SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yasak Değil, Koronayı Yayma Genelgesi!"

0
Güncellendi - 2020-04-13 19:37:17
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada “Sokağa çıkma yasağı ile dünyaya rezil olduk. Kar topuyla uğraşıyorduk, çığ oldu. Sokağa çıkma yasağından Bilim Kurulunun haberi yok, büyükşehir belediye başkanlarının haberi yok,Fırıncılar Odasına yarım saat önce haber veriliyor. Bu genelge sokağa çıkma yasağı değil, koronayı yayma genelgesine dönüştü” dedi.

Yargının AKP döneminde Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemini yaşadığını kaydederek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “AKP iktidara geldiği zaman hâkim, savcı sayısı 7.500'dü. 3.500 civarında hâkimin emekli olduğu düşünüldüğünde, şu anda 24 bin hâkim, savcı var. 5 bin hâkim, savcı ihraç ettiniz. Yani bu rakamlara göre bütün cumhuriyet tarihinde alınan hâkim, savcıların 6-7 katını siz atadınız. Bütün araştırmalar yargıya güvenin yüzde 20 olduğunu gösteriyor. Cumhur İttifakı'nın oy oranı da yüzde 40. Yani Cumhur İttifakı'na oy verenlerin bile en az yarısı yargıya güvenmiyor. On sekiz yılda cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar yargıya güven azaldı. Niye çünkü yargı tek bir kişinin ağzına bakıyor, tek bir kişi yargının kararını veriyor. Einstein diyor ki: "Nedenleri değiştirmeden sonuçların değişeceğini beklemek budalalıktır." Bizim söylediklerimizi anlamıyorsunuz, dinlemiyorsunuz. Yine, çok önemli bir düşünür, bir aydın, Victor Hugo diyor ki: "Bir ülkede yargılanmaların adil olmasının yanında adil görünmesini de sağlamanız lazım."Tüm yargıçlar, HSK, Anayasa Mahkemesi bir kişiye bağlı, tüm bunları sadece bir kişi atıyor. Allah aşkına, böyle bir yargıya güven olur mu? Bir siyasi partinin atadığı yargıya güven olur mu?”İfadelerini kullandı.

“İl başkanlarınız, ilçe başkanlarınız, AKP üyeleri şu anda hâkim, savcı bir de yandaş gazetelerden öğrendiğimiz, yargıda bir kavga var.”diyen Ağbaba, “ Yargı resmen parsel parsel bölüşülmüş durumda; HAKYOL'cular, Menzilciler, İsmailağacılar, korunan gizli FETÖ'cüler, tövbe etmişler, Pelikancılar, avukatlar. Peki, bunlardan bağımsız yargı çıkar mı. Bu ülkenin Adalet Bakanı kim, hâkimi kim, savcısı kim? Cemaat liderleri yanında iş tutanlar talimat veriyor.” İfadelerini kullandı.

Ağbaba; “Hatırlayalım, geçtiğimiz hafta Oda TV'ye bir operasyon yapıldı, Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan'a. Nasıl oldu? Ankara'yı parsel parsel parselleyen bir trol 28 Şubat akşamı Oda TV'yi hedef aldı, ardından 3 Mart akşamı bu trolün meşhur oğlu televizyon kanallarından hedef göstermeye devam etti, 4 Martta gece yarısı Ersoy Dede operasyon çağrısı yaptı, sabah Barış Terkoğlu gözaltına alındı, akşam üzeri Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç tutuklandı. Pelikancı Fatih Tezcan, Murat Ağırel'i ve Yeniçağ'ı hedef gösterdi. Pelikancı Hilal Kaplan, Yeniçağ'a yapılan saldırıya destek verdi. Pelikancı Ersoy Dede "Soner Yalçın nerede?" diye "tweet" attı. Pelikancı Selman Öğüt, bu topa girdi ve Yeniçağ'ı hedef gösterdi. Ardından Murat Ağırel tutuklandı. Daha sonra, Pelikancı Ersoy Dede, Yeni Yaşam gazetesini hedef gösterdi, Yeni Yaşam gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni ve çalışanı tutuklandı. şimdi soralım: Savcı kim, hâkim kim? Fatih Tezcan polis memuru, Hilal Kaplan emniyet müdürü, Ersoy Dede savcı, Cem Küçük sulh ceza hâkimi bu pelikancılar AKP yönetimiyle birlikte bir şeye daha imza attılar. İlk kez tarihimizde silahsız bir darbe girişimi yaptılar ve yüzde 49'la seçilmiş Başbakanı koltuğundan indirdiler böyle bir yargı düzeniyle karşı karşıyayız. Şimdi, elinizi vicdanınıza koyun, siz bu yargıya güvenir misiniz, siz bu yargının aldığı kararlara saygı duyar mısınız” şeklinde konuştu.

