SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaygın Göleti Tam Doluluğa Ulaştı

0
Güncellendi - 2021-04-29 02:07:45
Yaygın Göleti Tam Doluluğa Ulaştı
A- A+ PAYLAŞ

Yaygın Göleti'nin 28 Nisan günü tam doluluğa ulaşması nedeniyle dolu savaktan su tahliyesi yapıldığı açıklandı.

DSİ Bölge Müdürlüğü'nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Bölge Müdürümüz Mahmut Dündar, Pütürge ilçemize yaptığı ziyaret ve devam eden çalışmaları yerinde incelemek için giderken Yaygın Göletinde de incelemede bulundu.

Malatya Merkez Yaygın Göleti, Malatya ili, Merkez ilçesi Yaygın Köyü sınırları içerisinden geçen Naldöken Deresi üzerinde bulunmaktadır. Malatya Merkez Yaygın Göleti, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde, temelden 47 metre Yüksekliğinde ve 2,1 milyon metreküp depolama hacmine sahip olup, 28.04.2021 tarihi itibariyle maksimum doluluğa ulaşarak dolusavakatan deşarja başlamıştır.

İhale edilerek 29.04.2020 tarihinde sözleşmesi imzalanarak yapımına başlanan ve 2021 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülen Yaygın Göleti Sulaması ile Yaygın Köyüne ait 3.770 dekar tarım arazisini cazibeli borulu sulama sitemiyle sulayarak yıllık 5.000.000 TL milli ekonomiye katkı sağlayacaktır."

Bülten

FOTO: Yaygın Göleti ve sulayacağı arazi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız