SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Kent Meydanı Böyle Olacakmış

0
Güncellendi - 2020-10-20 20:09:40
Yeni Kent Meydanı Böyle Olacakmış
A- A+ PAYLAŞ

Resmi törenlerde ve kutlamalarda şehir merkezinde oluşan güvenlik ve trafik risklerini ortadan kaldırmayı amaçlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’ya yeni bir meydan ve tören alanı kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle resmi bayram ve törenlerde trafik sıkışıklığının yaşandığı Atatürk Anıtı’nın bulunduğu alana çıkan bütün arterlerde yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçebilmek, törenler sırasında oluşan güvenlik risklerini ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalar yürüten Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’ya yakışır bir tören alanı ve meydan kazandırmış olacak. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında farklı binalarda hizmet veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yeni bir hizmet binasına kavuşacak.

Hazırlanan proje kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ana hizmet binası ve ek binalarının bir araya toplanması sağlanacak. Yeni bina 2071 vizyonuna hizmet edecek bir kompleks halinde inşa edilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ek binalarının yer aldığı eski Öğretmenevi ve eski Ticaret Lisesi binaları da yıkılarak bu alanın kent meydanına dönüştürülmesi sağlanacak. Kent meydanı projesi ile resmi törenlerde trafiğe kapanan yolların açtığı tüm aksaklıklar trafik yükünün artması gibi dezavantajlı durumları ortadan kaldırılacak ve tüm resmi törenler yeni kent meydanında gerçekleştirilecek. Ayrıca vatandaşların yoğun olarak kullanacağı, buluşma noktası olarak belirleyeceği yeni bir kamusal alan oluşturulmuş olacak.

Konuyu yakından takip eden ve Ankara’da ilgili ödeneklerin hazırlanması, yer teslimlerinin bir an önce yapılması için temaslarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bir yandan kırsala hizmet götürürken diğer bir yandan da Malatya’yı geleceğe hazırladıklarını belirterek, “Gelecekte vizyonu olan teknolojik donanımı yüksek bir binayı inşa ederek eğitim camiamızın hizmetine sunacağız. Bunun yanında resmi tören ve bayramlarda birçok yol trafiğe kapatılarak trafik yoğunluğunun yaşanmasına neden oluyordu. Yaşanan trafik problemlerini ortadan kaldırmak için bu bölgeyi şehir meydanı yapmayı planlıyoruz. Bu konuyla alakalı olarak da yine bakanlıkla yakın görüşmelerimiz sona ermek üzere. Üzerinde çalıştığımız projeyi vatandaşımıza sunduğumuzda herkes çok beğenecek, şehrimiz yeni yeşil alan ve meydanlarla nefes alan bir kent merkezi haline dönüşecek. Şimdiden Malatya’mıza hayırlı olsun” dedi.

Bülten

GÖRSEL: Yeni kent meydanı maket görüntüsü.. En sağda Orduevi, sonraki yapı Atatürk Evi, iki yapı arasında görünen mevcut Atatürk Anıtı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

