SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yasağa Polisten Hava ve Kara Denetimi

0
Güncellendi - 2020-04-13 03:27:31
Yasağa Polisten Hava ve Kara Denetimi
A- A+ PAYLAŞ

YASAĞI İHLAL EDEN 206 KİŞİYE İŞLEM.. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile sokağa çıkma yasağı ilen edilen iller arasında yer alan Malatya’da polis ekipleri yasağa rağmen dışarı çıkan vatandaşlara ceza işlemi uyguluyor. Kent merkezinde polis ekipleri ayrıca drone ile de havadan caddeleri ve sokakları denetliyor.

Korona virüs (Covid-19) salgını tüm dünyayı kasıp kavururken, alınan önlemler kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 30 büyükşehirde Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Gece 00.00 itibariyle başlayan yasak kapsamında Malatya’da da sokaklar ve caddeler boş kaldı. Polis ekipleri de kent genelinde sokağa çıkma yasağının uygulanması adına geniş tedbirler aldı.

Tüm yerleşim yerlerinde sıkça devriye atan ekipler, yasağa rağmen dışarı çıkan vatandaşlara cezai işlem uyguluyor. Birçok kavşakta da önlem alan trafik ekipleri araçları tek tek durdurarak izinlerinin olup olmadığına bakıyor. Bazı sürücülere yasağa uymamaları kapsamında ceza kesilirken, kent merkezinde de İnsansız Hava Araçlı (İHA) Bürosu ekiplerince havadan caddeler yakın markaja alındı.  Cadde ve sokaklar drone ile gözlem altına alınırken, yasağa uymayan kişiler anında belirlenerek bölgeye polis ekipleri yönlendiriliyor.

YASAĞA UYMAYAN 206 KİŞİYE İŞLEM

Malatya’da sokağa çıkma yasağına uymayan 206 vatandaşa, 3150 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından Malatya’da sokaklar boş kalırken, yasağı ihlal eden vatandaşlara ise idari para cezası uygulandı. 

Çin’in Wuhan kentinde başlayan Koronavirüs (Covid-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılım göstererek tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için birçok tedbire başvuruluyor.

İçişleri Bakanlığı'nca, koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehirle Zonguldak'ta, il sınırları içerisinde 2 gün sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasakla birlikte Malatya’da en işlek caddelerde sessizlik hakimdi. 

Sokağa çıkma yasağı kapsamında Malatya İl Emniyet Müdürlüğü yasak kararına uymayan vatandaşlarla ilgili işlem yaptı. Dronela da denetim yapan emniyet ekipleri, sokağa çıkma yasağına uymayan 206 kişiye 3150’şer TL idari para cezası uyguladı. 

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “10.04.2020 tarihi saat 24.00’dan 12.04.2020 tarihi saat 24.00 arasında istisnalar hariç olmak üzere Malatya il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştı. Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan denetimlerde kararlara uymayan 206 vatandaşımız hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi uyarınca kişi başı 3150 TL idari para cezası uygulanmıştır. Vatandaşlarımızın sağlığı açısından alınan sokağa çıkma yasağının tam olarak uygulanması için Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizce denetim ve kontroller devam edecektir. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

HAYVANSEVER İSTİSNASI

İçişleri Bakanlığı tarafından Cuma gecesi saat 24.00'den itibaren 12 Nisan saat 24.00'e kadar  sokağa çıkma yasağı getirilirken, bir grup hayvan sever sokak hayvanları için seferber oldu.  Bir grup hayvan sever, sokak hayvanlarını beslemek için izin alarak sokağa çıktı.

Malatya'da esnaflık yapan hayvan sever Özlem Emir, “Gönüllüler olarak hayvanları beslemek için sokağa çıktık. Gördüğümüz aç olan hayvanlara destek olmaya çalışıyoruz. Bu konuda da herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Gerçekten çok zor durumda olan hayvanlar var. Elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Malatya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, “Sokak hayvanlarının beslenmelerinin engellenmemesi ve hayatlarını sürdürebilmeleri amacı ile sokak hayvanlarını beslemek, bunlara yiyecek vermek amacı ile sokağa çıkmak isteyen ve daha önceden sokak hayvanlarını besleyen, bu tür faaliyetlerde bulunan vatandaşlarımıza sadece bu amacı gerçekleştirmesi için izin verilmesi” kararını almıştı.

AMBULANSLA GİTTİ POLİS OTOSUYLA DÖNDÜ..

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle, ihtiyaç sahibi vatandaşlar kamu araçlarından faydalanıyor.

Rahatsızlığı nedeniyle Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil'ine gitmek isteyen vatandaş, 112'yi arayarak çağırdığı ambulansla hastaneye giderek muayene ve tedavisini yaptırdı. Ancak, dönüş için araç bulamayan vatandaş, 155'i arayarak polisten kendisini eve götürmelerini istedi ve bu talep bir polis ekibi tarafından yerine getirilerek, vatandaş Hasanbey Caddesi'ndeki evine götürüldü.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • lutfi tatar (4 yıl önce)
    ali kardeşime katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali karakuş (4 yıl önce)
    tüm sağlık çalışanları ve kolluk kuvvetleri ni yürekten kutluyorum 2 günlük yasağa çok büyük oranda uyulduğu nu görüyoruz ben 25yıllık bir market çalşanıyım üzülerek söylüyorum bu 2 günlük yasaktan önce toplumun%80ni kurallara uymuyordu ama uyarmış gibi yapıyorlardı parklar ve kafeler AVM kapalı olunca insanlar kendi semtinde ki market perde vakit geçiriyorlar burada çalışan personelin uyarılarını pek dikkate almıyorlar market sahipleri de müşteri memnuniyeti gerekçesiyle gözyumuyor ve en büyük kural ihlali buralarda yaşanıyor 25 keş poşet parası vermemek için eşyalarını toplayıp kucağında götüren insanlara buralarda cezai işlem uygulansaydı çok daha etkili olurdu biz millet olarak herkesin kurallara harfiyen uymasını istiyoruz ama biz kendimiz hariç diyoruz birde başında yeralan haberler insanları daha fazla kural ihlaline sevk etti efendim bilmem kaç kişi polisler tarafından evde kalmaları konusunda uyarıldı diye haber veriliyor hayır efendim bir tek kişi dahi ikaz edilmeyecek azda olsa para cezası yazılsın başka hiçbir güç bizim milletimizi kurallara riayet ettiremez marketteki poşet israfını 25krş dan başka hiçbir kuvvetin önleyemdiği gibi
    0
    0
    Yanıtla