak, arıza, yama; yeni hat açma, abonelikler, boru geçirme, kablo döşeme aklınıza ne gelirse hepsi bu yolların altını üstüne getiriyor. Zaten kalitesiz asfaltınla döşemişsin yolları. Malatya'da asfaltlı yolların ömrü Maski sayesinde bir ayı bile geçmiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Okan (10 ay önce)
    Malatya yerle bir olmuş kalan tuvaletleri paraya çevirmişsiniz tuvalet parası malatyayayı kurtaracak gidin bide başka illere bakın gidin Elazığ'a bakın hangi tuvalet paralıdır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (10 ay önce)
    Çevre şehircilik bakanlığı Gürkan ve vekilleri dikkate almayıp sadece vali beyi dinlerse şehrimizi tekrar ayağa kaldırırlar (hatta reis bir güzellik yapıp belediye başkanlarını çok yoruldukları için deprem süresince “çünkü u şeklinde toplanıp enkaz alanlarında toz içinde resim çekerken çok zorlandılar” görevden alınsalar biraz dinlenme hakları yoksa Gürkan ve koca yüzünden ak partiyi su parasını ödeyerek normal hayata hemen adapte olan vatandaş 5 yıl dinlendirecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ferhat (10 ay önce)
    Yapılan sunumları yayınlar mısınız?
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Yılmaz (10 ay önce)
    Arkadaş Sayın Gürkan hakikaten aklımızla dalga geçmeye devam ediyor. Basit bir örnek: Malatya Erkenek 84 km. 10. dakikada nasıl Erkenekte oldular çok merak ediyorum.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Anıl (10 ay önce)
    Eger Malatya için vizyon ve misyondan bahsederken, bu tarihi fırsatta metro projesi planlamadan şehri inşa ederseniz, asıl o zaman tarih sizi affetmeyecek.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • İbrahim Akbez (10 ay önce)
    Sayın mimarlar odası başkanı. Tüccar pazarı esnafı İbrahim Akbez olarak size cevap vermek istiyorum. Yeşil alan olarak öneri sunduğunuz kısım benim babamın 100 yıllık tapulu dükkanı. Bu insanlar malatyanın en eski esnaflarından Keşke bu açıklamayı yapmadan önce biraz empati yapıp bunca manevi değeri hiçe sayarak bu şekilde bir öneri sunmamış olsaydınız. Başımıza gelen bu felakette bizler malatyanın en eski esnafları olarak zararımızı nasıl karşılanacağı yönünde projelerinizi duymak yerine, acımasız şekilde manevi maddi birikimlerimizi hiçe saymanızı şiddetle kınıyorum. Senelerdir hizmet veren kuyumcular çarşısının bir trafik sorunu olarak gören sizler, malatyanın ilk ve tek avmsi malatyapark yapılırken neredeydiniz diye sormak isterim.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • malatyalı (10 ay önce)
    Toplantıyı canlı yayında izledik. Malatya menfaatine en doğru önerileri ve eleştirileri yine mimarlar odası yaptı. Vali bey de gayet makul önerileride bulundu. Hakkımızda hayırlısı.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Fatih (10 ay önce)
    Pardon konu Malatya ve Malatya şehir merkezi diğer vekiller nerede Ağbaba Fendoğlu ölmeztoprak
    %56
    %44
    Yanıtla