Birinci aşaması geçen hafta yapılan Malatya Matematik Yarışması (MAMATYA)nın final aşaması ve ödül töreni yapıldı.
Beşer Eğitim Kurumları tarafından 10.su yapılan ve kent merkezi, ilçe ve köylerden 100 den fazla okuldan 510 öğrencinin katıldığı; birinci aşamayı geçen 44 okuldan 100 öğrenci ikinci aşama sınavına girdi. İkinci aşaması Beşer Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Turgut Özal İlköğretim Okulu yapılan final aşamasında öğrencilerin yanında veli ve öğretmenlerde büyük heyecan yaşadı. Öğrencilere 10 test 4 klasik soru sorulan yarışmada 90 dk. süre verildi. Misafir veli ve öğretmenlere seminer verildikten sonra, yarışmaya katılan öğrencilere örnek ders anlatımı yapıldı.
Ödül törenine Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İlhan İçen, Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer, Okul Müdürleri, öğrenci ve velileri katıldı.
Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran “Matematik ve Dil Eğitimi çok önemli. Matematik kişinin muhakeme gücünü geliştirir. Beşer Eğitim Kurumlarının yapmış olduğu bu etkinlikten dolayı tebrik ediyor. Dereceye giren yavrularımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer de “İki haftalık MAMATYA maratonunun en heyecanlı bölümüne geldik. Gerçekten Malatya öğrencisinde matematiğe büyük sevda ve ilgi var. Bu bizi fazlasıyla memnun etti. Ben yarışmada dereceye giren öğrenciler, onların öğretmenleri ve velilerini, bu yarışmamıza destek veren değerli Milli Eğitim camiasına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Yarışmanın 1.si, Fatih İlköğretim Okulundan Ayça Beyza Sahabi,
Yarışmanın 2.si, Özel Ted İlköğretim Okulundan Bekir Utku Ersoy,
Yarışmanın 3.sü, Cengiz Topel İlköğretim Okulundan Yahya Şakar oldular.
Yarışmada ilk 20’ye giren öğrenci, öğretmen ve okullara çeşitli hediyeler verildi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.