SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaşlılarına Değer Vermeyen Toplumlar Dağılmaya Mahkumdur"

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü Yaşlı Hizmetleri Birimi tarafından alzheimer, sağlıklı beslenme, psikoloji konularında düzenlenen program Vefa Konağı’nda gerçekleştirildi. 

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen programda Alzheimer konusunda Uzman Doktor Ayşe Taş, sağlıklı beslenme konusunda Diyetisyen Resul Yılmaz, psikoloji konusunda ise Psikolog Asiye Uruç yaşlılara bilgiler verdi. 

Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle düzenlenen program hakkında bilgiler veren Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fikret Vurucu, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet vermiş olduğumuz Vefa Konağı’nda 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında etkinliklere başlamış bulunuyoruz. Sağlık İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyemizin ortaklaşa yürüttüğü yaşlılara Alzheimer hastalığıyla ilgili seminer çalışması yapıyoruz. Buna benzer sağlık hizmetleri kapsamında Fizyoterapistler, ağız ve diş sağlığı uzmanları, sosyologlar, psikologlar ve diyetisyenlerimizi buraya davet ederek, yaşlılarımıza seminerler veriyoruz. 

Ayrıca Vefa Konağı’mızda yaşlılarımız için birçok hizmetin yanında yaşlılarımızın istifade edebilecekleri bir kütüphanemiz de bulunmakta. Her konuda yaşlılarımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Her ortamda yaşlılarımızın baş tacı olduğunu vurgulayan, Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a yaşlılara vermiş olduğu destek ve hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 

GÜRKAN'IN YAŞLILAR GÜNÜ MESAJI

Bu arada, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaşlılara hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:                            

“Bir toplumun geçmişini, bilgi birikimini, geleneklerini, değerlerini, kültürünü genç nesillere aktaranlar yaşlılardır. Geçmiş yaşantılarında önemli görevleri yerine getiren, önemli görevleri yerine getiren, tecrübe ve düşünceleriyle bizlere yol gösteren yaşlılarımız, her zaman baş tacımız olmuşlardır. 

Bugün elimizde olan maddi ve manevi zenginliklerimizin çoğu yaşlılarımızın gençliklerinden bu zamana kadar süren çalışma ve emeklerinin bir yansımasıdır. Şu gerçek unutulmamalıdır ki bugünün gençleri de yarın ihtiyarlayacak ve bugün yaşlılara gösterdikleri sevgi ve saygıyı kendi çocuklarından göreceklerdir. 

Kendi yaşlılarına değer vermeyen toplumlar zaman içinde çözülmeye ve dağılmaya mahkûmdurlar. Yaşlılara verilen değer bir toplumun en büyük medeniyet göstergelerinden biridir. 

Yerel yönetim olarak bizler de başımızın tacı yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak, onların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Vefa Konağımızda yaşlı vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için gayret gösteriyoruz. Düzenlemiş olduğumuz etkinliklerle yaşlılarımızı gönüllerine dokunmanın gayretindeyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyor, huzur içerisinde sağlıklı bir ömür diliyorum.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız