SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaraların Hızlıca Sarılması İçin Çok Büyük Gayret Sarfediliyor"

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi'de Gelinciktepe ve Şehit Fevzi Mahalleleri’nde yapımı süren afet konutlarında beraberindeki heyetle incelemelerde bulunan AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgelerindeki çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi.

AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, beraberindeki Malatya İl Başkan Yardımcıları, TOKİ İl Sorumlusu Emrah Acar ile birlikte Gelinciktepe ve Şehit Fevzi Mahalleleri’nde yapımı süren afet konutlarında incelemelerde bulunarak yapımı süren konutlar hakkında bilgiler aldı.

6 Şubat depremleri sonrası yaraların sarılması, depremin izlerinin bir nebze de olsa azaltılması için çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, “İl başkan yardımcılarımızla, ilçe teşkilatımızla afet konutlarını yerinde inceliyoruz, yapım aşamaları hakkında bilgiler alıyoruz. Aynı zamanda örnek dairelerimizi gezdik. Gittiğimiz her bölgede TOKİ’mizin yoğun çalışmaları ile karşılaşıyoruz. TOKİ, yüklenici firma, tüm ekip hak sahiplerimizi zaman kaybetmeden, evlerine kavuşturma gayreti içerisindeler. Gerçekten çok büyük bir felaket, 11 il 101 ilçe 7 bin 967 köy ve mahallenin yoğun olarak etkilendiği bu afetin yaralarının sarılması için büyük çabalar sarf ediliyor” dedi.

Depremzede vatandaşların kalıcı konutlarına biran önce kavuşması için çalıştıklarını kaydeden Ölmeztoprak,” Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile temeli atılan Gelinciktepe bölgemizdeki TOKİ tarafından inşa edilen 599 deprem konutlarını ve Şehit Fevzi mahallemizde yapımı süren 679 adet konut ve 18 adet dükkanın yapım sürecini şantiye alanına giderek ve örnek dairemizi de ziyaret ederek, yerinde inceledik. Vatandaşlarımızın kalıcı konutlara bir an önce kavuşması bizler için en önemli konulardan birisi” İfadelerini kullandı.

Hak sahipliği başvuru sürenin uzatıldığını hatırlatan Ölmzetoprak,“Daha önce belirtmiş olduğumuz, hak sahipliği başvurularının uzatılması yönündeki çalışmalar yakın zamanda sonuç verdi ve 22 Ağustos’a kadar uzatıldı. Depremzede vatandaşlarımızın hak sahipliği başvurularını tamamlamaları süreç için çok önemli, şuan başlanan yapım sürecinde olan konut sayıları hak sahipliği sonuçları doğrultusunda artacak ve hızlı bir şekilde tamamlanması için süreç devam edecek. Konutlar normal şartlarda topluca bittikten sonra geçici kabuller yapılarak toplu olarak teslim edilecek ancak mağduriyet oluşmaması adına afet konutları bittikçe kısmi kabuller yapılarak, gerekli kontrollerle birlikte teslim edilecek” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgelerindeki çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Ölmeztoprak, “Geçtiğimiz günlerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin katılımları ile yerinde dönüşümün ilk temelini Malatya’mızda attık. Aynı zamanda afet konutlarına yerleşen depremzede ailelerimizi yeni yuvalarında ziyaret ettik. Yaşanan bu büyük felaket sonrasında yaraların hızlıca sarılması için çok büyük gayretler sarf ediliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk günden beri deprem bölgelerimizden ayrılmadı ve destekler konusunda eli her zaman şehrimizin, hemşehrilerimizin üzerindeydi. Bu anlamda Cumhurbaşkanımıza Malatya’mız adına, hemşehrilerim adına bir kez daha şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yerinde dönüşüm ofislerinin vatandaşın doğru bilgilendirilmesinde büyük rol oynadığını ifade eden Ölmeztoprak, “Malatya’mızda şuan 4 yerinde dönüşüm ofisi mevcut ve yakın zamanda mobil bilgilendirme araçları da sahaya çıktılar. Yakın zamanda Battalgazi bölgemizde bulunan yerinde dönüşüm ofisimizi ziyaret de ettik. Burada çalışmalar hakkında bilgiler alarak, vatandaşlarımız ile bir araya geldik, Yerinde dönüşüm ile alakalı vatandaşlarımızın sorularına yanıt verdik. Aynı zamanda mobil yerinde dönüşüm tırını da ziyaret ederek, vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi adına yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Daha sonra İkizce deprem konutlarında incelemelerde bulunduk. İkizce’de inşası devam eden 8 bin 799 afet konutunu şantiye alanını ziyaret ettik. Malatya Yeşilyurt, İkizce ilçemizde 6 etapta oluşan 8 bin 799 konutun inşası 1. Bölge 1. Etap 1.180, 2. Etap 806, 3. Etap 736, 4. Etap 726, 2. Bölge 1. Etap bin 775, 2. Etap 2 bin 341, 3. Etap bin 961 adet olmak üzere tüm hızıyla devam ediyor. Tüm şantiye alanlarımızda gördüğümüz ortak nokta hemşehrilerimizin en hızlı şekilde en iyi şartlara kavuşmasını sağlama gayreti” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Mehmet (9 ay önce)
    Çok büyük gayret gösteriliyor Çok büyük daha yıkılacak 33000 bina var ayrıştırma yıkım yerinde yapılıyor şu sıkılıyormu ne denetleyen ne soran var bu gidişle 3 sene yıkım sürer
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    Deprem konutları halka nasıl dağıtılacak. Herhalde noter huzurunda kura ile dağıtılır da herhangi bir dedikoduya mahal olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsmail (9 ay önce)
    Ablası gibi eline projeyi almış inceliyor görende mühendis mimar zannedecek.amac çalışıyormuş gibi görünmek yukarıya mesaj vermek.kimin sorununa çare oldunuz hepiniz aynısınız..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat44 (9 ay önce)
    Şehit Fevzi ne zaman teslim edilecek? Bayramdan önce teslim idi. Halen erteleniyor. Gittim baktım. Yol yok. Yer taraf kum. Apartmanlara yürüyerek zor girilir. Araba giremez. Herhalde teslim etseler de peyzaj 2 yıl sürer bu kafa ile. Bu adamlara oy vermeyin Allah aşkına. Bu ne yav. 6 aydır 15 gün sonra teslim edilecek. Yeter!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • hasan (9 ay önce)
    İnanç hanımı tebrik ediyorum sahada olan tek milletvekili
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Deli (9 ay önce)
    Mesele ne yaptınız? yaptığınız şey somut olması gerekmez mi? hepsi cek-cak. yazık bu şehre iş bilmezlerin elinde heba olup gitti. Yakında Elazığ'a ilçe diye bağlarlar. bari hiç olmazsa içme suyumuz olur.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (9 ay önce)
    Eksikleri tamamlanmayan yolları yapılmayan tokileri de gezip vatandaşı dinleseniz keşke. Adresi veriyorum, başharık toki. İnsanların markete gideceği yolda bile çalışma var. Öyle muazzam bir çalışma ki 2021den beri devam ediyor. Çalışmalar 5 yıl sonra bittiğinde Almanlar bizi kıskanacak büyük ihtimalle.
    %95
    %5
    Yanıtla