SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da İlk Galibiyet 'En Erken' Golle Geldi.. 1-0

Malatya'da İlk Galibiyet 'En Erken' Golle Geldi.. 1-0
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, 20. saniyede Haqi Osman'ın attığı  1. Ligde bu sezonun en erken golüyle (üstteki fotoğrafta)  Ankara Keçiörengücü'nü 1-0 mağlup ederek, kendi sahasındaki ilk galibiyeti aldı. Maçın Adana Bölgesinden olan hakemi Tarık Güldal'ın ‘tekmeli’ sertliklere dahi göz yumduğu maçın 90+2. dakikasında birbirleriyle kapışan Yeni Malatyasporlu Phlip Awuku ile Keçiörengücü'nden Patrıck Frıday Eze direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldılar.

STAT:  Yeni Malatya Stadyumu

HAKEMLER: Tarık Güldal , Murat Temel , Mehmet Akıncık , 4.Hakem- Metehan Alpat, Kutluhan Bilgiç (VAR), Mustafa Öğretmenoğlu (AVAR)

YENİ MALATYASPOR:1. Abdulsamed Damlu, 3. Phılıp Gamelı Awuku, 5. Arda Hilmi Şengül, 6. Rahman Buğra Çağıran (Dk.46 77. Mert Miraç Altıntaş), 8. Ogün Özçiçek, 11. Aly Malle  (Dk.90+4 4. Alperen Arslan), 13. Godfred Donsah, 19. Haqı Osman (Dk.76 61. Taha Gür), 20. Cengizhan Akgün (Dk.86 9. Yakup Alkan), 22. Barış Başdaş, 99. Burak Kavlak
YEDEKLER: 21. Ahmet Oytun Özdoğan, 2. Yiğit Ulaş, 4. Alperen Arslan, 9. Yakup Alkan, 27. Erşan Yaşa, 54. Atakan Müjde, 61. Taha Gür, 66. Jospın Nshımırımana, 77. Mert Miraç Altıntaş, 88. Berat Yaman
TEKNİK SORUMLU: Hasan Özer

ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ: 71. Metin Uçar, 37. Erhan Kartal (Dk.76 22. Alı Babaeı), 41. Haşim Arda Sarman, 89. Erkam Reşmen, 57. Taha Batuhan Yayıkcı, 6. Aykut Çeviker (Dk.46 99. Patrıck Frıday Eze)), 11. Jurgen Bardhı (Dk.84 8. Abdullah Aydın), 20. Mikail Okyar, 10. Olasunkanmı Ibrahım Olawoyın, 9. Rashad Muhammed (Dk.59 60. Bekir Karadeniz), 17. Melih İnan (Dk.46 19. Bekim Balaj)
YEDEKLER: 88. Kayacan Erdoğan, 30. Uerdı Mara, 99. Patrıck Frıday Eze, 19. Bekim Balaj, 70. Moustapha Camara, 22. Alı Babaeı, 16. Muhammed Emin Sarıkaya, 60. Bekir Karadeniz, 8. Abdullah Aydın
TEKNİK SORUMLU: Taner Taşkın

GOL: Dk.1 Haqi Osman (Yeni Malatyaspor)

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 90+3 Philip Gameli Awuku (Yeni Malatyaspor), Dk. 90+3 Patrıck Frıday Eze (Ankara Keçiörengücü)

SARI KARTLAR: Dk. 63 Ogün Özçiçek , Dk. 87 Cengiz Akgün, Dk. 90+5 Abdulsamed Damlu (Yeni Malatyaspor),

Dakika 1 GOL: Yeni Malatyaspor atağında Haqi Osman takımının golünü attı. Santra ile birlikte başlayan atakta, Cengizhan Akgün'ün pasını ceza sahasında takip eden Haqi Osman, ceza sahasına girdiği anda vurdu ve 20. saniyede golü kaydetti: 1-0

Dakika 11: Keçiörengücü'nün sağdan kazandığı serbest atışı Erkam Reşmen kullandı. Kaleci çift yumrukla topu uzaklaştırdı.

