SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yasal Prosedürler İşletilirse Şehri 10 Yılda Ayağa Kaldıramayız'!.

'Yasal Prosedürler İşletilirse Şehri 10 Yılda Ayağa Kaldıramayız'!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Seddar Yavuz, “Başarıyı ve başarısızlığı sahiplenmek istiyoruz. Dolayısıyla bu şehirde bir eksik varsa sorumlusu benim. Bunları daha iyi hale getirmek için daha çok çalışacağız.” dedi.

"YASAL PROSEDÜRLER İŞLETİLİRSE ŞEHRİ 10 YILDA AYAĞA KALDIRAMAYIZ"
Malatya Valisi Seddar Yavuz, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen kentte, orta hasardan ağır hasara dönen binalar olduğunu, bunları hızlı yıkıp, hızlı inşa edeceklerini belirterek, "Ama kendimize menfaat sağlamayacağız, ikinci, üçüncü şahıslara menfaat sağlamayacağız. Kamu parasına kim el uzatıyorsa ellerini kıracağız." dedi.

Deprem sonrası sürdürülen çalışmalara değinen Vali Yavuz, “130 bin bağımsız bölümün zarar gördüğü, binlerce enkazın bulunduğu yerlerde siz açık ihale yaparak, 90 gün ihale sürecini bekleyemezsiniz. Bunu beklerseniz şehirler enkaz yığını halinde kalmaya devam eder” şeklinde konuştu.

Yasal prosedürlerin işletilmesi durumunda bu şehri 10 yılda ayağa kaldıramayacaklarını belirten Yavuz, “O zaman pazarlık usulü, gerektiğinde doğrudan temin yapılmalı, yapılmasını da doğru buluyoruz. Açık açık söylüyorum. Ben hiçbir şeyin arkasına sığınmıyorum. Eğer siz 90 gün beklerseniz, açık ihale süreci yapayım. 90 gün beklesin, itiraz etsin. Ondan sonraki süreçleri beklerseniz, çok daha beklersiniz. Ondan sonra da “Malatya sahipsiz, bu iş becerilemiyor” dersiniz" ifadelerine yer verdi.

Malatya’nın biran önce ayağa kaldırılması için devletin tüm birimlerinin çalıştığını ifade eden Vali Yavuz, şöyle devam etti:

“Orta hasardan ağır hasara dönen binalar var. Bu binaları hızlıca yıkacağız. Hızlı yıkıp, hızlı inşa edeceğiz. Ama kendimize menfaat sağlamayacağız, ikinci ve üçüncü şahıslara menfaat sağlamayacağız. Kamu parasına kim elini uzatıyorsa elini kıracağız. Prosedürlere takılmayacağız. Prosedürlere takılırsak bu şehir çok daha bekler. Yıkım benim için önemli. Yıkmadan bu şehri inşa edemeyiz. Direnmekten vazgeçsinler, bir an önce yerleri bize teslim etsinler. Bizde bir an önce şehrin merkezini size teslim edelim. Ticaretini yeni baştan sosyal yaşamın başlamasına herkes müsaade etsin. Yürütmeyi durdurma kararı alarak, binaların yıkılmasını engelleyerek, sonrada “Malatya sahipsiz” diyerek bu sorun çözülmez.”

Bu konuda mesajlarının açık ve net olduğunun altını çizen Vali Yavuz, “Müsaade edin Malatya’yı kısa zamanda ayağa kaldıralım. Biz Malatyalılara güveniyoruz. Devletimize çok daha fazla güveniyoruz. Kaynağımız, projemiz, yapacak irade ve gücümüz var. Gelin ele ele tutalım, Malatya’yı bir buçuk yıl sonra her şeyiyle bitirelim. Hiçbir mazeret başarının yerine geçmez. Malatya’nın menfaatlerinde birleşelim. Malatya’nın menfaati hızlı bir şekilde ayağa kalkmasıdır. Çünkü bizim yapacağımız yatırımları Malatyalı gerçekleştiremez. Rezerv alanda ısrar etmemizin sebebi budur. Yoksa bize ekstra maliyet getiren bir iş ama Malatyalılar bu işi gerçekleştiremez. Açık ve gerçekçi olmak lazım” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlıkların Malatya’ya özel bir ihtimam gösterdiğine de dikkat çeken Yavuz, ödenek ve imkanda sıkıntının olmadığını belirterek Malatya’yı hep birlikte ayağa kaldıracaklarını söyledi.

