SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Yeni Eğitim ve Öğretim Yılına Hazırız"

0
Güncellendi - 2018-09-17 05:22:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, ülke genelinde olduğu gibi kentte de 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2018 2019 Eğitim Öğretim dönemine hazır olduklarına söyledi.

İl Milli Eğitim müdürü Ali Tatlı, Malatya’daki tüm okulların eğitim öğretime hazır olduğunu belirterek, “Öğretmenlerimiz açısından zaten 3 Eylül’den itibaren eğitim-öğretim süreci başladı. Öğretmenlerimiz şu anda 15 ve 9. Sınıflarda öğretmen arkadaşlarımız hem uyum programına katılıyorlar hem de sene başı seminer ve hazırlık çalışmaları yapıyorlar. 2018-2019 eğitim öğretim yılında İnşallah 17 Eylül Pazartesi günü ilköğretim haftasının açılış programı ile birlikte başlayacak elimizde fiziki mekan açısından sorun diyebileceğimiz herhangi bir alan yok. İlimizde ortaöğretim kurumlarımızda ikili eğitim yapan okulumuz yok. Temel eğitimde ikili eğitim yapan okullarımız var. Battalgazi bölgesinde özellikle eski yerleşim alanlarında imara tamamlanmış olan bölgelerde kısmen ikili öğretim okullarımız var. Onun dışında okullarımızın yüzde 90 yakını tam gün eğitim yapıyor. Devam eden yatırımlarımız var, planlanan yatırımlarımız var. Malatya tam gün eğitim hedefi ile alakalı sorun yaşayacak bir il değil" dedi.

Malatya’da öğretmen sayısının yeterli olduğunu da belirten Tatlı, “Öğretmenlerimiz yeterli tabii kısmi alanlarda ihtiyacımız olan alanlarda var ama genel anlamda baktığımızda öğretmen fazlamız var. Malatya öğretmen sıkıntısı yaşadığımız bir il değil. Malatya'mızda İngilizce okul öncesi eğitim din kültürü ve ahlak bilgisi gibi belli alanlarda kısmen ihtiyacımız var ama mevcut öğretmen durumumuz içinde tolere edilebilecek orandadır. İhtiyacımız fazlası olan alanlarımız da var. Örneğin sınıf öğretmenliğinde 221 norm fazlası öğretmenimiz var. Eğitim öğretime başlarken de öğretmenlerimiz sınıfların başında olacaklar” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • ayilmaz (6 yıl önce)
    Sayın Fvez, konuyu farklı alana çekerek, insanların aklını neden bulandırıyorsun ki! Ben anlayasın diye tekrar hatırlatayım. Yönetmeliği yazdım.siz bu yönetmeliğe aykırı olarak neden su sınıfları birleştiriyorsunuz diye sordum. Yoksa sınıflar bir kişilik olsun demedim.şimdi anladınız galiba...
    0
    0
    Yanıtla
  • ayilmaz (6 yıl önce)
    Sayın Fevez ben izahı yönetmelikle yapın dedim, şöyle olur böyle olur diyerek resmi izah yapılmaz.Devlet idaresi kanun, yönetmelik, yönerge v.s ile olur, keyfi yorumlarla olmaz öğren...
