SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Kernek Camisi'nin Temeli Atıldı

0
Güncellendi - 2018-10-29 00:13:53
Yeni Kernek Camisi'nin Temeli Atıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yıktırılacak olan  Kernek Camisinin yanına  yaptırılacak  caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

1953 yılında Hacı Mehmet Karagözlü tarafından yapılan Kernek Camii, yıkıldıktan sonra yerine torunu Nüvit Karagözlü tarafından yenisi yaptırılacak. Kasım ayı içerisinde yıkımı tamamen gerçekleştirilecek olan Kernek Camii’nin 15 ay gibi kısa bir sürede yenisi yapılarak hizmete sınılması bekleniyor. Kernek Camii temel atma törenine, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı ve AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Müftüsü Ümit Çimen, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Nüvit Karagözlü, mevcut caminin artık yıprandığını ve yerine yenisini yaptıracaklarını belirterek, “Bu cami 1950 yılında benim rahmetli dedem tarafından yaptırılmıştı 45 yıldır bizzat kendisini ilgileniyordu tüm ihtiyaçlarıyla, ama artık bu camisinin miadı doldu. Allah nasip ederse inşallah camimiz şuanda burada yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Karagözlü ailesi tarafından yaptırılacak olan Kernek Camii’nin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Tabi Kernek Malatya için önemli bir merkez, yani türkülere konu olmuş şiirlerde türküler geçen bir yer Kernek. Buradaki cami cemaate yeterli gelmiyordu. İnşallah yeni camimiz daha büyük ve yeterli olacak” şeklinde konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, “Hayır sahibi Nüvit Bey ve ailesine gerçekten çok teşekkür ediyoruz, camiler çok çok önemli özellikle bizim medeniyetimiz bakımından çok önemli. Medeniyetimizin esasında camiler ve mescitler üzerine kuruldu. Kernek meydanı Malatya için simge meydanlarından birisi. Şimdi yetersiz kalan camimizin yerine daha güzel daha kapsayıcı bir şekilde cemaatin rahat namaz kılacağı ibadet edeceği bir cami yapılacak inşallah” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Karagozlu (5 yıl önce)
    Yorumlara baktımda yok gereksiz bilmem okullara yatırım felan diye yorumlar mevcut okul ihtiyaç olduğu kadar camiler de ihtiyaç birde kernek gibi bi yerde arsası var adamların ticari amaçla da kullanabilirler adamlar her kesin Bi şekilde istifade ettiği bir cami yapmışlar Rabbim geçmişlerinin de ve nüvit beyinde hayrını kabul etsin bu memlekete camide lazım okulda
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Bey (5 yıl önce)
    Bura sadece bir cami olarak değil aynı zamanda sosyal ve kültürel olarakta kullanılabilecek donatılara sahip bir Cami olacak şekilde projelendirilmiş olduğu açıklanmıştır yetkililerden. Yapanlardan ve yapımına desteği olan herkesten Allah Razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Remzi (5 yıl önce)
    Bence caminin yanına bir cami daha yapılmalı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Malatyaya mal olamuş ve Malatyanın simgesi KERNEK neden yok edildi şimdi çok daha iyi anlaşılıyor. Adamların içindeki gizli planlar bir bir ortaya çıkıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Caminin yapımı işini üstlenen sayın Nüvit Karagözlü, Takip ve kontrolü elinden bırakma. Her aşamanın denetimi sizde olsun.Bu tür yapıların geri dönüşü yoktur. İyice araştırıp daha önce bir cami yapanla da istişare edin. Mimari estetiği ile güzel bir cami olmasını dilerim. Allah, hayrınızı kabul etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (5 yıl önce)
    Kütüphane yıkıldığında camininde yıkılmasının iyi olacağını, yerine söğütlü cami gibi ama altında sosyal donatılarında olacağı daha büyük bir caminin yapılmasının iyi olacağıni yazmıştım. Hayır sahibi kimsenin Allah hayrını kabul etsin. Umarım güzel bir cami olur. Eskisi yetersiz kalmıştı cemaat dışarda kalıyordu. Hatta geçenlerde cuma namazında rüzgardan ağaç cemaatin üstune düşmüştü. İsabet olmuş bu karar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erolll (5 yıl önce)
    Yeterince Cami var israf kuranı kerimde haramdır der artık birde eğitime hizmet etseniz cehaletten kurtulmaya hizmet etmiş oluruz herkes birbirine bakıyor şirin görünmek adına yanlış yapılsada yanında yer alıyor. Hergeçen gün karanlığa ortadoğu ülkelerinin seviyesine geliyoruz biz bu ülkenin evlatları olarak tehlikeyi görüyoruz eğitime yatırım yapmayan bilim üretemeyen ülkeler çökmeye alt sınıfa düşmeye mahkumdur.
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (5 yıl önce)Erolll isimli kullanıcı yorumuna
    Yüreğine sağlık kardeşim,Bende sizinle aynı görüşteyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir bilen (5 yıl önce)Erolll isimli kullanıcı yorumuna
    Tebrikler, harikasınız, aynen katılıyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (5 yıl önce)
    Partinizin İktidar olduğu dönem içerisinde Cumhuriyet döneminde yapılan bütün kar eden fabrikaları yatırımları yabancılara satmakla başlayıp bugünkü ekonomi çöküşü hazırlayan siz oldunuz Allah var ülke sayenizde cami cennetine döndü yüz metreye bir tane cami yaptınız. Aslında söylenecek çok şey var yazmakla anlatamıyorum. yalnız size kısa ve öz bir sözüm var tarih sizi asla unutmayacak siz bu ülkeye iyilik değil kötülük ediyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (5 yıl önce)Basri isimli kullanıcı yorumuna
    Basri rumuzu ile yorum yapan kardeşim, Bende sizin gibi düşünüyorum ,çok doğruları söylemişsiniz , yüreğine sağlık, ALLAHINA gurban .
    0
    0
    Yanıtla
  • Keşke okul binalarının dayapıldığınıda söyleseydin.Çünkü camiyi vatandaş halk yaptırıyor.Devlet değil.
    0
    0
    Yanıtla