VE ASAYİŞ..
Vali Seddar Yavuz, düzenlediği basın toplantısında Ağustos 2024 dönemine ilişkin istatistikleri ve detayları da paylaştı.

-Ağustos’ta 2 bin 481 olay meydana geldi
Malatya’daki asayiş olaylarına ilişkin detayları paylaşan Vali Seddar Yavuz, “1-31 Ağustos tarihleri arasında 2 bin 481 asayiş olayı meydana gelmiş, 2 bin 863 kişiye işlem yapılmış. 2 bin 215 olay aydınlatılmış. Özellikle bu kapsamda suçların önlenmesi 347 bin 277 kişinin sorgulaması gerçekleştirmiş. Yapılan faaliyetler kapsamında 67 tabanca, bin 94 adet fişek, 21 adet kuru sıkı tabanca, 70 adet av tüfeği, 66 adet kesici ve delici alet de ele geçirilmiştir. Son bir ay içerisinde özellikle olay sayısında bariz bir azalma meydana gelmiştir. Özellikle evden hırsızlıkla yaklaşık yüzde 48 civarında bir azalma meydana gelmiştir. İş yerlerinde hırsızlıkta da yine 26.3 civarında bir azalma meydana gelmiştir. Bu kapsamda özellikle kent güvenlik yönetim sistemlerini yaygınlaştırılması, zarar gören yine kamera sistemlerinin aktif hale getirilmesi için yoğun bir çalışma sarf ediyoruz.” dedi.

-Hapis cezasıyla aranan 293 kişi yakalandı 
Vali Yavuz firari şüphelilere yönelik çalışmalar hakkında ise şu bilgileri paylaştı:

“Diğer taraftan suçların önlenmesi bakımından en önemli hususlardan bir tanesi suç işleyen mahkumiyeti bulunan ya da aranan çalıştıkları yakalanarak adli makamlara teslim edilmesi sürecidir. Bu kapsamda da sürekli çalışmalar yapıyoruz. Özellikle planlı ve şok uygulamalarla her gün 24 saat esasına göre çalışmayı bitiriyoruz. Bu kapsamda özellikle 293 hapis cezasıyla aranan şahıs yakalanmış. 253 ifadeye yönelik hakkında arama kararı bulunan şahıs yakalanmış. Bu dönemde 919 sabit ve şok uygulama gerçekleştirilmiş. Toplam 466 kişi yakalanmıştır. Bu faaliyetlerde 12 bin 503 görevli vazife almıştır. 184’ü 0-5 yıl, 23’ü 5-10 yıl ve 6’sı da 10 yıl üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir.”

-“Narkotikten 361 kişiye işlem yapıldı” 
Ağustos ayında narkotik suçlardan 37-61 kişiye işlem yapıldığını, uyuşturucu satışından 28 kişinin tutuklandığını belirten Vali Seddar Yavuz, “Üzerinde önemle durduğumuz konu çocuk ve gençlerimize musallat olan zehir tacirleri yani narkotik mücadeledir. Özellikle geçmiş yıllarda ülkemiz transit ülke iken artık hedef ülkedir. Bu nedenle evlatlarımızı korumak, başta güvenlik görevlilerinin görevi olmakla birlikte ailelerin ve toplumun sorunudur. Özellikle buradan ailelere çağrıda bulunmak istiyorum. Çocuğunuzun kiminle arkadaşlık ettiğini, nerede ve kiminle zaman geçirdiğine lütfen imtina etti. Çocuklarımıza sevgi ve şefkat gösterin. Sevgi ve şefkatin yerine dünyada herhangi bir durum faaliyet ya da davranış tespit edilememiştir. Çocuklarımıza maddi imkanlar vererek onları mutlu ve mesut edemezsiniz. O yüzden lütfen çocuklarınızın ellerini bırakmayın. Biz de elbette devlet olarak üzeri düşerek yapmak istiyoruz. Bu bizim kırmızı çizgimizdir. Uyuşturucuyla mücadele, bağımlılığın önlenmesi, devletin en önemli faaliyet alanlarından bir tanesidir. Ağustos ayı içerisinde 275 narkotik olay meydana gelmiştir. 361 kişiye işlem yapılmış. 28 zanlı ise tutuklanmıştır. Bu faaliyetler kapsamında 268 gram metamfetamin, 11 bin 488 adet sentetik ecza, 52 bin 345 gram esrar, 46 gram kokain, 312 adet kök kenevir, 492 gram kannabinoid ve 28 bin 688 gram da stant ele geçirilmiştir.” İfadelerini kaydetti.

