SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Yaşlı Dost Kenti"

A- A+ PAYLAŞ

 

Dünya Yaşlanma Konseyi (DUNYAK) tarafından "Yaşlı Dostu Kent" projesini Malatya Valiliği ile işbirliğinde başlatacak.

Valilik makamında yapılan görüşme ile Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Gerontolog Dr.Kemal Aydın, Malatya'nın geçmişinin çok eskilere dayandığını, Aslantepe kazılarında burasının en eski yerleşim birimlerinden olduğunun belirlendiğini ifade ederek, "Şehir ve Yaşlı Fonımu" Malatya' da 1 Ekim Dünya Yaşlılar günü nedeniyle Dünya Yaşlanma Konseyi ve Malatya Valiliği işbirliği ile gerçekleştirilecektir. 

Malatya dünyanın en eski kentlerinden biridir. Bu nedenle Gelenekten Geleceğe Yaşlanma ve Yaşlılık ile ilgili bilimsel çalışmalar yaparak yerel politikalar geliştirip sorunlara yerel çözümler geliştirmek için Yaşlı Dostu Kent Girişimi ile yaşlı dostu kampanyası başlatılacaktır"dedi. 

Vali Ulvi Saran ise, "Gençlerin bilgi sahibi olduğu ancak başlarına gelmediği müddetçe farkında olmadığı yaşlılık bir dönemdir. Yaşı olmadan yaşlılığın ne demek olduğunu gerçek anlamda bilemiyoruz. Dünya nüfusu süratle yaşlanıyor. Yaşlılığın psikolojik ve sosyolojik sorunlarıda var. Yaşlılığın ortaya çıkardığı sorunları gidermek tüm ülkelerin ortak çalışması ile hallediiebilir. Geçmişe göre yaşlılıkda hijyen gelişmesinde ciddi gelişmeler var. Yaşlılıların rehabilitasyonu için toplumsal olarak sorunları çalışıp çözmemiz gerekiyor. Huzurevi gibi yerlerde gerekli itimam gösteriliyor ancak, bir aile gibi olmamaktadır" ifadelerini kullandı. 

"Doktor Kemal bey bir öncü gibi çalışmaktadır. Önemli bir bakış açısı getirmiştir" diyen Vali Saran, Yaşlı Dost Kenti projesini Malatya'da başlatacak olması sevindirici olduğunu kaydetti. 

Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Gerontolog Dr.Kemal Aydın'ın Vali Saran'ı ziyarette Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaddin Kabahasanoğlu da yer aldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız