SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni 'Adalet Binası' Temel Kazısına Başlandı

Yeni 'Adalet Binası' Temel Kazısına Başlandı
A- A+ PAYLAŞ

Adliyenin yetersizliği nedeniyle 15 yıldır gündemde olan, depremden önce 2023 yılı yatırım programına alınarak 130 milyon TL ödenek ayrılmış olmasına rağmen, ciddi bir çalışma yapılmayan, ancak depremlerde kullanılan adliye binasının ağır hasar görmesi ve yıktırılmasına, böylece adliyenin binasız kalmasına rağmen, ancak Eylül 2023'te ihale edilebilen ‘Adalet Binası’nın temel kazısına başlandı.

Malatya Baro Başkanı Onur Demez, sosyal medya hesabından Yeşiltepe’deki Eski Asker Hastanesi alanında yapılacak olan Malatya Adalet Binasının temel kazı fotoğrafını paylaşarak, “Uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz yeni adliye binasının temel atma çalışmaları başlamıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Malatya’nın en az 15 yıldır gündeminde bulunan, en son 2023 yılı yatırım programına alınarak 130 milyon TL ödenek ayrılan  Çevre Yolu yanındaki 'Malatya Adliye Sarayı', 6 Şubat depremlerinde ağır hasar görünce yıkılmıştı.  

Adalet Binası adı altında projelendirilen yeni binanın inşaat çalışması, depremden 11 ay sonra temel kazılmasıyla başlayabildi.

Malatya Adalet  binası için 24 Ağustos 2023 tarihinde yapılan ihale iptal edilmiş, 29 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen ikinci ihale ise 1 milyar 461 milyon TL teklif veren  Enez İnşaat A.Ş. + SRL İnşaat Ltd.Şti. ortaklığı ortak oluşuma verilmişti.

Türkiye’de ve depremi bölgesi 11 il içinde şuanda Adalet Binası olmayan tek il olan ve 7 ayrı binada vatandaşın adalet aradığı Malatya’da Adalet Binasının toplam proje tutarının 2 milyar 250 milyon TL olduğu, 2023 yılı sonu itibariyle 150 milyon TL harcama yapıldığı ve 2024 yılı için 750 milyon TL ödenek ayrıldığı kaydediliyor. Malatya Adalet Binasının yapım süreci ise 2024- 2026 olarak görünüyor.

Malatya Adliyesi'nin, kendi binası tamamlanana kadar  yapım çalışması tamamlanma aşamasında olan eski SSK Hastanesi'nin yerindeki Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası'nda hizmet vermesine ilişkin talepler ise henüz bir karşılık bulamadı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Akçadağli (10 ay önce)
    Yerinde dönüşüm diyerek şehrin geleceğini rantcilara kurban ettiler şehrin yüz yılina hançer sapladilar bu şehre olan bu ihanetin sorumlusu idareciler 10.larca yıl SONRA bile esefle kinanacak bu tarihî fırsatı baltalamak da ancak vizyon dan projeden yoksun rantcilara yakışırdı yazık ki ne yazık bu şehri de işi bilen vizyon sahibi idareci Yok hepsi rantcilara teslim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat Geçkil (10 ay önce)
    Lütfen lütfen lütfen kuyumcuların olduğu yeri kaldırın yolları geniş tutun yolun ortasında bina var gibi.Akpınar çevre yolu bağlantısı geniş olsun. Malatya merkez keşmekeş yapıdan kurtulsun.Merkeze ev yapma hatasına düşmeyin sadece işyerleri ve dükkanlar olsun.Yeşili bol suyu bol yolları geniş modern yapılaşmanın olduğu şehir çok mu görülüyor Malatyaya
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yetim Malatya (10 ay önce)
    Yerinde dönüşüm diyerek şehrin geleceğini rantcilara kurban ettiler bu şehrin bir tane mı dik duruş sahibi vizyonu olan siyasetçisi bürokrati kanat önderi yok hayatında bir kitap oluşmamış tek derdi kendi dükkanı olanlara mı şehrin dizaynı bırakılır bu vzyonsuzluk dur Eskişehire Adana'ya Bursa'ya Antep'e bak şehri plani nasıl oluyor şehri kasaba şekilde kuruyorsunuz adını büyük şehir demeyin birde
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Birde depremden önce yapi ruhsatı almış 11 kat depremden sonra devam ediyor 11 kat bu nasıl iştir aklım almıyor
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Abi bu memleket hasüt hasüt !! Esnafıda halkıda yoneticiside hasüt o yuzden burdan cok bise beklememek lazm. 38 yasindayim dogma buyume cikmadim ömrümu verdm bu memlekete ne geldiyse basimiza bu memlekete sevdasindan geldi. Ornek verdigniz sehirlere ve saymadiginiz sehirlere gittm gordum kaldim ve bu zamana kadar gercekten kendime acıdım
    %93
    %7
    Yanıtla