Kaçakçılık olaylarında ise Ağustos ayında 31 olayın meydana geldiğini, 37 kişe hakkında işlem yapıldığını kaydeden Vali Yavuz, “Ele geçirilen malzemelere baktığımızda 495 bin 480 adet makaron, 225 adet sigara sarma kağıdı, 4 bin 548 kilogram tütün, 29 adet kaçak cep telefonu, 28 adet elektronik sigara, 2 adet tarihi eser, 10 adet altın sikke, 531 adet muhtelif emtia eden geçirilmiştir.” dedi.

-Ağustos ayında trafikte 11 kişi öldü, 460 kişi yaralandı 
Vali Seddar Yavuz trafik kazalarıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu:

“Yine özellikle can ve mal kayıplarına sebep olan ve son 2 gün içerisinde de aslında son birkaç gün içerisinde bağrımızı yakan trafik kazaları konusudur. Bu konu hepimizin daha dikkatle üzerinde durması gereken bir husus olduğunun altını çizmek istiyorum. Şu ana kadar 154 bin 544 taşıt, 5 bin 920 motosiklet, 602 okul servisi ve 17 bin 900 de alkol denetimi gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda 1.370 araç trafikten menedilmiştir. 22 bin 119 şahıs ise trafik kurallarına aykırı davranmasıyla ilgili cezai işlem yapılmıştır. Ağustos ayı içerisinde 5 ölümlü trafik kazası meydana gelmiştir. Maalesef 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 260 yaralanmalı kaza meydana gelmiş. 460 kişi de yaralanmıştır. 186 adette maddi hasarlı kaza meydana gelmiştir ki bu rakamlar kabul edilebilir rakamlar değildir. Dolayısıyla hem emniyet hem jandarmamız daha etkin trafik denetimi yapacak. Lütfen trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemerimizi takalım. Aşırı hızdan sakınalım. Madde etkisinde araç lütfen kullanmayalım, kendimizi tehlikeye attığımız gibi başkalarının hayatlarına da maalesef kastetmeyelim. Çünkü trafik kazası dediğimiz zaman bir kısmı gerçekten kaza olmaktan öte başkalarının hayatlarını tehdit edecek grupta maalesef olaylarla karşılaşıyoruz.”

-Siber suçlardan 17 kişi tutuklandı 
Siber suçlar konusuna özel bir ihtimam gösterildiğini belirten Vali Yavuz, “Dijitalleşme ve sosyal medya mecraları sorunları teslim etmekten kaçınması vesilesiyle çöplük alanına döndü. İnsanların birbirine hakaret ettiği ulusal ve milli değerlerimizin aşağılandığı bir süreç yaşıyoruz. Bununla ilgili devletimiz, çeşitli tedbirler aldı, almaya devam ediyoruz. Biz de valilik olarak, özellikle bu konuya özel bir ihtimam gösteriyoruz. Bugüne kadar 9 operasyon gerçekleştirdik. 25 şahsa da işlem yaptık. 17 kişi ise tutuklandı. Şu ana kadar 465 sosyal medya hesabı yine tarafımızdan takip edilmiştir.” Dedi.

