Malatya'da yapılan yol ve kaldırım çalışmalarıyla ilgili değerlendirme yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Şehir merkezinde çalışmak kolay değil. Biz sadece şehri yenilemiyoruz, aynı zamanda 30- 35 yıllık altyapıyı da yeniliyoruz. Altyapı iflas etmiş durumda. Altyapı çalışmaları esnasında kanalizasyon, içme suyu, drenaj kanalları, telefon, elektrik ve MOBESE hatları çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Bu durum hem çevreyi ve hem de esnafı, vatandaşı olumsuz yönde etkiliyor. Altyapı çalışmaları bir ihtiyaç haline geldi. Biz bu nedenle sadece üst yapı düzenlemesi yapmıyoruz. Üst yapıyı düzenlerken altyapıyı da yeniliyoruz. Malatya adına gurur ve sevindirici çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalar esnasında eleştiri yapan vatandaş ve esnaflarımız, çalışmaların bitmesinden sonra teşekkür ediyorlar" dedi.
"ŞEHİR İÇİNDE ŞİYAKET ÇOK"
Şehir içinde yapılan çalışmaların daha sıkıntılı geçtiğini söyleyen Çakır, "Görev süremiz içerisinde çalışmalarımızı bitirecek şekilde hareket ediyoruz. Şehir dışında kilometrelerce çalışma yapıyoruz. Bu durumda herhangi bir sıkıntı olmuyor. Ama şehir içinde 100 metre çalışma yapılınca şikayetler geliyor. Malatya'yı bir yerlere taşıyacaksak, bu çalışmaları yapmak zorundayız. Malatya'yı tek merkezden çıkarma çalışmalarımız var. Karakavak bölgesi bir alt merkez olmalı. Karakavak'taki çalışmalar askıya çıkmak üzere. Burada 50 metre uzunluğunda yollarımız var. Karakavak bölgesinde 300 dönümlük bir park alanı var. Abdullah Gül Parkı'nın üç kat büyüklüğünde bir park yapılacak. Horata Vadisi Projemiz ile ilgili çalışmalar sürüyor. Burada modern bir bölge oluşturmayı hedefliyoruz. TCDD'nin gar dışındaki atölyelerinin şehir dışına çıkartılmasını talep ettik. Bu konuda TCDD'den cevap bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
"EVLER YIKILIYOR"
Kuzey ve Güney kuşak yollarıyla igili olarakta açıklama yapan Ahmet Çakır, "Güney Kuşak Yolu için 250-300 ev yıkılıyor. İnderesi'nden başlayarak, Kernek Şelalesi bölgesine kadar Güney Kuşak Yolu'nu taşıyacağız. Kentsel Dönüşüm Projesi'nde vatandaşların taleplerini dinledik. TOKİ ile vatandaş arasında bir köprü olduk. Çözüm için TOKİ'de ısrarcı olduk. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 568 konutun temeli atıldı" dedi.
"KARAYOLLARI MART'TA BAŞLAR"
İstasyon kavşağından Beylerderesi istikametine kadar olan bölümdeki düzenlemelerin son aşamaya geldiğini belirten Çakır, "Şehrin batı girişi Çevreyolu düzenleme uygulama haline geldi. Karayolları altyapı asfalt çalışması ihalesini yaptı. Batı giriş projesi hazır. Karayolları ihalesini yaptı. TEDAŞ, bir bölümün ihalesini yaptı. Karayolları, çalışmalara Mart ayında başlar" diye konuştu.
"BANKA SICAK BAKMADI"
Çakır, Malatya Belediyesi'nin yıkılan eski binasının yanında bulunan ve bir bankaya ait olan binanın meydan yapılmak için belediyeye verilmesi konusuna, söz konusu bankanın sıcak bakmadığını söyledi. Belediye başkanlığı görevine geldikten sonra 34 tane yeni otobüsün alınarak halkın hizmetine sunulduğunu ve önümüzdeki günlerde yeni otobüslerin daha alınarak hizmete sunulacak diyen Çakır, "2. Ordu'nun karşısındaki Karayolları yeri Malatya Belediyesi'ne devredildi. Bina ve lojmanlar gösterilen yere Malatya Belediyesi tarafından yaptırılacak. Burasını bölge parkı haline getiriceğiz. Kapalı otopark ve sabit semt pazarı da yapılacak" dedi.
"MODERN DÜZENLEMELER YAPILACAK"
18 mahalle parkının bitirildiğini kaydeden Çakır, Turgut Temelli ile Akpınar Kavşağı arasındaki alt geçitlerin üzerinin kapatılması ile ilgili çalışmalarında sürdüğünü ifade ederek, "Alt geçitlerin üzerini düzenleme projelerini hazırlıyoruz. Maliye ve Adliye tarafının altları otopark, üstleri ise minibüs durakları olacak. Alt geçitlerin üzeri ise peyzaj şeklinde modern bir düzenleme ile kapatılacak. Biz yapılan çalışmalara vatandaşlarımızın sahip çıkarak korumasını istiyoruz. Malatya eski Malatya olmayacak. Bir kaç yıl içinde yeni bir Malatya oluşacak. Bulvar ve sokakları ile yeni bir modern Malatya ortaya çıkacak" dedi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.