SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Yapı Okulu' Eğitim Projesi Başlatıldı

'Yapı Okulu' Eğitim Projesi Başlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi üniversitelerle iş birliği içerisinde "Yapı Okulu" eğitim projesini başlatarak, depreme karşı daha bilinçli ve dayanıklı yapılar inşa edilmesini sağlayacak.

Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Malatya’da oluşturulacak yapıların bilinçli bir şekilde hayata geçirilmesi noktasında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından "Yapı Okulu" eğitim projesini başlatıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile üniversitelerin işbirliği Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen "Yapı Okulu" eğitim projesine Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin teknik personelleri katılım sağladı. 

Yapı Okulu" eğitim programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Salih Uzun, “Geçen yıl 6 Şubat’ta asrın felaketini yaşadık. Gerçekten büyük bir felaketti. Ama felaketi büyük yapan hocalarımızın derste anlattığı konuları yani bildiğimiz konuları biraz hafife almamız, belki de es geçmemizdi. İnşallah şehrimizi yeniden ayağa kaldırırken önümüzde yaşayacağımız olası felaketlerden yıkıntıların daha az olması, hocalarımız gelişmiş teknoloji ile yeni edinilmiş bilgileri bizlere anlatacaklar. Bizler de bu bilgileri güncellemiş olacağız” dedi. 

“Yapı Okulu" projesi programında Prof. Dr. İbrahim Türkmen tarafından ‘Şubat Depremleri ve Yapılarda Meydana Getirdiği Hasarlar’ konulu eğitim verildi. 7 hafta sürecek olan "Yapı Okulu" eğitim projesi “Yapılarda Kullanılan Malzemeler ve Uygulamaları, Yapılarda Kullanılan Malzemeler ve Uygulamaları, Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı, Taşıyıcı Sistem Seçimi ve Tasarımı, Yapılarda Zemin Etüdü ve Sahada Görülen Problemler, Hasarlı Yapıların Onarım ve Güçlendirilmesi, Yapılarda Denetim Mekanizması”  konuları alanında uzman isimler tarafından anlatılacak. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yunus ERTAN (8 ay önce)
    "Rüşvet alan da veren de memnundur" düzeni "Rüşvet alan da veren de mel'undur" a evrilmedikçe hangi okul açılırsa açılsın düzen devam eder.
    %100
    %0
    Yanıtla