Kaçak göçmen konusunda ise Vali Yavuz şu bilgileri aktardı:

“Düzensiz göçle mücadelemizle kararlılıkla devam ediyoruz.  İlk göreve başladığım gün de söyledim, bugün de söylüyorum. Ülkemizde yasa dışı yollarla girmiş ya da yasal yollarla girip yasa dışı hale gelmiş her kim varsa mutlak suresi tespitleri yapılacak ve şehrimizde hiçbir şekilde kayıtsız bir yabancı olmayacaktır. Bununla ilgili bütün çalışmaları organize etmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda bir ay içerisinde 351 şahıs yakalanmış. Ve ciddi bir sayıda geri gönderme yapılmıştır. Bu kapsamda 7 tane operasyon gerçekleştirdik. 4  organizatör de tutuklandı . Beş şahısta adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dolayısıyla özellikle organizatörlere yönelik çalışmalarımız artan bir hızla devam edecek.”

Vali Yavuz, Malatya’da Ağustos ayında terör suçlarından ise 4 kişinin tutuklandığı belirti.

-“Çetelerle mücadele edeceğiz”
Vali, organize suç örgütleri için ise “Yine organize suçlarla ilgili denetimimiz devam ediyor. Çetelerden, mafyalardan, mücadelede kararlıyız. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da da vatandaşımızın canına, malına kasdeden her kim varsa onlar da kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. 2 operasyon gerçekleştirdik. 2 kişi gözaltına aldı. Adli makamlarca 2 şahıs, adli kontrol şartıyla da serbest bırakılmıştır.” dedi.

-“Bu şehirde bir eksik varsa sorumlusu benim”
Vali Seddar Yavuz basın toplantısını şu sözlerle tamamladı:

“Başarıyı ve başarısızlığı sahiplenmek istiyoruz. Dolayısıyla bu şehirde bir eksik varsa sorumlusu benim. Bunları daha iyi hale getirmek için daha çok çalışacağız. Ama vatandaşımızdan destek istiyoruz. Bütün bu emniyet ve asayiş, yani huzur ve güvenliğin sağlanabilmesi sadece kamu görevlilerinin işi değildir. Sokakta yaşayan her bir vatandaşımızın. Dolayısıyla daha çok ihbara daha çok bilgiye elbette ihtiyacımız var. İhbarı adeta ispiyonculuk gibi nitelendirmek toplumsal bir hastalıktır. Tam aksine ihbar bir vatandaşlık görevidir. Bir sorumluluktur. Eğer bir nahoşluk, bir yaramazlık, bir yanlışlık görüyorsak siz de biliyorsunuz uyuma uygulamasını herkese yükletiyorum. Bütün muhtarlarımıza uygulamalı yükletiyorum. Anlık çekip bize atabilir. Bütün bir gizlilik içerisinde bu hareket yöntemler uygulanıyor. Ve hiçbir ihbarcının zarar görmemesi için yaptığımız uygulamadır.”

