Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi'nde, "Yeni Teşvik Sistemi" konulu konferans düzenlendi.
Konferansa; MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ali Reis Topçu, MÜSİAD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Toptaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sıddık Özdemir ve Meclis Başkanı Sami Payza, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger, TARSİM Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ile MÜSİAD üyeleri katıldı.
Konferans öncesinde konuşma yapan Namık Şahin, "Yeni binamızda ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Malatya’yı ilgilendiren konularda misafirleri davet edip istişare toplantıları yapacağız. Önümüzdeki günlerde Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında da Hukuk Fakültesi dekanımız konferans verecek" ifadelerini kullandı.
Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü Teşvik Daire Başkanı Nihat Alkaş, "Yeni Teşvik Sistemi" konulu konferansında, bölgelere göre verilen teşvikleri anlattı. Yeni çıkan teşvik sistemi ile; istihdam, yatırım ve ihracatın amaçlandığına dikkat çeken Alkaş, teşvikte bölgeler belirlenirken ilin ekonomik ve sosyal gelişmişlik yönlerinin de ele alındığını vurguladı.
Teşvikler belirlenirken, özel çalışma yapılıp tüm taleplerin değerlendirildiğine işaret eden Alkaş, "Ekonomi Bakanlığı olarak teşvikte üç aşama gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanlığı’nın kurulması, teşvik sistemine ilişkin tespitler ve gelen tüm taleplerin değerlendirilmesi şeklinde üç ana başlıkta ele aldık" diye konuştu.
Ekonomi Bakanlığı uzmanı Erdal Bal'ın da konuşmasından sonra izleyicilerden gelen sorular cevaplandırıldı.
Bu arada, konferans öncesinde MÜSİAD’a 15 yıldan fazla üye olan Namık Şahin, Zeynel Kayan ve Necati Paşahan ile MÜSİAD’ın bundan önceki yönetiminde görev almış olan Hüseyin Pektaş ve Hasan Kundaktepe’ye plaket verildi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.