Malatya kent genelinde sürdürülen kaldırım yapım ve düzenleme çalışmaları sırasında kullanılan malzemenin kalitesi tepkilere yolaçıyor.
Birçok cadde ve sokakta döşenen kaldırım taşlarının aradan kısa süre geçmesine rağmen tahribata uğradıkları, deforme oldukları gözleniyor.
Malatya Belediyesi'nin kendisinin büyük ortağı olduğu Esenlik Şirketi'ne ihale ettiği, bu şirketin de alt yüklenicilere devrettiği kaldırım çalışmalarında kullanılan karo vb. malzemenin, döşendikten kısa bir süre sonra deforme olduğu, çöktüğü ya da yerinden çıktığı, bazı yerlerde ikinci kez yapılmasına rağmen sonucun yine aynı olduğu, bunun kalitesiz malzeme ve işçilikten kaynaklandığının değerlendirildiği öne sürülüyor.
Bu arada, geçtiğimiz yıl yapılan bir İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Belediye Başkan Yardımcılarından Hasan Atay, bu durumun Malatya şartlarına uymayan taşlar kullanılmış olmasından kaynaklandığını öne sürmüştü.