"KORONAYI YAYMA GENELGESİNE DÖNÜŞTÜ"

“Bir de sokağa çıkma yasağı var ki dünyaya rezil olduk” diyerek konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,”Hani AKP’liler diyorlar ya ‘çok iyi yönetiyoruz’.Sokağa çıkma yasağı ile ilgili yapılanları 10 yaşındaki çocuk yapmaz, kar topuyla uğraşıyorduk, çığ oldu . Sokağa çıkma yasağından Bilim Kurulunun haberi yok, büyükşehir belediye başkanlarının haberi yok, İstanbul'u yöneten, Ankara'yı yöneten başkanların haberi yok ama Fırıncılar Odasına yarım saat önce haber veriliyor. Binlerce insanı sokağa çıkaran bir sokağa çıkma yasağıyla karşı karşıya geldik. Bu genelge sokağa çıkma yasağı değil, koronayı yayma genelgesine dönüştü .”ifadelerini kullandı.

Ağbaba “Bu genelgeyi yazan, bu genelgeyi gönderen İçişleri Bakanı normalde ne yapıyor? Hiçbir vicdanlı siyasetçinin yapmayacağı bir şey yapıyor.CHP'li belediyelerin yardımları, ekmekleri dağıtmasını önlemeye çalışıyor. Geçtiğimiz gün Muratpaşa'da, dün Eskişehir'de Odunpazarı'nda fakir fukaraya aş veren, ekmek veren aşevlerinin hesaplarını kapatıyor, bloke ediyor, böyle rezillik olmaz.Ne yapıyor? CHP'li belediyelerin dağıtmaya çalıştığı ekmeği önlemeye çalışıyor. Bu krizde Cumhuriyet Halk Parti'li tüm belediye başkanını kutluyorum, iyi ki onlar var, kriz nasıl yönetilir yardım nasıl dağıtılır AKP’ye gösterdiler. Bu trol başka ne yapıyor? "Tweet" atanları tutukluyor, başka ne yapıyor? Sosyal medyadan paylaşım yapanları tutukluyor. Onları yapacağına "adam" gibi genelge yap dünyaya rezil etme bizi. Önceki gün akşam bütün sokaklar insan doluydu. Bunu yapanlara yazıklar olsun!”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • İsmail (4 yıl önce)
    bu adam yazık veli agbaba bu memlekete ne yaptın sadece konuşuyonuz icraat yok sizin gibi muhalefet olacağına olmasin daha iyi boş konuşuyonuz boş
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (4 yıl önce)
    Acaba ağbaba hiç hata yapmıyor mu? Bunu malatyahaber hiç görmüyor mu? Sayın vekilimiz sürekli malatyahabere reklam veriyor ondan diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    saygı değer malatyamızın tek vekili açıklamalarınız gerçeklerin ta kendisi.sağ olun var olun malatyamızda sizden başka vekillerimizde var ama adları var kandileri piyasadan yok.sağ olsun toplumumuz biatçı bir toplum.reislerinin masajlarına bakıyorlar.akıl ve mantıklarını kullanmıyorlar.allah sonumuzu hayırlı yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu (4 yıl önce)
    Ya sen bi konuşma be allah aşkına senin gibileri görüyoruz rabbim sizin gibilere fırsat vermesin chp görünümlü hdpliler
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (4 yıl önce)
    Bir doktor hastasına ilacını yazar ve sorumluluk o noktadan sonra hastanın kendisindedir. İlacı içirmek doktorun sorumluluğunda değildir. Bu işte buna benzer, bu olayı bırakın bir aydır sağlık bakanı olsun, cumhurbaşkanı olsun ve medya olsun bangır bangır bağırıyor "Evde Kalın" diye. Daha bundan sonra herkesi tek tek evine kelepçeyle bağlamaya gerek yok. Sizin yaptığınız siyaset değil kesinlikle, halkı ikna edeceğinize halen siyaset peşinde koşuyorsunuz. yazık size verilen oylara.