Dakika 14: Ceza sahasında Cengizhan Akgün'ün şutu defans oyuncusuna çarparak kornere çıktı. Sonuç yok.

Dakika 24: Yeni Malatya atağında, ceza sahası önünde topu ayağında fazla tutan Rahman Buğra, kaptırdı, tehlike son buldu.

Dakika 28: Ceza sahasına giren Aly Malle'nin vuruşunda topa defans ayak koydu.

Dakika 31: Soldan atak geliştiren Aly Malle, topu fazla açınca Haşim Arda, müdahale etti ve atağı taçla kesti.

Dakika 32: Yeni Malatyaspor, Rahman Buğra ile korner kullandı. Topu kaleci aldı.

Dakika 34: Malatya defansının arkasına sarkan Rashad Muhammed, kaleciyle karşı karşıyayken vurdu, kaleciden döndü. Yardımcı hakem ofsaytı belirledi.

Dakika 35: Keçiörengücü mutlak gol fırsatından yararlanamadı. Yeni Malatyalı 2 oyuncuyu geçen Melih İnan, kaleciyle karşı karşıya iken topu üstten auta gönderdi ve takımını bir golden etti.

Dakika 37: Yeni Malatya atağında, ceza sahasına giren Aly Malle, topu daha uygun durumdaki Haqi Osman'a gönderdi, bu futbolcu topa yetişemeyince takımı adına mutlak gol fırsatını kaçırdı.

Dakika 39: Aly Malle ceza sahasına 15 metre mesafede faulle durduruldu.Atışı Cengizhan Akgün kullandı. Defansın arkasına sarkan Barış Başdaş, rakibinin de müdahalesiyle pozisyonu bozulunca dokunamadı. Top auta çıkarken, Yeni Malatya'nın penaltı beklentisi yanıt bulmadı.

Dakika 43: Aly Malle'nin pasına Ogün Özçiçek vurdu, kaleciye teslim etti.

Dakika 44: Aly Malle, sağdan ceza sahasına girdi, topu kullanmakta gecikti, yine de dokundu, kalecinin kucağında kalırken, takımı adına bir gırsat daha kaçtı.

Hakem oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

Dakika 45+1: Yeni Malatya atağında, sağdan ceza sahasına giren Haqi Osman, topu ayağında fazla tutunca, önemli bir atak etkisiz kaldı.

İlk yarı Yeni Malatyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle son buldu.

Dakika 47: Yeni Malatya atağında, Aly Malle ceza sahasının önünden şutunu attı, top kale direğinin hemen yanında auta çıktı.

Dakika 61: Haşim Arda'nın riskli geri pasına Haqi Osman hamle yaptı, ancak kaleci son anda topu kontrol etti.

Dakika 63: Ogün Özçiçek, atak yapan rakibini çekerek durdurunca, rakip takım  ceza sahası önünde serbest vuruş kazandı. Bardhi'nin kullandığı atış, üstten aut.

Dakika 73: Keçiörengücü'nün kullandığı serbest atıştan gelen topa Erkam Reşmen kafayı vurdu üstten aut.

Dakika 77: Yeni Malatya atağında soldan ceza sahasına giren Aly Malle'nin ortaladığı topa defans ayak koydu, korner. Cengizhan Akgün'ün kullandığı atışta top direkt auta çıktı.

Dakika 79: Yeni Malatya kontraatağında, 4'e 3 durumdayken topu ayağında fazla tutan Cengizhan Akgün, topu kaptırınca, takımı adına fırsat kaçtı.

Dakika 81: Soldan gelişen Keçiörengücü atağında kaleye ortalanan topa Taha Gür ayak koydu, korner. Gelen top da kornerle sonuçlandı, ikinci atışta Malatya defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

Daika 82: Keçiörengücü'nün tehlikeli atağında, kaleye vurulan topa son anda Taha Gür müdahale etti gole izin vermedi.

Dakika 85: Soldan ortalanan topla çok uygun durumda iken buluşan Cengizhan Akgün, bir kez daha topu ayağında fazla tutunca, takımı adına çok önemli bir gol fırsatını daha ezdi, defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

Dakika 88: Malatya defansının ceza sahası önünde uzaklaştıramadığı topu alan Balaj'ın yerden vuruşu, kaleci Abdulsamed'de kaldı.