45 yorum yapılmış

  • Kaan (3 yıl önce)
    Yeni bina 2071 vizyonuna hizmet edecekmiş. Bu kadar uzun vadeli planlar yapmasanız mı acaba çünkü bir sonraki seçime gidicisiniz de.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Her yerde yesil malatya diye ovunurduk simdi Beton malatya diye ovuneceyiz 18 yilda devletin Milletin paralarin yol kopruye hazir binalari yikarak Harcadiniz millet issiz ac gencler issiz bunlara Yatirim yapin beton malatyama selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    Beton hiçbir zaman medeniyet,refah, rahatlık getirmedi getirmeyecek!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (3 yıl önce)
    Bu halk betonun yenilmeyeceğini ne zaman anlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Tml (3 yıl önce)
    Haber başlığını görünce güzel dedim yeni bir meydan yapılacak Malatya'ya. Sözün kısası Kernek parkı rezil edildi. Yerine eski görünümüne uygun havuz tekrar yapılsın diye toplumunda beklentisine göre beklentiye girdik neticede hüsran. Lütfen mevcudu da yapboz ile bozmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • aykut (3 yıl önce)
    Ekonominin en problemli, belediyelerin en borçlu döneminde böyle yıkımlar akabinde yapımlar israf... suya zam, cadde de otoparak ücreti topla, masrafı millete yükle, bu da dünyada ilk herhalde ... şehrin kimliğini değiştirmeye kalkmak da ne kadar doğru...
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Yeni meydan yapmaya ne gerek var, fuzuli israf. Kapalı çarşının üstü müsait, bomboş. buyurun size tören meydanı. Bu şehrin parasını çar çur etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömür (3 yıl önce)
    Büyükşehirin proje ekibi yetersiz vizyonlu projeler gerekli diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Ben Malatya'da doğmuş büyümüş 20 yaşında bir genç olarak; 1. Derece deprem bölgesi olan şehre 10-15 katlı binalar dikimine zemin hazırlayanları da modernlik adı altında caddelerdeki ağaçları kökünden vuranları da ve her yere beton döken yöneticileri içimden ve dışımdan güzel sözlerle anıyorum!
    0
    0
    Yanıtla
  • Babuğtu (3 yıl önce)
    Heykel istemiyoruzzzzzzx
    0
    0
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (3 yıl önce)
    milletin cebinden gidiyor akp kayıp ettiği büyük şehir antalya ankara istanbul adana mersin acısını bizden çıkarıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (3 yıl önce)
    şofor okulun yeri neden yapılmasın şehir merkezinde bocalamanın anlamı ne.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Yazık meydan değil beton yığını. Allah rızası için şu anki haline dokunmayın, Malatya'da azıcık yeşil görünen bir yer varsa o da orası. Törenler Hürriyet parkında yapılsın. Milli eğitim müdürlüğü, ticaret lisesi, eski öğretmen evi çay bahçesi yeşil alan olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Songül (3 yıl önce)
    Yeni tören alanı ile dünyada ilkleri gerçekleşiyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI SEVDASI (3 yıl önce)
    Başka bir önerim var bu konuda Valiliği Battalgazi belediyesi binasına taşıyın.Hanımınçiftliğinde Battalgazi belediyesi için bina yapın.İl Milli Eğitim-Battalgazi İlçe Milli Eğitim ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitimi leri Valilikten boşalan binaya alın.O zaman Valilik yeni tören alanı,hürriyet-millet parkları ve kanalboyu iç içe olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Aslında en güzel yer şuan ki İsmet İnönü heykelinin olduğu yer çok daha güzel olur kapalı çarşıyı da oto park yapılsa şehir merkezi mükemmel bir görünüme kavuşur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbet (3 yıl önce)
    yıkın eakiye dair ne varsa yıkın bi sehirden 10 yil once ayrilip donen birisi hayatta taniyamaz.şehrin hafizasini yok edin.Bunlar neden başımıza geliyor biliyormusunuz Malatya yı Malatyalılar yönetmiyor bütün sebep bu.Kadir kıymet bilen yok eskiye önem veren yok silin bütün hafızayı yok edin gitsin.Yeni biseyler yapacaksaniz yeni mekezler oluşturun oralara yapin şehrin ufku acilsin yeni alanlar meydanlar sehrin gelişen yeni merkezlerine yapilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru diyorsun eski eski halinde kalsın buyuyecekseniz geniş düşünün şehrin başka yerlerini imara açarken yolları geniş kaldırımları geniş ismerkezleri gezi olanları sosyal alanlar 100 sene ileriye dönük planlansin
    0
    0
    Yanıtla
  • çarşıdaki çınar ağcı (3 yıl önce)
    ağaç dikilicek onca yer var gidin dikin desen kimse dikmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanka44 (3 yıl önce)
    Milli eğitim yeri eski yimpaş yeri olsun bari trambuş otobüs ulaşım kolay olur ters düz yerlere atmasinlar bari
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Yeni yapılacak bina meydan ne varsa alt kısımları KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE O TO PARK olmalı şuanda bile yarım saat bir saat park yeri arıyoruz yıllar sonra ne hale gelir PARK SIKINTISI Allah bilir
    0
    0
    Yanıtla
  • tobe tobe (3 yıl önce)
    hayallerde ancak :)))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasir (3 yıl önce)
    Sittin sene yapamazlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bahadır bey gerçek Malatya sevdalısı kardeşim bu şehrin geçmişimi kaldı diğer illere gidiyorum Antep Antalya Kayseri Konya adana Maraş Diyarbakır gibi şehirler eski merkezlere hiç dokunmuyorlar yeni alt merkezler olusturuyorlar bu şehrin en Büyük şanssızlığı bir Halil ürün Menderes Türel Fatma Şahin sefa Sirmen celal doğan yılmaz Büyükerşen gibi yerel yöneticinin gelmeyisi veya bizim secmeyisimiz olarak görüyorum seksenli yıllarda Kayseri'de bulundum o günlerde Malatya Kayseri'den daha ileri bir kentti şimdi ise Kayseri almış başını gitmiş Malatya ise yerinde sayıyor yakında Kayseri'ye gittim o seksenli yıllarda bıraktığım eski Kayseri hiç değişmemiş kimsenin aklına oraları yıkmak gelmemis yeni alt merkezler oluşturmuşlar böylesine güzel bir coğrafi alanda bulunan malatyam bir türlü hakettigin yere gelemedin affet bizi malatyam.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    Beter olsun inşallah bu memlekette altında oturacağınız tek bir ağaç bırakmazlar.Nasıl isterseniz öyle yönetilirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • AKAB (3 yıl önce)