    0
    0
    Yanıtla
  • idareciler (6 yıl önce)
    merkezi okul idarecileri kendi reklamını yapıp bir üst koltuğa geçmek için öğrenci veli öğretmen üzerine basıp etkinliklere boğuyor okulu. Allah rızası için herşeyi dengeli yapalım. Hedefiniz kendi kurumunuzun gelişmesi olsun, daha etkinlik yaparken web sayfasına koyma derdinde olan idareciler var. Kendi çocuğu yaptığı işi sosyal medyadan paylaşsa bir ton laf eder, kendileri ele güne iş yapar. Şu çocuklara odaklanın. okuma yazma güçlüğü çeken 10 öğrencimizi kazandık, kaynaştırma eğitiminden 5 öğrencimiz kazandık vs gibi öğrencilerin hayatını kurtarmaya yönelik işler yapında Allah razı olsun sizden diyelim. Hepiniz öğretmensiniz. müdürlük, yardımcılık diye bir kavram yok. Eğitim fakültesi öğretmen yetiştirir. müdürlük lisans programı diye birşey yok. Şu egolarınızı cebinize koyun, öğretmenlere öğrencilere velilere sokakta veya evde yapamayacağınız şekilde üstten bakmayın. herhangi bir kurumda karşınızdaki kişiden nasıl bir üslup tavır ve hizmet bekliyosanız, idare etmekle yükümlü olduğunuz kişilere aynı nezaketle davranın. Vebali büyük o koltuğa oturupta takındığınız tavrın... Geri kalan eğitimcilerinde işi gücü rastgelsin. Allah onlardan razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayri (6 yıl önce)
    Hayrettin Sönmezay Ortaokulu imam hatip oldu. EyvAllah ihtiyacımız var açılır ama 4 katlı okulda bu sene sadece iki tane 5.sınıf şubesi açıldı. Hasan Varol 40 kişi olmuş sınıflar. Israrla normal sınıf açılmıyor hayrettin sönmezaya! İmam hatiplerde bizim okulumuz ama artık değişiklik yapın. Normal orta okulu imam hatip sınıfı açın, yada imam hatibe normal sınıf. insanlar tercihini yaosın, okullara yığılma olmasın, öğretmenler norm fazlası olmasın, aileler mağdur olmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • dertli (6 yıl önce)
    Bir insan hakkında bu kadar olumsuz yorum yapılıyorsa bir sorun vardır. Bingöllü olup norm fazlası olan tüm öğretmenlere okul bulunup bir yerlere yerleştirildi ki bu okullar hep merkezi yerlerde. Vali konağına iki adım mesafede Fatih ilkokuluna gidip baksın inanmayanlar. Malatyalı olup 10 yıldan buyana pötürge doğanyol kuluncakda çalışan insanlar bir yere kıpırdayamadı. İnsanlar şehrinin en ücra yerine hizmet verip zamanı gelince merkeze yaklaşmak istiyor, bu insanlar merkezi hakkı olmayan kişilerle dolduruyor. Boş kadroları tayin dönemi açmıyorlar. Yeter artık yeter! Allah büyüktür elbet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fvez (6 yıl önce)
    ayılmaz kardeş ben cevap vereyim.türkiyenin hangi ilinde sınıflar 1 kişilik.burayı Norveç zannettin.10 kişiye norm vermek veya vermemek bakanlığın taktirinde Milli eğitim müdürünün değil.Osenin hesabına göre şu anda malatyada herhalde 1000 tane sınıf öğretmenine ihtiyaç var.o zaman sizlere derslik için çadır kurmak gerek.slm.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Koskoca Malatya da, Malatya lı bir milli eğitim müdürü bulunamadı da Bingöl den mi ithal edildi. Yazık size Malatya milletvekilleri. Yazık size Malatya belediye başkanları.
    0
    0
    Yanıtla
  • ayilmaz (6 yıl önce)
    Sayın millieğitim müdürüm bu soruma buradan cevap versin!!1-ilk okullar için; 18.06.2014 tarihli ve 29034 sayılı resmi gazetedeyayınlanan millieğitim bakanlığına bağlı eğitim kurumları yönetici ve öğretmenlerinin norm kadrolarına ilişkin yönetmeliğin ''sınıf öğretmenleri norm kadrosu'' başlıklı 16. maddesi 1. fıkrasındaki; (1) ilkokullarda, öğrenci sayısı 10'dan az olmamak şartıyla her şube için 1 sınıf öğretmeni norm kadrosu verilir''. hükmüne göre belirlenecektir. denmektedir.buna göre de okullara sınıf öğretmeni ataması yapılmıştır.yönetmelik böyleyken sayın milli eğitim müdürümüz yönetmeliğe aykırı olarak olarak sınıfları birleştirerek , hem sınıf mevcutlarını normalin üzerine çıkartıyor, hem de atanmış öğretmenleri boşa çıkartarak, bir yıl boş kalmasını sağlıyor. yönetmeliğe aykırı olarak yaptığı bu uygulamanın amacını benim yazdığım gibi hangi yasa ve mevzuata göre yapıyorsa açıklarsa memnun olacağım.cevabını malatya haberden takip edeceğim....