4.Hakem oynanmamış süre olarak 6 dakikayı gösterdi.

Dakika 90+3 KIRMIZI KART: Topsuz alanda birbirlerine giren Yeni Malatyasporlu Philip Awuku ile Keçiörengücü'lü Patrıck Frıday Eze direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldılar.

Karşılaşma Yeni Malatyaspor'un 1-0 galibiyetiyle son buldu.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • srt (1 yıl önce)
    bir şehir düşünün ve siyasisi olmayan başkanı olmayan valisi olmayan iş adamı olmayan. şehirin ekonomisine katkısı olan ve reklamını en çok yapan bir klübü ne hale getirdiler bügün bakıldıgında genç bir takım oluşturulmuş ama sahipleri yok türkiye liglerinde formasında reklamı olmayan tek takım yenimalatyaspor biletler 13 tl tribünleri boş valisi yok belediye başkanı yok vekiller hiç yok gelmiyorlar bile malatyalı iş adamlarından ses yok herkes adil gevrek diyor allah cezasını versin o yok yok onun yüzünden bu gencecik çoçuklar sahipsiz yazık gerçekten yazık yarın iş işten geçtigi zaman herkes konuşacak şöyle olsaydı böyle olurdu ki en güzel yaptıgımız şey bu zaten ve geç kalınmış olacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • memo (1 yıl önce)
    Eğer son dakikalarda Jospin oyuna alınsa yine kaybederdik Bir taraftar olarak takımın emeklerine saygı duymayan oyuncu istemiyorum Bu seneki takımı geçen sene ile kıyaslarsak çok daha olumlu görüyorum hepsi mücadele ediyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Saim (1 yıl önce)
    Bu galibiyet ligda kalmanın işaretidir ikinci yarıda seri galibiyetlar gelecak gibi seneyeda süper lig gurunuyor inşallah inanmak başarmak demektir haydi bütün Malatya buna inanın Malatya'nın yeri süper ligdir
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hadi birde adil başkan çok yaşa de !!
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Ne alaka
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ne alaka
    %100
    %0
    Yanıtla
  • HAD (1 yıl önce)
    Kale seçimini değiştirdik puanlar gelmeye başladı. Hadi hayırlısı. Bu gençler statta seyredilmeyi, alkış almayı hak ediyor...Elin sarayından kendi viranemiz yeğ.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Cumhuriyet -î El Azîz (1 yıl önce)
    Tebrikler Malatyam...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Hep söylerim ligden düşersin çıkarsın ama 500 trilyon para nerede hesap bile vermedi diyemeyeceğim kongreye hiç bir siyasi gitmeyerek hesap sormadılar büyük paraların döndüğü kulüpler dernekler yasasına göre yönetilmez getir tanıdık delegeleri el kaldir indir beyefendi aklandı değilmi.kuluplerin yönetiminde halk adına belediye ve valilikten mutlaka kişiler olmalı olumsuzluk görüldüğü anda vali beye haber verilmelidir.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Sonuç: götürenin yanına kalıyor.. halen maç kritiği yapıyoruz . Hesap sormadıkça, dandini dandini destana danalar girmiş bostana. Adil başkan afiyet olsun. Çok yaşa
    %55
    %45
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Tebrikler
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Doğanyol (1 yıl önce)
    Çok güzel oldu bu galibiyet
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bahattin (1 yıl önce)
    Adil gevrek seni ve seni aklayan delegelerini anıyorum
    %84
    %16
    Yanıtla
  • yuksel (1 yıl önce)
    beIN Sports MAX 1'de canlı yayınlanmaktadır.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • m.sinan öztan (1 yıl önce)
    trt nin yaptığı rezalete bakamısınız.malatyaya verilen değer bu kadar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mertens (1 yıl önce)
    Maç neden yok TRT avaz da
    Editörün Notu: trtspor.com.tr'ye alınmış, oradan izleyebilirsiniz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • beIN Sports MAX 1'de
    %43
    %57
    Yanıtla