malatyahaber.com- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • Yasin (2 hafta önce)
    Haydi Sayın Valim,Malatya'nın sahipsiz olmadığını gösterin lütfen.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Cem Y. (2 hafta önce)
    Sayın Vali yasal prosedürleri işletilirse şehir 10 yılda ayağa kalkmaz demiş. İyi güzel de zaten işletilmeyen yasal prosedürlerin ceremesini çekmiyor muyuz?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ramazan (2 hafta önce)
    Tabi devlet yasaları işletmeyecek. Yasal prosedürleri işletmek bir tek kahvedeki ahmedin mehmedin Osman'ın görevi. Devlet hukuku tanımayacak. Al sana hukuk devleti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • armahayat (2 hafta önce)
    usulsüz olarak ağır hasarda orta hasara çevrilen armahayat sitesinde usulsüz olaylar devam ediyor takinin büyük mütahitlerinden olan armahayat sitesini yapan mütehit binalar yıkılmasın diye nüfüsünü kullanıyor 1,5 yıldır bir arpa boyu yol alınmadı yıkılmak üzere olan armahayatı kurtarmaya çalışan mütahit preştij kaybetmek istemiyor depremden dolayı bu müteahitlere hiç bir şey yapılmadı
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Cemal (2 hafta önce)
    Malatya'ya vali dayanmıyor.depremden sonra 3.valimiz ama kesin kararlı Seddar bey.Malatya'ya atanan valimiz kendini ispatlamış,önceki görev yerlerinde başarılı olmuş biri.ben bundan önce ki de öyle iyi ama Malatyalılar önceki vali beyi yedi.Seddar bey başaracak gibi görünüyor.Allah muvafak etsin.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Bülent (2 hafta önce)
    Sağlam evlerimize REZERV alana girdi (Garibanın malına çökme) evinizi yıkacağız gidin başınızın çaresine bakın dediğiniz için mahkeme kapılarında malımıza çökmeyesiniz diye ÇIRPINIYORYUZ
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Halil (2 hafta önce)
    Şehrin dibindeki Banazı yıllardır imar bekliyor. Yıllar önce yapılmış hiç bir derde derman olmamış ve hatta doğru düzgün uygulanmamış bir plan var. Yeşilyurt imar işleri tutup bunu tekrar yeni bir plan gibi hazırlamış. Özellikle Yukarı Banazı 'da tarım ve hayvancılığın olmadığı, sondaj vurmaya bile izin verilmeyen, kaya zeminli geniş araziler mevcut. Bilim adamları buralara yeni bir şehir kurulabilir derken yetkililer görmezden geliyorlar. Vatandaş sağlam zeminli bu bölgede evini apartmanını hızla yapıyor, çok daha fazlası önümüzdeki aylarda yapılacak. Yeni bir imar affına kadar cezasını ödeyip oturacak insanlar. Yazık oluyor şehire. Yeni bir gecekondu mahallesi oluşuyor vizyonsuz yetkililer yüzünden.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Haciwhat (2 hafta önce)
    Sayın valimizle Malatyanın 10 yılda değil,ancak 20 yılda ayağa kalkacağı fikrimiz uzlaşıyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • PSİKOLOJİK (2 hafta önce)
    Sn. Bizi yonetenler enflasyon yok her şey psikolojik diyorlardi. Haklılar. Bence Malatya gayet iyi durumda şuan her şey psikolojik kafamızda yaratiyoruz. Bence Malatya'da tek kanallı TV dönemine dönülmeli ve her akşam halay ekibi izletilmeli tüm Malatyalılar'a. Sorun morun kalmaz her şey geçici HALAY kalıcı. Şire pazarina da dünya halay merkezi kurulsun.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MULAKAT (2 hafta önce)
    Seçimden önce mülakat kalkacak denildi kalkmadı. Sınavdan birinci olan sonuncu olup eleniyor. Peki vali seçince mülakat usulü mu geleneksel usullerle mi ataniyor? Hale bak. Kanuna gerek yok geleneksel usuller mi diyoe yani ben anlamadım tam olarak
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Fatih DEMEZ (2 hafta önce)
    Vali beyin Zaman zaman Kocaeli de ki toplantılarına katılmıştım. Kendisi Malatya için büyük şans. Tam bir devlet adamı. Bir şey bilmeden atıp tutup boş boş yorumlar yapıp eleştirmeyelim. Onun dirayeti tecrübesi ve kararlılığı ile bu şehir ayağa kalkacaktır.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • cemal (2 hafta önce)