    0
    0
    Yanıtla
  • NK (4 yıl önce)
    Salgın başladı dünyada büyük bir hevesle hatta hasretle bize gelmesini beklediniz ki hükümet çöksün de gitsin. Fakat hükümet, 1. Bilim kurulunu kurdu eşgüdüm içerisinde çalışmaya başladı 2. Okulları tatil etti bir hafta sonra uzaktan eğitime başladı ki, geçin Avrupa ülkelerini Gürsel Tekin'in örnek ülkesi Uganda'da bile yok böyle bir şey... 3. Bir anlaşıldı ki yapımına her fırsatta karşı çıktığınız hastaneler bizi pek çok konuda Avrupa ülkelerinden hatta Uganda'dan bile öne geçiren bir etkiye sahip olmuş. Hastane kapısına giden bir vatandaşını bile kapıdan döndürmedi Amerika gibi. 4. Ülkesine dönmek isteyen yurt dışı vatandaşlarını, öğrencilerini kısa zamanda aslanlar gibi alıp getirdi bu ülke ve krallar gibi misafir etti. Almanya daha dün yaptı bunu Belçika yapamadı hâlâ. 5. Zorda kalan vatandaşlara gücü ölçüsünde elinden gelen yardımı yapmaya çalıştı. Kredilerle, maaş destekleriyle. 6. Yardımlaşma kampanyası başlattı millet teveccüh gösterdi siz canhıraş bir şekilde karşı çıktınız. Bir kerede iyiye iyi deme olgunluğunu gösterin Allah aşkına ve köstek değil destek olmak için çalışın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Siz ve sizin gibiler kaostan beslenen eminim mutlu olmuştursunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Rahmetli Ecevit dönemini iyi hatırlıyorum.Ekonomik kriz olduğunda bunlar gibi dış mihraklar demedi.Olduğu gibi olanı biteni anlattı.O zaman saldırıyodunuz mutlu oluyordunuz Ecevit gidiyor diye.Noldu şimdi o dönemden beş betersiniz.sesiniz çıkıyormu.İkiyüzlü olmamak lazım kardeşim.Yanlışa yanlış demeyi öğrenin
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)aras isimli kullanıcı yorumuna
    O dönemden beter olduğumuza canı gönülden inanıyor musun? Eminim sen bu dönemin nimetlerinden herkesten cok daha fazla yararlanıyorsunuzdur. Bu zihniyet kaoston besleniyor depremde bile çamur attınız yazıktır günahtır yapmayın bu cennet vatanda hep birlikte güzelce yaşamak varken niye bu karanlık sevicilik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet inanıyorum.sana basit bir örnek vereyim.O zamanki maaşla kaç çeyrek altın alınıyordu şimdi kaç çeyrek alınıyor hesapla bakalım.bu daha basit örnek.sen inanmak istediğine değil istatistik sayısal verilere inan ona göre yorum yap.karanlık sevici sizin işiniz.bana öyle diyemezsin.depremde kimse çamur atmadı.3-5 kişinin laflarını çamur attı diyemezsin.yardımlar geldi bir sürü belediyelerden.Ya bir defa şu virüste bile 25 yıllık aşevlerinin yardım paralarına bloke koyuluyor neden bahsediyorsun sen.Bizde güzelce vatanımızda yaşayalım diyoruz ama bunda bile partizanlık yapılıyor ayıp be.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)aras isimli kullanıcı yorumuna
    Bu çeyrek hesabını yapanlar bir de öğretmen hesabı okul hesabı doktor hesabı hastane hesabı park bahçe hesabı ulaşım hesabı savunma hesabı..... bu liste uzar gider yap bakalım senin söylediğin dönemden çok daha mı kötüyüz
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    Bir kere olsun hakliya hakli diyelim pati önemli değil bu at gözlüğüyle bakmayi birakalim doğru doğrudur yanliş yanlişdir
    0
    0
    Yanıtla
  • HAKAN (4 yıl önce)
    Bunun derdi başka bugüne kadar bu salginla alakalı bu zihniyet ne yaptı ki. Ayrıca kimse kusura bakmasın arkadaş biz Çanakkale şehitlerinin torunuysak iki günde kimse açlıktan ölmezdi. İdare edilebilirdi ki asker polis vefa grubu hepsi halkın emrinde.Ara getirsin kapına temel ihtiyaçlarını. Bu bozuk zihniyet düzelmedikçe bir hafta önce söyleseydi de yine aynı manzara olurdu. Ya bi savaş çıksa önce stok yapıp memleketi o dakka satarsınız bu kafayla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (4 yıl önce)HAKAN isimli kullanıcı yorumuna
