SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yazmak Hayatın Vazgeçilmezi"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin organize ettiği “Yazmanın Psikolojik Etkileri” konulu konferans Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda yapıldı. 
 
Konuşmacı olarak Malatya Devlet Hastanesinde görevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Aytaş’ın katıldığı konferansa meclis üyelerinin yanı sıra vatandaşlarda katıldı. 
 
Dr. Aytaş konferansta yaptığı konuşmada;  “Yazmak konuşmaktan sonra en önemli iletişim yöntemlerinden bir tanesidir. Yazmak eylemini aslında hayatımızın her alanında kullanıyoruz. Örneğin bir öğrenci okulda geçirdiği sürenin belki yarısından fazlasında yazı yazıyor. Bir doktor hastayı muayene aşamasıyla beraber hasta ile ilgili notlar alıyor, reçete yazıyor, kurumsal yapılar faaliyetlerinin her aşamasını not ediyor veya anne babalar çocuklarının boyunu kilosunu mutlaka bir kenara not ediyor”  dedi.
 
Yazı yazmanın hayatın vazgeçilmesi olduğunu belirten Aytaş çok iyi okuyan, okuduğunu çok iyi anlayan bireylerin iyi yazabileceğini, okuma problemi olan öğrencilerin gözlediğinizde bir süre sonra ders performansının düştüğünü gördüklerini söyledi. 
 
Dr. Aytaş  “İyi okuyamadığı için iyi yazamayan öğrenci derslerinde kendisini ifade edemeyecek ve başarısızlık kaçınılmaz olacaktır. Böylece çocuk bildiği halde öğretmeni ve arkadaşları anlamadığı için kendini toplumdan dışlayacak, zamanla depresyona girecek ve kişi içinden çıkılmaz bir hale bürünecektir” dedi.
 
Konferans sonrasında Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Saliha Bulut ,  Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Aytaş’a teşekkür plaketi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız