Malatya'da 3 yıl önce hal binasında bir kişinin öldürülmesi olayında yardım ve yataklıktan 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası alan 2 sanığın cezası 12'şer yıl 6'ar aya çıkartıldı.
Malatya'da 10 Mayıs 2007 tarihinde Sebze Meyve Hali'nde Celal Akın (29) isimli şahıs, namus meselesi nedeniyle T.İ. adlı şahıs tarafından öldürülmüştü.
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada yargılanan ve 2008 yılında sonuçlanan davada, T.İ.'ye "adam öldürme" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası verilirken. "Yardım ve yataklıktan" yargılanan M.T. ve E.A. adlı sanıklar 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırılmış, "suçluyu kayırma" suçundan yargılanan A.S., A.B. ve V.K.'ye ise 10'ar ay hapis cezası verilmişti.
Yargıtay, kararı "Yardım ve yataklıktan" yargılanan M.T. ve E.A. da 4 yıl 2'şer ay hapis cezası verilmesi yönünden bozarak cezanın artırılmasını istedi.
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın bozma ilamına uyarak, "Yardım ve yataklıktan" yargılanan M.T. ve E.A. adlı sanıklara 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.