SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazlık Otobüsle Kültür Turu

0
Güncellendi - 2017-07-03 17:57:24
Yazlık Otobüsle Kültür Turu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen üstü açık otobüsü ile şehir turu gezileri başladı.

Kentin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtılmasının amaçlandığı proje kapsamında, ücretsiz olarak Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 10:00 ile 14:00 arasında hizmet verecek tur otobüsü ile ilk turist kafilesi, bugün Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi ve turistik yerleri gezdi.

İlk olarak kent müzesini gezen kafileye rehberler tarafından müzede bulunan tarihi eserler hakkında bilgiler aktarıldı. Kafile, daha sonra Arslantepe Höyüğü, Ulu Cami, Hasan Basri Türbesi ile Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayını gezerek tarihi yapılar hakkında bilgiler alırken, bol bol da resim çekti.

Arslantepe Höyüğüne hayran kalan kafileye Arslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı ve İtalya Sapienza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane tarafından bilgilendirmenin yapıldığı gezi yaklaşık 4 saat sürdü.

Gezi organizasyonundan memnun kalan kafile üyeleri gezi sonunda kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu'na teşekkür etti.

iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • METEHAN (6 yıl önce)
    ayıptır boyle şeyler bu il kültür ve turistik gezisi zaten vardı BATTALGAZİ belediyesi son 2 yıldan beri yapıyordu, yeni birşey yapın mesela yıllardan beri bitmeyen nemrut yolunu bitirip turizme açın da size babayiğit diyeyim ,,,,
    0
    0
    Yanıtla
  • esra silgi (6 yıl önce)
    malatyamız için çok güzel bir tanıtım olmuş. tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sözen (6 yıl önce)
    İstanbul tarihi yarım ada ve bazı yerlerdeki bu güzel uygulamanın ilimize getirilmesi güzel,emeği geçenleri kutluyorum.Gezenlere bu ilk seferde bizzat İl Kültür ve Turizm Müd.Sn.Levent İSKENDEROĞLUNUN eşlik etmesi de ayrı bir güzellik.Ve Aslantepeyi kazı heyeti Bşk.Prof.Marcella dan dinlemeleri de güzel.işin ne kadar ciddiye alındığının göstergesi.Turizm ciddi bir iştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Can (6 yıl önce)
    Bir Kültürel Miras Ve Turizm öğrencisi ve bir Malatya vatandaşı olarak tebrik ederim. Malatya'nın turizm ve kültürel mirası yönünde etkili bir çalışma olmuştur. Malatya'nın kültür turizminde önemli bir yeri vardır.
    0
    0
    Yanıtla