    Yavaş ol şampiyon ( hakan ) Bir vatan millet sevdalısı isen muhatabın adada beslenen katil bildirilerini tv de yayınlatan, kırmızı bültenle aranan kati kardeşini tv kurdi ye çıkartanlar olmalı. Ergenekon , balyoz .... kumpasları ile memleket sevdalıları silivride kafeslenirken hepiniz dut yemiş bülbül gibiydiniz. Cop, gaz .. toma hepsine Veli AĞBABA göğüs gererek memlekete sahip çıktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memleket sevdalısı (4 yıl önce)
    Sokağa çıkma yasağı daha erkenden ilan edilseydi durum farklımı olacaktı? Yasağı ihlal edenlerin sayısı 19 bini aşmış, bugün dahi ihlal eden var, biz toplum olarak kendimize çeki düzen veremedikten sonra devlet ne yapsın, yasağın gelme sebebi evimizden dışarı çıkmamamız için yapılan uyarıları dikkate almadığımız için değilmi zaten, nasıl düşünemedik bizim sağlığımız için alınan bu önlemde bizleri mağdur etmeyerek zaruri ihtiyaçlarımızı karşılayacak önlemlerinde alınmış olduğunu. Bu ülkeye SÜLEYMAN SOYLU gibileri sayılı gelir, Allah yardımcısı olsun sayın bakanın, şahsım şahittir ülkesi için ve milleti için nasıl çalıştığına, bunun bir örneğide Elazığ depreminde gece gündüz soğuk havaya aldırış etmeden bina enkazları yanından bir can sağ salim çıksın diye ayrılmayışıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli Ağbaba Elazığ depreminde Elazığ'a hiç mi gelmedi, yardımlarda bulunmadı , insanlara destek olmadı ? Depremde bu kadar can kaybı varsa bunun nedeni övdüğünüz insanların umursamazlığı ve devletin ihmalidir. Eğer devlet binaların denetimine önem verip kentsel dönüşümü yaygınlaştırsaydı bunlar yaşanmazdı . Öncelikle olaylara farklı açılardan bakmanızı rica ediyorum. Önemli olan enkazın başında beklemek değil enkazı önlemek ve önlem almaktır . Bunu da yapacak olan devlet yani kurumlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay karakuş (4 yıl önce)
    Süleyman soylu özüde sözüde bir olan adam gibi adam allahım keşke bu muhalefetten bir kişi senin tırnağın kadar etseydi hep fasa fiso
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)
    Veli Agbaba boş konuşturğu için Bakan Soylu istifa etti.Akp 'liler at gözlüklerinizi biraz çıkarın artık.Sırf muhalefet söylüyor diye beyaza siyah demeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    CHP li degilim CHP yi de sevmem ama bu veli agbaba dogru konusuyor her zaman. avrupa amerika toz dumansokaga cikma yasagi yok millet sakin bizde niyeyse bole bi yaygara cikarma kaos ortami olusturma vs. sacma sapan seyler. corona deil de bitirirse bu milleti bu kavga dovus bitirir. durduk yere millet biribirine saldiriyor. e sen millete son sn. kalkar dersen sokaga cikma yasagi var hem de cuma aksami, millet de kosar bakkala firina.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert MALATYALI (4 yıl önce)Fatih Yavuz isimli kullanıcı yorumuna
    Ne zaman doğru konuştu ki bu
    0
    0
    Yanıtla
  • 44Sevdalisi (4 yıl önce)
    Bunu ben bu kadar bos bilmezdim Zavalli. Ne yapacagini sasirmis.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Sayın vekilim söylediklerinizin hepsi doğru tesbitler.Dikkatli okunup geçmişi de hatırlayınca aynı bu sonuçlar ortaya çıkıyor. Adıyamanlı kardeşim sana gelince; Sayın Vekilin açıklamalarına belliki bir cevabınız yok. Zira aksini yazamamışsınız. Ancak nedense işinize gelmemiş. Selam ve saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • NK (4 yıl önce)
    Bakmayın siz millet, korona falan dediğine. Sayın vekilin konuşmasının merkezi milleti düşünmek falan değil devlet sırlarını açıkladığı için göz altına alınan iki şahıs. Derdi Oda TV. Yanılıyorum inşallah ama, Korona yayılsa sağlık sistemi çökse, malzeme çıktı diye sevinirler korkarım ki...
