CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'nin TBMM'de gündeme getirdiği caminin yıkılması konusunu değerlendiren, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "Yeni bir cami yapılıyor. CHP'den de para desteği bekliyoruz. Gelsinler camiyi bitirelim, birlikte saf tutalım" dedi. Tüfenkçi, Şeker Fabrikası özelleştirmesi ile ilgili de ilginç açıklamalarda bulundu.
"EĞER SAMİMİ İSE"
Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Malatya Hal Binası'nın satışı sonrasında yıkılan caminin fotoğraflarını göstererek, tepki göstermişti.
AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "Bildiğiniz gibi Malatya Belediyesi Hal Binasını satınca, cami yeri de o satılan arsanın içinde kaldığı için, yıkılıp satılan firmaya teslim edilmesi gerekiyordu. Sayın milletvekilimiz Muharrem İnce samimiyse, Malatya Belediye Başkanımız bu arsanın bitişiğine yeni bir cami yeri tahsis etti, plan ve projesini hazırlıyor. Burada daha büyük ve modern bir cami inşaa edilecek. O camiye hep birlikte destek versinler. O camiyi birlikte inşa edelim. O camide inşallah birlikte ibadet edelim, namaz kılalım. Bu hassasiyetlerinden dolayı da samimi olduklarına inanmak istiyorum. Caminin yapımına maddi destek sağlarlarsa, gayret gösterirlerse, cami derneğine yardımda bulunurlarsa, o camiyi kısa sürede inşa eder, birlikte namaz kılar, ibadet ederiz" dedi.
Camii derneğinin desteği ihtiyacı olduğunu söyleyen Tüfenkçi, "Biliyorsunuz, camiler genelde halkımızın yardımlarıyla yapılıyor. Sayın milletvekilimiz Muharrem İnce de bu cami derneğine yardımda bulunursa, bu samimiyetini gösterirse, bu noktada oranın daha hızlı yapılmasına katkı sağlar. İnşallah ibadete açılırken de orada birlikte namaz kılarız. Saf safa ve yan yana" şeklinde konuştu.
"YARGI BOZSUN.."
AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Şeker Fabrikası'nın da aralarında bulunduğu 4 fabrikanın özelleştirilmesiyle ilgili ihale şartnamesinde hukuki boşluk olduğunu savunarak, "Şartnameyi incelerken şunu fark ettim, grup olarak belli bir tonda karar verilmiş, ancak her ilin üretimi ayrı ayrı belirlenmemiş. Bu bir boşluk" dedi.
Tüfenkçi, şeker fabrikasının özelleştirilmesinin sancılı bir süreç olduğunu belirterek, "Biz AK Parti olarak özelleştirmeye karşı değiliz. Özelleştirme kararı da AK Parti tarafından alınan bir karar değildir. 2002 yılından önce alınmış bir karardır. AK Parti bu kararı sürekli erteleyerek bugünlere gelindi. Malatya'nın içinde bulunduğu 4 fabrika ihaleye çıktı. Tekliflerde alındı, satıldı. Onay yapılmadı ama inceleme devam ediyor. Bu arada Şeker-İş Sendikası'nın açtığı bir dava var. Bir de onay bekleyen bir özelleştirme var. Burada sıkıntı şu. Kamuoyundaki sıkıntıda bu. Bizimde katıldığımız sıkıntılardan bir tanesi. Şeker Fabrikası'nın üretime devam edip etmeyeceği yönünde bir endişe var. Daha önce ilimizde yapılan özelleştirmelerde sıkıntılı bir dönem geçirildi, başarılı olduğu söylenemez. Üretim noktasında başarılı olduğu söylenemez. Birde orada bir arsa var. Şeker fabrikasında üretimin 5 yıl süreyle her yıl yüzde 10 arttırılarak devam edeceği noktasında ihale şartnamesinde hüküm var. Ancak, bunu kamuoyunda hukukçu olmam nedeniyle dillendirenlerden birisi de bendim. Şartnameyi incelerken şunu fark ettim, grup olarak belli bir tonda karar verilmiş, ancak her ilin üretimi ayrı ayrı belirlenmemiş. Bu bir boşluk. Bu eksiklik giderilmedi. Bizim ve milletvekillerimizin istediği şuydu, şeker fabrikasının organizeye taşınarak, arsanın şehir için değerlendirilmesiydi. O zaman alan grubun o zaman üretim için alıp almadığı belli olurdu. Bizimde endişemiz var. Bundan sonra ne yapılır? Böyle bir aşamaya gelindi " dedi.
Tüfenkçi, "Bundan sonra biz siyasilere düşen görev bundan sonra Malatya'daki üretimi devam ettirmektir. Gönül istiyor ki, yargı bozsun. İstiyorum, Malatya'da biraz daha bu özelleştirme öteleşsin diye. Ben samimi duygularımı söylüyorum. Samimi olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.