SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yeni Malatya Stadı'na Grafiti

0
Güncellendi - 2019-01-01 05:51:10
Yeni Malatya Stadı'na Grafiti
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un maçlarını oynadığı Yeni Malatya Stadyumu’nun koridorları grafiti* sanatçıları tarafından ‘Kaplan’ ve ‘Evkur Yeni Malatyaspor’ temalı grafitiler ile süslendi.

Evkur Yeni Malatyaspor yönetimi tarafından İstanbul’dan Malatya’ya davet edilen grafiti sanatçıları Tarık ve Zülfiye Yıldırım, Yeni Malatya Stadyumu’nun soyunma odası koridorlarını ve futbolcu çıkış tünelini sprey boyalarla büyüleyici hale getirdiler.

Grafiti sanatçısı Tarık Yıldırım, 4 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ve çalışmaların 10 gün sürdüğünü ifade etti.

Yıldırım, daha önce birkaç statta daha böyle çalışmalar yaptıklarını anlatarak, “Yaptığımız işler beğenilmiş. Bizimle Burak Çakır irtibata geçti. Daha sonra taslak çalışmasına geçtik ve çalışmalar yapıldı. Son haline karar kılındıktan sonra çalışmalar yapıldı. Futbolculardan esinlendik. Birkaç futbolcu belirlendi, onları koyduk. Yeni Malatyaspor’un konsept renkleri kırmızı, sarı ve siyahı işledik. Kaplan olmazsa olmazımızdı onu da ekledik, gayet muhteşem durdu” dedi.

*Grafiti: Grafiti, çoğunlukla kamusal bir alanda yer alan bir duvar ya da yüzeye çizilmiş, kazınmış veya püskürtülmüş yazı ve çizimlerdir. Kelime, Yunanca "graphein" kelimesinden gelmiş ve İtalyanca "sgraffio" kelimesinden türemiştir. İlk çağlardan beri bir durumu resmetme, tanımlama ya da dikkat çekme yöntemlerinden birisidir. (Vikipedi)

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Eray (5 yıl önce)
    Cok güzel olmus kaplan tam çıkış tunelinin arkasina denk geliyor karsidan kamera cekim yaparken cok hoş bir görüntü olacaktir, bir stadin disina kaplan heykeli falan yapilsa daha etkileyici olur atmosfer olusur osmanli stadindaki yeniceri heykelleri gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöşnüklü (5 yıl önce)
    Bırakın kaysıyı dostlar takım 3. Olmuş ligin devlerini geride bırakmış ama 8 bin seyirci oryalamasıyla oynuyoruz.. Çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Onur (5 yıl önce)
    Harika olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Fanatik (5 yıl önce)
    Sacma sapan konusmayin.ne kayisisi.bu cizimler harikaaa.buyuk takimlarin stadlarinda ancak boyle seylere rastlarsiniz.yapanlarin ellerine saglik.kayisi kadar ufku olanlarin dedigine bakmayin.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar (5 yıl önce)
    Arkadaşım stad içerisinde kayısı reklamının ne işi var
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatyalı (5 yıl önce)
    Birde şehri temsili kayısı resmini koysalardı ama kimin umrumda..
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (5 yıl önce)44malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Ya bırakın, öğrenmişsiniz bir kayısı, istisnasız her yere kayısı figürleri koyup duruyorsunuz yıllardır... Koskoca Malatya'yı kayısıya indirgemeyin. Olur olmadık her yere ve her şeye kayısıyı eklemek gülünçtür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısı nedir ya!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bırakın şu herşeye kayısıyı karıştırmayın.Biraz profesyonel düşünün,geçen gün bu graffitleri yapan arkadaş Malatyaspor için slogan soruyor,bizim taraftarla ye kayısıyı bilmem ye takımı gibi anlamsız saçma sapan sloganlar gönderiyorlardı.Şimdi stad koridorlarında futbolcu kayısıyı görünce ne der,bana göre seni yiyeceğim der.Stadda kayısının vereceği mesaj ancak bu olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • kayısı fuarını başka iller yapıyor sende kayısı da kayısı diyorsun. fuar niye yapılmıyor demezsin
    0
    0
    Yanıtla
  • kesin kayısı işiyle uğraşıyorsun net
    0
    0
    Yanıtla
  • Taraftar4444 (5 yıl önce)44malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Patik yapan köylü kızı da olabilir... ne vizyonsuzsunuz be
    0
    0
    Yanıtla
  • Olmadı stadın yanına birde şire pazarı açın ki futbolcu staddan çıktıktan sonra bir daha kaysı görsün.Beyni dönsün.
    0
    0
    Yanıtla