SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaraları Sardıktan Sonra Asli Görevine Dönecek"

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’nin en büyük lisanslı kuru kayısı deposu, faaliyete geçmeden önce Malatya’daki depremzedelerin ihtiyaçlarına daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşması amacıyla lojistik merkeze dönüştürüldü. Bölgeye gelen yardım malzemelerinin dağıtımında önemli görev üstlenen tesis; hijyen, gıda, giyim ve ısınma gibi malzemelerinin tasnif edilerek afetzedelere ulaştırılmasını sağlıyor.

Avrupa Birliği ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ortak projesi ile inşaatı tamamlanmak üzere olan Malatya Lisanslı Kuru Kayısı Deposu, 6 şubat tarihli depremlerin hemen ardından yardım üssüne dönüştürüldü. Afet bölgelerine gönderilen ulusal ve uluslararası yardımlar, kayısı deposundan bozma bu merkezden dağıtılıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2019’da temelini attığı merkezi ziyaret etti. Malatya Lisanslı Kuru Kayısı Deposunu, yardım lojistik merkezine dönüştürdüklerini vurgulayan Bakan Varank, “Devreye almadan önce böyle bir hayırlı hizmete vesile oldu. Yaraları sardıktan sonra gene asli görevine dönecek” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, depremzedelere gönderilen ihtiyaç malzemelerinin tasnif edilmiş bir şekilde öncelikli lokasyonlara sevk edilmesi amacıyla Türkiye genelinde lojistik merkezleri kurdu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığın koordinasyonunda OSB’ler ve özel sektör eliyle Kayseri, Adana ve Gaziantep'e dev lojistik merkezleri kuruldu. Bu yardım üslerine gelen binlerce ürün kategorize edilerek TIR’lara yükleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kurulan Acil Sosyal Yardım Ekipleri (ASYA) aracılığıyla yardım malzemeleri afetzedelere ulaştırılıyor. Daha hızlı ve verimli bir afet lojistiği için oluşturulan merkezlerden biri de Malatya’da kuruldu. Bakan Varank, Malatya programı kapsamında kayısı deposundan dönüştürülen lojistik merkezi gece ziyaret etti. Gece yarısında gerçekleştirilen ziyarete Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu eşlik etti.

Lojistik depo ihtiyacı
Yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Varank, tabii afetlerle mücadelede ayni yardımlardan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu, kendilerinin de bu yardımların en verimli şekilde yönetilmesi için yardımcı bir rol üstendiğini belirterek depremden etkilenen illerden biri olan Malatya’da lojistik depo ihtiyacı ortaya çıktığında daha önce temelini attıkları Lisanslı Kuru Kayısı Deposunun gündeme geldiğini söyledi.

Malatya'nın en önemli ürünlerinden olan kayısının lisanslı şekilde depolanması ve üreticilerin herhangi bir zarara uğramadan ürünlerini belli bir süre saklaması açısından çok önemli olduğunu kaydeden Varank, “Bu depo tam anlamıyla kullanılmaya başlamadan önce bu ihtiyaç hasıl olduğunda direkt Aile Bakanlığının, AFAD'ın kullanımına açtık” ifadelerini kullandı.

Varank, AFAD koordinasyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da desteğiyle Malatya’nın yanı sıra Kayseri, Adana ve Gaziantep'te de lojistik depolar oluşturduklarını ifade ederek “Aynı zamanda lojistik yönetiminde de bütün bakanlıklarımıza yardımcı olduk. Burada arkadaşlarımız büyük bir gayretle çalışıyorlar. İnşallah bu afeti hep birlikte atlatacağız. Vatandaşlarımızın hangi ihtiyacı varsa onu karşılamak üzere de bütün arkadaşlarımız, bütün bakanlıklarımız sahada büyük bir gayret gösteriyor” diye konuştu.

Asli görevine dönecek
Malatya Lisanslı Kuru Kayısı Deposunu, yardım lojistik merkezine dönüştürdüklerini vurgulayan Varank, “Burası Türkiye'nin en büyüğü. Avrupa Birliği fonlarıyla beraber inşa ettiğimiz bir tesis. Sadece depolama alanı yok aynı zamanda laboratuvarları ila entegre bir alandı. Devreye almadan önce böyle bir hayırlı hizmete de vesile olmuş oldu. İnşallah önümüzdeki dönemde bu yaraları sardıktan sonra gene asli görevine dönmüş olacak” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Kenan (1 yıl önce)
    Kime göre neye göre afad yardim dagitiyor ben Allah şahit bir bardak su alamadım afad kordine nasil işliyor bilmiyorum ama dediğim gibi bir bardak su yardımı alamadım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    Malatya da insan kalmamış insan sonunda dualarınız kabul oldu ablası Malatya alın komle sizin olsun.bacinda MHP den aday olmuş zaten.istediginiz yerden alabilirsiniz heryer sizin olsun bir gözünüz doymadı.millet çadırda çadırda kaç TL afada yardım ettiniz siz ve vekil arkadaşlarınız .Şevket Keskin in tüm söylediklerine katılıyorum .Malatya bakan gelince ortaya cikiyorsunuz sonrada kayboluyorsunuz ne hikmetse.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    kardeşim kayısı deposu dersine düşmüşsünüz, şimdiye kadar nadıl idare ettiyse üreticiler bundan sonrada idare edebilirler. binlerce esnafın dükkanı çökmüş veya kapatılmış bu insanlar ne olacak? binlerce çalışan ortada kalmış. neyi üdiği belirsiz insanlara vermişsiniz enkaz kaldırma diye bırakmıyorlar insanlar eşyalarını alsınlar, her bölgede kepçecilerle halk kavga ediyor. esnafın tüm malları bodrum katlarda, kepçeci bodrum katı açıp mal çıkarma yerine bodrumu çökertip üstteki enkazıda oraya dolduruyor. ortada bir tane devlet görevlisi yok. ne olacak bu insanların halleri. bakanlar, vekiller, başkanlar anca fotoğraf çektirme derdinde.
    %82
    %18
    Yanıtla