    0
    0
    Yanıtla
  • CEVAP GELMEZ BOŞUNA BEKLEMEYİN AYİLMAZ BEY
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali egitimci (6 yıl önce)
    Yorum yapanlar biraz tarafli sallıyor. Şu anda okullarımiz hazır. Merak eden varsa gelsin liseleri Mizikaci gezsin. Örnek, Cumhuriyet,Malatya.fatih....VB. liseler gelin eksik varsa söyleyin. Malatya göç alan bir il buna rağmen okul sıkıntısı yok.Küçücük okullara iyi diye adres değiştirerek yigilirsaniz sıkıntı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hocam şakamısın gerçek mi? Seminerde ne yaptın çay kahve muhabbet dışında? Allah akıl fikir versin, bunca soruna rağmen sana göre birşey yoksa emekli ol. mesleki deformasyon hat safhada sende
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Bingöllü veya daha önceden kendisiyle öğretmenken çalışmış kim varsa onu istedikleri yere getirdi Malatyanın evladına hep üstten baktı işini yapmadi yeter Ali Tatli yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • helal olsun (6 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Helal olsun sana. daha neler var denilecek ama biz gene Malatyalıyız, Malatya sevdalısıyız, Anadolu insanıyız terbiyeliyiz edepliyiz..
    0
    0
    Yanıtla
  • ORBİYOLOG (6 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    HAKLISINIZ SONUNA KADAR. DEĞİŞTİRİN ARTIK.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (6 yıl önce)
    evet hazırız demiş...hazırlar çünkü istedikleri adamları istedıklerı okullara yönetıcı olarak atadılar...hazırlar çünkü proje okullarına hiç hak etmeyen torpıllı öğretmenlerı yerleştırdıler.çok kişi torpıllı oldugundan çözümü proje okul sayısını artırarak çözdüler.hazırlar çünkü yönetıcı atamasında boş olan okulları özür grubuna açmayıp ınsaları günde 200 km yapmaya mahkum ettıler ki bu norm ıhtıyacı olan okullara görevlendırme isimler belli...hazırlar çünkü okullara kıtapların çoğu gelmedı.hazırlar çünkü okulları gezıp eksıklıklerı gidermıyorlar...ama haklılar açılışlardan ve torpıllı öğretmen atamasından fırsat bulamıyorlar....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (6 yıl önce)
    Kafa yormaya gerek yok.Bu açıklamalar her eğitim öğretim yılı başlangıcında yöneticilerin yaptığı ezbere açıklamalardır.Metinde sadece yıl değişir.Sorunlar ve iyi yönler aynıdır.Ama her zaman herşey eğitim öğretime hazırdır.Velilerin bahsettiği sorunlar yöneticilere ütopik gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (6 yıl önce)
    Sayın mudurüm okullarınız ticarethane olmuş neden ses çıkarmıyorsunuz???