    Demek hurda ve yıkım ihaleleri adres değiştirdi. Kimler ne alacak nbakalım görürüz duyarız
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kader (2 hafta önce)
    Malatya haberi tarafsız haber yayın politikası ile bilir Malatyalılar. Esenlik geçmiş yönetimin usulsüzlüklerinden dolayı zor dönemler geçiriyor. Esenlikteki Geçmiş yönetimin tamamen İsrail ürünleri satan bir firmadan seçime 10 gün kala markette satılması mümkün olmayan 45 milyonluk ürün alıp depolarına doldurarak kimi cezalandırmışlar. Lütfen bu iddiayı bi araştırın
    %63
    %37
    Yanıtla
  • geveze (2 hafta önce)
    vali bey en fazla bi iki yıla başka bir ile tayin olur, tıpkı önceki vali gibi, hesap yapacaksanız bi iki yıllık hesaplar yapın, bari sözünüzü tutmuş olursunuz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hasan (2 hafta önce)
    Vali beyin yasal prosedür dediği seyler, anayasa, kanunlar, yönetmelikler ve diğer düzenleyici islemler; ne demek yasal prosedürlere takilmamak, yasal prosedürleri yok saymak? Sozgelimi mulkiyet hakki anayasal bir hak, hizli hareket etmek adına yok mu sayacaksiniz bu hakki? Devlet denilen aygit kurallarla yönetilir, yöneticilerin birinci görevi yazılı kuralları hakkaniyetli bir sekilde uygulamak, uygulamada ortaya çıkacak sorunlara proaktif önlem almaktır, en önemlisi de denetime açık olmaktır, diger türlüsü keyfilige ve suismallere sebebiyet verir, bizden söylemesi...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kündübekli (2 hafta önce)
    He Vali Beg. 90 gün ihale süreci öyle mi? Kaç tane 90 gün geçti? Ayrıca olağanüstü bir durum var ortada Depremin ilk gününde tüm bölgede olağanüstü hal ilan edip aynı anda tüm illere birer Vali (deprem/olağanüstü hal valisi), asker sahada vs. İlla terör mü olması lazım? Yaşanan deprem terörden beter. Neredeyse 2 yıl olacak hala koordinasyon yok. Her kafadan bir ses. İhale sürecini CB kararnamesi ile 1 aya çekmek zor mu? Sanki fişkiye ihalesi mübarek. Siz de burnundan kıl aldırmayan bir havada gibi görünüyorsunuz. Ama olan kente ve Malatyalılar a oluyor. Hergün artan fiyatlar da cabası. Her vekil kafasına göre geziler, pembe tablolar. Depremle ilgili, yeniden imanla ilgili bir enformasyon bürosu, bir web sitesi vs bile yok. Millet ağzını açmış bekliyor. Şubat'ta 2 yıl olacak. Tas kayıp!
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Zeki (2 hafta önce)
    Zamanında birileri verin yetkiyi görün etkiyi demişti. Verdik yetkiyi, gördük küsküyü.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • EVEEEEEET (2 hafta önce)Zeki isimli kullanıcı yorumuna
    YETMEZZZZZ AMAAAA EVEEEEEET. 5 sene sonra halk: "NEYE EVET DEDİK BİZ :/" ??
    %88
    %12
    Yanıtla
  • bek (2 hafta önce)
    Kanunlar olmasaydı ne kadar kolay işler ilerlerdi
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Kernekli (2 hafta önce)
    Bu şehrin öncelikli ihtiyacı konut ve işyeriyse sayın valim. Eldeki tüm imkanları buna seferber edeceğiz. Doğanşehir’de depremde zarar gören roma surlarıyla uğraşmayacağız, yıldıztepeyi en azından şu aşamada cazibe merkezi yapmakla uğraşmayacağız. Niye çünkü öncelikli hedefimiz konut ve işyeri!
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 hafta önce)
    Sayın valimiz tecrübeli tam bir Devlet adamı, bunun kıymetini bilelim, bu şansımızı da kendi çıkarlarımıza göre değil de Malatyamız için kullanalım, böyle fırsatlar kolay ele geçmez. Sayın valimize Rabbim yardımcı olsun.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Battal (2 hafta önce)
