SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Yeni Gölet ve Sulama Alanlarının İhalesi Yapılacak"

A- A+ PAYLAŞ

AKPMalatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, DSİ Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı ile birlikte, sulama suyu konusunda sıkıntılar yaşayan mahallelerin muhtarlarıyla kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Malatya’nın son yıllarda baraj ve gölet yatırımları noktasında önemli bir aşama kat ettiğini kaydeden Tüfenkci, “Malatya 6 Şubat depremlerinde bölgede en ağır hasar alan illerin başında geliyor. Malatya ticaret şehri, tarım şehri, sanayi şehri. Tarımda sulamanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Özellikle sulama alanlarında depremle birlikte hasarlarımız da oluştu. Bazı yerlerde kanallarımız, bazı yerlerde de göletlerimiz hasar gördü ama Allah’a şükür çok büyük bir hasar yok. Bununda altını çizmek gerekiyor. Bir yandan depremin hasarlarını gidermek için DSİ Genel Müdürlüğümüz, Bakanlığımız, bölge müdürlüğümüz bütün gücü ve ekipleri ile ilk günden itibaren hem kendi görev ve alanı sorumlulukları içerisinde çalışmalarını yürütürken, bir yandan da depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştılar” diye konuştu.

2023’te devam eden yatırımların hangi aşamada olduğunun değerlendirmesini muhtarlarla birlikte yaptıklarını belirten Tüfenkci, “2024’te hangi yatırımların öncelenmesi ve yapılması noktasında genel bir çalışma ortaya koyduk. Ayrıca Balaban Gökdelen sulaması ile ilgili fikir alışverişinde bulunmuş olduk. Muhtar arkadaşlarımızın katılımlarıyla kendi mahallelerindeki ve kırsal mahallelerimizdeki sorunları da çözme noktasında irade ortaya koymuş olduk.

Biz şehrimizi bir yandan imar ve ihya ederken, bir yandan da rutin yatırımların bir an önce hayata geçmesi noktasında gayret gösteriyoruz. Yeni göletlerimizin ihalesi yapılacak, yeni sulama alanlarımızın ihaleleri yapılacak. Bir yandan da küçük su işlerimizin, kanallarımızın özellikle içlerinin yapılması noktasında da gayret göstereceğiz. Ben bütün ekibe katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    DSI Bölge müdürlüğünü Elazığa verirseniz daha çok bekleriz? En azından bölge müdürlüklerinin yarısı Malatya da yarısı Elazığ da olabilirdi. En son meteroloji bölge müdürlüğünü bile Elazığa gönderdi bu beceriksiz Malatya vekilleri. Halk bir de oy veriyor ya anlamak mümkün değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    DSI Bölge müdürlüğünü Elazığa verirseniz daha çok bekleriz? En azından bölge müdürlüklerinin yarısı Malatya da yarısı Elazığ da olabilirdi. En son meteroloji bölge müdürlüğünü bile Elazığa gönderdi bu beceriksiz Malatya vekilleri. Halk bir de oy veriyor ya anlamak mümkün değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Faysal (1 yıl önce)
    Ben bu bürokratların üçü ile çalıştım. Siyaset kamu kurumlarının üzerinden elini çekmediği sürece kamudan çok fazla bir şey beklememek lazım. Onun için DSİ den fazla bir şey beklememek lazım. Gölet ve sulama ihaleleri Elazığ 9. Bölge müdürlüğü nde yapılır. Palulu kamyoncular şimdi müteahhit olmuş. Gerisini siz düşünün
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Pasaklı dayı neci orda anlayamadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Garip malatyali (1 yıl önce)
    Allah ekepelilere zeval vermesin. Severler ihale işlerini..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cahil (1 yıl önce)
    Nem artışı yüzünden Malatyamızın kayısısı bitiyor. Dünya sulamada bilim ve teknolojiyi seçiyor. Rant için eskiye devam. Yazıklar olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (1 yıl önce)
    Şahnahan'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...?
    0
    0
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    Siz çözüm olamazsınız ancak mutahitlerle peşkeş cekesiniz.orduzu elmasuyu mahallesi sula suyu proplemi 2 yıldır var.sorun ne biliyormusun belediye imar planı yaparken su kanallarini projeye koymayı unutmus diyecem o kadar salak değiller mutahitler arsa bölünmesin diye su kanallarini cikartirmis projelerde.mütahitlerin menfaatine ne oluyorsa kabul ediyorsunuz.orduzu elmasuyu mahallesindeki bahceler Bağdat sitesi yüzünden Cat barajindan bir damla su alamıyor.siz bir mutahidi memnun edeceğiz diye 300 dönümlük yer kurumaya bıraktiniz ve yüzlerce insanı kaybettiniz haberiniz olsun.belediye başkanlarımız DSİ müdürün e kadar kurusun agaclariniz diyorlar. var olan yetişmiş ağaçları kurutup hangi ortak mutahitle pes kes cekeceksiniz. yeter artık bakın Malatya da insan kalmadı insan .sizler hayatı kolaylaştırmak yerine zorlastiriyorsunuz.malatya güncel nüfusuna göre acil büyük şehir sıfatından çıkarılmalı çünkü nüfus 400 bine düşmüş.
    %100
    %0
    Yanıtla