    0
    0
    Yanıtla
  • Nefe (6 yıl önce)
    Mareşal Fevzi çakmak Anadolu lisesinin ihtiyaç varken kademeli olarak kapatılması ile ilgili bir çalışma yapıp evlerinin önündeki okul varken uzak okullara gitmek zorunda kalan 9. Sınıf öğrencilerinin mağduriyetinin ortadan kaldırılmasını bekliyoruz.Bunun yanısıra ortaokula devredilecek okul için ortaokul sınıflarının kalabalık olması gerekçesinin 8 okul servisi ile şehrin uzak bölgelerinden öğrenci taşınmasından kaynaklandığını gerçeğini de araştırmanın ve bu sebeple okulun kapatılmasının doğruluğunu tekrar gözden geçirilmesi talebi ile eğitim -öğretim yılının hayırlı olmasını dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Sayın müdürüm. Yakınca ilk okulunda herşey hazır değil. Sınıf eksikliği yokken. Öğretmen eksikliği yokken 2. Sınıf öğrencilerimiz sınıf birleştirme yapılarak sınıf sayılarını otuzun üstüne çıkarılıyor. Ve öğretmenimiz öğrencilerinden ayrılmak zorunda bırakılıyor. Bu hem öğrencilerimizi hem biz velileri çok zor durumda bırakıyor. Şuan kara kara düşünüyoruz. Bu bizce çok yanlış bir durum. Bu konuda bize yardımcı olmanızı talep ediyoruz. Çocuklarımız okula ve öğretmenine uyum sağlamışken herşey silbaştan başlamak zorundayız. Çocuklarımız okula gitmek bile istemiyor. Bize yardımcı olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (6 yıl önce)
    İnsanlar bazı okulların reklamını öyle güzel yapıyor ki yigilmalar oluyor.egitimde kaliteyi artıran öğretmendir binalar değil.nice başarılı mezunlar veren 10 kişilik siniflari olan okullar var.ogrenciler okullarına sahip çıkıp koruyor.reklami yapılan okullarda nedense vandalizm hat safhada.EGİTİM ve öğretim deniliyor.Buna dikkat edilsin.Ayrica müdür seçiminin şehirlere göre değil sendikaya bağlı olduğunu hatırlatalım.Tabii onlarda parti gibi çalışmaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mağdur (6 yıl önce)
    Sayın müdür derme ilkokulunu ya görmemiş ya haberi yok ikili eğitimde okula zar zor sığan öğrencileri tam gün yaptılar 600 - 700 öğrenci o binaya nasıl sığacak ne kadar kaliteli eğitim alacaklar hangi bahçeyi kullanacaklar tuvaletler ihtiyacı karşılayabilecekmi ve bunun gibi birsürü sorun var ama nedense malatya hazır oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (6 yıl önce)
    yahu nasıl bu açıklamalar yapılıyor inanamıyorum işin içinde olmasak inanacağız
    0
    0
    Yanıtla
  • Mantık (6 yıl önce)
    Malatya bi kurtulamadı bu Milli Eğitim Müdürü nden.Ne kadar Bingöl lü varsa hepsini okullara müd.yaptı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin Allahına gurban. Az daha de içimiz soğusun. TUİK'e sormak lazım Bingöl kaç malatyalıya ekmek veriyor, kaç Malatyalı idareci var,
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (6 yıl önce)
    İl milli eğitim Müd bi çıksın açıklasın makamında çıkıp kaç okulu kontrol etmiş koltuk kaçar sanıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (6 yıl önce)
    Sayın müdürüm keşke dediğiniz gibi olsa!! Sizi inönü ortaokuluna davet ediyorum buyrun gelin hazır olup olmadığına siz karar verin. Yıl 2018 olmuş tuvaletlerde kapı kırık sınıfta sıra yok yangın kapıları ve çıkış kapıları camlı 30 yıllık 1000 kişi eğitim görüyor bu okulda çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Kitaplarımız cuma günü geldi.İnşallah çocuklarımız bu kitapların hakkını verir.Eskiden kitap değiş tokukuşu yapılırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hay sizin eskinike kardeşim ya. O kapağı aç bak bir ne kadar dolu o kitap. “ Eskiden” öğrenci başı yüzlerce lira yardımcı kaynağa veriyor muydun? Bir tutturmuşsunuz eskiden,eskiden. Bırakın artık. Yoğurdum ekşi deyin ayıp
    0
    0
    Yanıtla
  • Gelen kitaplarda kaç tane dersin kitabının basılmadığını biliyormusun? Ne kullanıyorsanız keşke bizede söyleseniz, bizde kendi kendimize konuşup mutlu olmak istiyoruz. Senin çocuğunun malıyken canı gibi koruduğu kitaba adını yazmaktan aciz olduğu ikinci gün kaybettiğini biliyormusun bedava olunca? Veriyor çocukların kitabının hakkını merak etme.
    0
    0
    Yanıtla