    Atatürk evi nolcak peki....yerinde duracağına göre..nasıl orayı dümdüz ediyorsunuz...yani resime bakıldığında sanki arena stadı gibi..gerçekte ise o kadar alan nasıl bulunacak bilmiyom
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Proje yarışması düzenlenmeli ve altına yeraltı otoparkı yapılmalı...Selahattin Gürkan başkanımıza bu alanın kazandırılması noktasındaki emekleri için teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Su (3 yıl önce)
    Ankara gibi olacak o zaman geniş bir alan ,İnşallah büyük kavşaklarla yolu küçültmezsiniz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kavşakta göbeğin büyük olması hızı kesmek için ,diğer türlü kimse yavaşlamıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)
    Yazık etmeyin malatyamiza beton yığınına çevirmeyin güzelim şehrimizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Muallim (3 yıl önce)
    Güzel düşünce.O heykel değişecek mi acaba merak ettim.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    varsa yoksa inşaat ..başka sektör yok herhal..yık yap yık yap ..israftan başka bi şey yok amaç bi kaç müteaahid nemalansın iki yıl sonra tekrar söker tekrsr yaparlar....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ddt (3 yıl önce)
    Yine bu donemin en onemli ozelligi beton ?.. devam yesil yok dert yok.. meahitler kazansin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (3 yıl önce)
    Güzel güzel , heryer bütünüyle beton. Liyakatsızlıkta dünya lideriyiz. Bu projeyi çizen mühendis Turgut Özal viyadüğünü yapan mühendis sanırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    bu projeyi hiçbir mmimarlık bilgim olmadan, ben dahi çizebilirim, hatta 8 yaşındaki çocuğa sağa sola birkaç ağaç serpiştir, ortada kalan kısım beyaz beton olacak de o bile çizer. Avrupa'da hiç mi meydanlara bakmadınız. orayı sadece seçim mitinglerinde insanların toplandığı yer olarak mı düşündünüz? proje yarışması yapmayı düşünmediniz mi ? Ülkemiz de ki mimarlara hatta Dünya'da ki mimarlara yarışma çağrısı yapsaydınız Dünya'nın en orjinal belki de en ilgi çeken meydanı yapabilirdiniz. Allah aşkına, lütfen düzgün bir şey yapınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Yıkın hep yıkın kentin tarihi hafızasını yok edin zaten yakın zamanda şimdiki alana taşınan kentin yeni cami eski belediye binası Malatya lisesi milli eğitim binası valilik binası gazi ilkokulu İnönü stadı gibi geçmişten gelen yapılari vardı onları da yıkın gitsin yeni milli eğitim binasında hiç yapılmaması gereken hanımın çiftliği bölgesine yapınız sevgili Malatyalılar Battalgazi kaymakamlık binasına bakınız eski Malatya'nın girişinde olacak yermi Yeşilyurt kaymakamlığı ise eski yesilyurtta her iki ilçenin milli eğitim müdürlükleri olmayacak yerdeler ortak aklın yok olduğu bu ilde daha neler göreceğiz neler diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (3 yıl önce)
    Sadece ve sadece Yazıklar olsun diyorum. Malatya bu kadar sahipsiz olmamalı. Bu şehri yönetenler bu şehri geçmişine ihanet etmemelidir. Bu konuda bir yıl önce yazdığım yazıyı Malatya kamuoyu ile yeniden paylaşmak isterim. Hedef Yine Malatya’nın Hafızası mı?! http://malatyahaber.com/haber/hedef-yine-malatyanin-hafizasi-mi/
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Milletin parasini betonlara ve yandaslari para Kazandirmak tarihi binalari yikilacak meydan Yapilacak deniyor yazik atmi kosturacaksiniz Vitamin issizler icin is alanlari uretim yapilan Fabrikalara yapin millette is as lazim
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Yorumculardan birinin yeraltı otoparkı önerisini destekliyorum. Onun dışında şunu söylemek isterim: Malatya'da yapılan pek çok projede çok vahim mimari ve mühendislik hatalarını bizzar gördüm. Bu hatalar daha sonra ek masraflara ve yeni sorunlara sebep oluyor. Yeni bir meydan kazandırılması düşüncesi güzel ama bu sefer proje ne olduğu belirsiz başarısız kişilere emanet edilmemelidir. Bu vebale girmeden en iyi ve kusursuz proje yaptırılmalıdır. Gerekirse İstanbul'daki gibi şeffaf bir yarışma düzenlensin ve nitelikli bir jüri seçiminden sonra ilk 3 halkın oylamasına sunulsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bari yeni yapılacak mem binasisini yolun altına yapinda biraz buraları canlandırın herşeyi şehrin içine yolun üstüne yaptınız bari bunu yolun altına yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı bekir (3 yıl önce)
    Bir kaç tane ağaç görünüyor bence onlar da olmasın.Yesile tam düşman olalım yarı düşmanlık olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Meydan bu MEYDAN çocukparkı yada mesire alanı değil yeşil sevdalısı hacibekir
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Bütün vizyonunuz beton. Beton aşkınızda boğulun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Proje resimdeki gibi olacaksa çok kötü. O boş zemin yazın sıcakta insanı kavururken kışın buz tutup insanların yaralanmasına sebep olur. O kadar para harcanıyorsa yeşillik ağaç ve insanların gölgesinde oturup vakit geçireceği alan yapın. Meydanda kazık gibi ayakta dikilip güneşin altında fenalık geçirmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Haahh işte böyle projeler ile karşımıza çık selahattin başkan.hatta o meydanın altına keşke şöyle bi 500 araçlık otopark yapsanız ne süper olurdu.
    0
    0
    Yanıtla