    Malatyamız ayağa kalkmalı...İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla vatandaşı düşünerek hareket edilmeli..O yasal prosedür meselesi sadece devlet değil vatandaş odaklı da olmalı...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Vali müthiş konuşmuş. Prosedürle iş ilerlemez demiş o yüzden canımız nasıl isterse öyle yapacağız demiş. Kardeşim yasal prosedür işleri yavaşlatıyorsa prosedür değiştirilir. Prosedür işleri ağırlaştırıyorsa kafana göre iş yapma yetkin mi oluyor? Doktorların uzmanlık alması, subayların albay olması, akademisyenlerin profesör olması, memurun emekliliği hak etme süreçleri de çok yavaş. Hızlandırmak lazım bu süreçleri. Bir ülkede vali hukuka uygun davranmanın işleri yavaşlatacağını bu yüzden prosedürü uygulamayacağını söylüyorsa biz bitmişiz demektir.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Özcan (2 hafta önce)
    Sn. Vali bey, Cengiztopel ve Cevherizade den geçmemiş ki o yıkılmayı bekleyen binalar terk edilmiş duruyor .. etrafında okullar var öğrenciler o binaların altından geçecek yıkım için neyi bekliyorsunuz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Dikkaattt (2 hafta önce)
    Sayın Vali Malatya için bir şans değerlendirilmesi gerekir fırsat eldeyken.. Topyekün destek vermeliyiz ki ayağa kalksın şehir aklınızı kullanın Vali bey ekibini kurup işleri hızlandırırsa 5 yıla cıncık gibi bir şehir olur
    %59
    %41
    Yanıtla
  • mustafa (2 hafta önce)
    Sayın Valim Allah rızası için yerinde dönüşüm yerel yönetimleri uyarın da desdeklesinler devletimiz de bu yükün altından biran önce kurtulsun yoksa 10 değil 20 yılda da bu şehir düzlemez asrın felaketi yaşamış bir şehirde her yer virane olmuş yeniden imar yapıp da yerinde dönüşümle bu şehri ayağa kadırılmalı devletimiz de bu yükün altından çıkmalı sayın valim bu konuyu yöneticilere kurum idarelerine ilettik sorduğumuzda yapılacak bir şey yok aynı kat imarı ile yerinde yapablirsiniz diyor belediye bu durum da da muhtahit bu işlere girmiyor ,örneğin koyunoğu mah sümer evleri malatyanın tarihi ve kültürel dokusu olan 60 yıl önce imar verilmiş zemin artı 3 kat o zamanın teknolojsi ile günümüz standartlarında bu imarlar güncellense deprem yönetmenliğine uygun yapılsa evlerimizi yerinde yapsak develetimizde milletimizde bu yükün altından kalksa bu konu dikkatlerden uzak olan bir durum ama kimse gündeme getirmiyor bu tarz yerlerde yerinde dönüşüm önünde en önemli sorunlardan biri 60 yıllık imarla aynı yapın deniyor böyle olunca de hiç bir mütahit yapmak istemiyor haklı olarak maliyetler çok yüksek olan vatandaş ve devletemize oluyor bu sorun kaldırılmalı biran önce evlerimizi yerinde yaparak devletimizi de bu yükün altından kurtarabiliriz .
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Nasıl Yani (2 hafta önce)
    Nasil Yanı Vali bey kanun nizam tanımayacak mı? Bu nasıl bir anlayış! AKP'nin Parti genel merkezinin internet sayfasında yazan "Artık Ceberrüt Devlet Anlayışı Geride Kaldı!" sözünün ne anlamı kaldı o zaman.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Özkan (2 hafta önce)
    Tam bir Akp'li, fırsatını buldu mu kanunsuz iş yapmayı marifet sayar. İhale süreçlerini hızlandırmak için standart sürelerin kısaltılması veya "acil" olarak sınıflandırılmış ihalelerde sürelerinin azaltılması hiç akıllarına gelmiyor nedense.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Ahmet44 (2 hafta önce)Özkan isimli kullanıcı yorumuna
    Snn kafana kalsa şehir yüzyıla kurulamaz harabe içinde yaşar millet bu her şeye Muhalefet kafasındn çıkın şehir de insan kalmadı insnlar gelecek göremeyip kaçıyor sizn mantığa kalsa yüzyıl sürer ihaleler
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Deprem dün olmadı, planlı iş yapmak istemiyorlar, kafalarına göre iş yapmak istiyorlar. Senin o pırıl-pırıl kafana göre hareket edilirse bu iş yandaşları zengin etme işine döner.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ömer (2 hafta önce)
    Valiye helal olsun 2 yıl oldu daha çoğu yer harabe Yok benim dükkanım rantim diyerek şehir resmen harabe içinde artık cesur kararlar alınsın korkak siyasetle yürümes bu iş birde Malatya insanı her şeye bir kulp takar yüzyıla kurulmaz şehir çoğu şehirde inşaatlar bitti bunların lafı dirdiri bitmez hızlı şekilde yıkılsın yerler
    %80
    %20
    Yanıtla