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeş malzeme çıkmazsa neyi eleştireceksin.tövbe tövbee.Size kalsa iktidar ne yaparsa eyvallah de geç.siz alışmışsınız buna.Dolar 50 tl bile olsa iktidar dersiniz.dış mihrak dersiniz.kolayınıza geliyor çünkü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Hep eleştiriyorsun. Velakin çok haklı olduğun yerler de var. Sesimize kulak verdiğin bir çok konu da var. Ama bu hükümetin yaptığının 2 katını sizin yaptiginizi söyleyemiyorsun! Bunlar gider daha beteri siz gelirsiniz. Bu halkın ne bunlardan ne de sizden kurtulacagi yok. İşin gerçeği de bu. Allah hepinizi ıslah etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ???????
    0
    0
    Yanıtla
  • TEKİN (4 yıl önce)
    çinlilere kuzmayın boşuna şu sokağa çıksnlar yarasa yiyen insanıda yer aç kalmamak için devlet bunlara ne yapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif Hoca (4 yıl önce)
    Sayın vekilim, gerçekten boş ve gereksiz konuşuyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)
    Allah için bir şeyi de eleştirmeyin de takdir edin yaa! Sürekli eleştiri eleştiri nereye kadar? Hiçmi bu ülkede yerinde ve doğru bir iş yapılmıyor? Siz dört dörtlük müsünüz acaba..?
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah için sizde arada muhalefetin sesine kulak verin.hep mi yanlış söylüyor kardeşim bu muhalefet.25 senedir eskişehirde aşevi.millete yemek veriyor.Nasıl kapatırsın kardeşim.Hangi akılla parasına el koyarsın.hiçmi vicdan yok.Bunu eleştirmiyorsun adam haklı demiyorsun.Neymiş hiçmi haklı değil.Azıcık da siz eleştirin herşeye eyvallah demeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • adıyamanlı (4 yıl önce)
    Sen nasıl boş bir insanmışsın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Helal olsun az öz
    0
    0
    Yanıtla
  • Eminim sen zaten dopdolu bir insansın.Adam gerçekleri söylüyor, sokağa çıkma yasağı hiçbir ülkede iki saat kala verilemez, milleti fırınlara gönderip ardından yarın fırınlar açık demek hangi kafanın ürünü ? 30 gün boyunca verilen emekler basiretsiz yönetimden çöp oldu.gerçi dediklerimi anlayacak kafa yapısı var mı sende ondan da şüphem var
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu ne boş bir yorum böyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)adıyamanlı isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öğle ama sürekli söylüyoruz anlamıyorlar ki..?
    0
    0
    Yanıtla
  • Boş konuşma konusunda kimse eline su dökemez vaizin oğlu
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)muhammed isimli kullanıcı yorumuna
    Yarası olan gocunurmuş sana kim ne dedi ki üzerine alındın maho..?
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin ol senden daha dolu bir adam...
    0
    0
    Yanıtla
  • kendi ilinle ilgilen adıyamanlı..boş olan da sensin
    0
    0
    Yanıtla
  • aslanbey (4 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    seviyorum ya bu zihniyetini isimlerle saklamanıza
    0
    0
    Yanıtla
  • Ulkenin gerceklerini anlattigi icin mi bos insan mecliste cikipta dogrulari soyluyen tek insan Malatyanin gururu sadece Helal olsun diyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (4 yıl önce)adıyamanlı isimli kullanıcı yorumuna
    Adıyamanlı Sen git Adıyaman sitesinde yorum yaz Boş boş konuşma Adam aş evi kapanmış diyor sen adama boş adam diyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanli boş olan sensin. Vekilimiz doğru söyleyince niye zorunuza gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla