SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Adliye Binası Proje İhalesi Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılacak yeni Malatya Adliye Binası’nın projelerinin çizilmesi ve zemin etüdü yapılması işine ait ihalenin sonuçlandığı öğrenildi.

Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü ihale sürecinde, Bakanlığın Adalet Binası olarak adlandırdığı binanın projesinin çizilmesi ve adliyenin yerleşeceği eski Asker Hastanesi alanının zemin etüdünün yapılması işi için hizmet alım ihalesi 6 Kasım 2020 tarihinde yapıldı.

Malatya Adalet Binası Projelerinin Çizilmesi ve Zemin Etüdü Yapılması İşi” başlığını taşıyan ve yaklaşık maliyeti 1 milyon 199 bin TL olan ihale için 8 teklif sunuldu.

Tekliflerin tamamının geçerli sayılarak değerlendirmeye alındığı ve pazarlık usulü ile yapılan ihale sonucunda, İhale Komisyonu, ihaleyi Ankara merkezli Sönmez Turizm Mimarlık – Mühendislik – Medikal Projelendirme Ltd.Şti.’nin kazandığını açıkladı.

Yüzde 50 kırım yapan teklif kazandı, sözleşme imzalandı

Yaklaşık maliyeti 1 milyon 199 bin TL olan ihaleyi kazanan merkezli Sönmez Turizm Mimarlık – Mühendislik – Medikal Projelendirme Ltd.Şti.’nin yaklaşık % 50 kırım yaparak 595 bin TL teklif verdiği, ihalenin Adalet Bakanlığı tarafından onaylanmasından sonra, yüklenici firma ile Bakanlık arasında 4 Ocak 2021 tarihinde sözleşme imzalandığı öğrenildi.

Proje çizimi ve zemin etüdü 410 günde bitirilecek

İhalenin idari şartnamesine göre, Malatya Adalet Binası proje çizimi ve zemin etüdü işinin 410 günde tamamlanması öngörülüyor. Buna göre, 9 Ocak 2021 tarihinde başlayan ihale kapsamındaki işlerin, 23 Şubat 2022 tarihinde tamamlanacağı açıklandı.

Eski Asker Hastanesi yerleşkesine inşa edilecek

Malatya Adalet Binası, uzun yıllar Malatya Asker Hastanesi’nin hizmet verdiği Yeşiltepe semtindeki alana inşa edilecek.

Pandemi sürecinde, hastane binasının yıkılmasının salgınla mücadelede zaaf yaratabileceği ve bu nedenle salgının sönümleneceği tarihe kadar Asker Hastanesi’nin Pandemi Hastanesi olarak hizmet vermesi, Adliye binasının bu süreçten sonra yapılması gerektiği yolundaki eleştiri ve önerilere karşın, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘yıkım aceleciliği’ sonucunda, pandeminin pik yaptığı bir dönemde, Eylül ayında yıkılmıştı.

15 Temmuz 2016’daki FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından, askeri tesislerle ilgili KHK kapsamında kapatılan, 2018 yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen 195 bin metrekare alana sahip Asker Hastanesi’nin, binası ve arazisinin 100 bin metrekaresinin Adliye Sarayı yapılmak üzere Adalet Bakanlığı emrine tahsis edilmesinden sonra yıkım işlemleri başlatılan hastane binası, Eylül 2020’de tamamen yıkılarak yerle bir edildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Yeni Adliye, geçtiğimiz haftalarda yıktırılan eski Asker Hastanesi'nin bulunduğu alanda inşa edilecek

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Aşağı şehirli (3 yıl önce)
    Eski adliyenin alti sulakti ve curuktu yeni adliye binasi icin cok ugrasan sayin Bassavcima ve Valime tesekkur ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Hizmetli (3 yıl önce)
    Yine Malatya yine vizyon örneği bir proje.. hastane yıkıp adliye yapmak... neyse ümmet millet hizmet dava devam ;))))
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    410 günde proje ve zemin etüdü olursa,15000 gündede bina biter
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    410 günde zemin etüdü!!!!vayy vayyy vayyy.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ. (3 yıl önce)
    Hastahane , Nerenize battı 'da yıktınız ! ,
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Yeni adliye binasına gerek yok, davalar on line yapılıyor zaten onun yerine acilen şehir hastanesi yapılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (3 yıl önce)
    Proje çizimi ve zemin Etitünün 410 günde bitmesini anlamadım. BU SÜREDE BİNA BITER.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Bu alan ve askeri alan ne güzel yeşil alan park bahçe kafe yürüyüş yolları koşu parkuru piknik alanı ve hayvanat bahçesi olacak Yer
    0
    0
    Yanıtla
  • Spartaküs (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Beton dururken bunları yapmazlar kardeşim her yere bina yapacaklarki mutlu olsunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • aynen öyle Ali Bey. ama yok bize beton lazım. yeşil neyimize.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Müteahhitler daş mı yesin. Zaten bence bu projenin asıl amacı hastaneyi yıkan ve yapan müteahhitlere öncelikle iş alanı açmak, halk ta bu arada yancı olarak faydalanıyor.
    0
    0
    Yanıtla