SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, Süper Lige Veda Maçında Fark Yedi: 0-5

YMS, Süper Lige Veda Maçında Fark Yedi: 0-5
A- A+ PAYLAŞ

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, veda ettiği Süper Ligdeki sezonun son maçında kendi sahasında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. 23. dakikada Barış Başdaş'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Yeni Malatyaspor, süper ligdeki son maçında Fenerbahçe karşısında direnemedi ve  ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçın ikinci yarısında da 4 gol yedi ve 5-0'lık mağlubiyetle lige veda etti.

STAT: Yeni Malatya Stadyumu

HAKEMLER: Volkan Bayarslan (Hakem), Bahtiyar Birinci (1. Yardımcı Hakem), Ali Tuna (2. Yardımcı Hakem), Alper Akarsu (Dördüncü Hakem), Abdulkadir Bitigen (VAR), Ferhan Kestanlıoğlu (AVAR), Aleks Taşcıoğlu (AVAR),

ÖZNUR KABLO YENİ MALATYASPOR: 22. Abdulsamed Damlu, 3. Phılıp Gamelı Awuku., 4. Gaston Matıas Campı, 6. Rahman Buğra Çağıran (Dk.79 35. Enes Savucu), 7. Mustafa Eskihellaç, 19. Haqı Osman (Dk.79  88. Berat Mert), 28. Barış Başdaş, 45. Karım Hafes Ramadan Seıfeldın (Dk.45+2 2. Yiğit Ulaş), 54. Atakan Müjde (Dk.46 24. Okechukwu Godson Azubuıke), 66. Jospın Nshımırımana, 73. Umut Taniş (Dk.65 27. Burak Efe Yaz)
YEDEKLER: 1. Murat Akşit, 99. Ahmet Eyüp Türkaslan, 2. Yiğit Ulaş, 21. Nuri Fatih Aydin, 24. Okechukwu Godson Azubuıke, 35. Enes Savucu, 27. Burak Efe Yaz
77. Mert Miraç Altıntaş, 85. Kerem Altunışık, 88. Berat Mert,
TEKNİK SORUMLU: Cihat Arslan

FENERBAHÇE A.Ş.: 1. Altay Bayındır, 4. Serdar Aziz (Dk.64 41. Attıla Arpad Szalaı), 8. Mert Hakan Yandaş (Dk.78 77. Burak Kapacak), 9. Dıego Martın Rossı Marachlıan (Dk.83 99. Arda Okan Kurtulan), 16. Ferdi Erenay Kadıoğlu, 17. İrfan Can Kahveci, 19. Serdar Dursun (Dk.78  5. Jose Ernesto Sosa), 20. Luız Gustavo Dıas, 26. Miha Zajc (Dk.64 13. Enner Remberto Valencıa Lastra), 32. Marcel Jany Emıle Tısserand, 37. Fılıp Novak
YEDEKLER: 97. Furkan Onur Akyüz,, 54. Osman Ertuğrul Çetin, 5. Jose Ernesto Sosa, 13. Enner Remberto Valencıa Lastra, 33. Çağtay Kurukalıp, 41. Attıla Arpad Szalaı, 65. Emir Ortakaya, 69. Yusuf Kocatürk, 77. Burak Kapacak, 99. Arda Okan Kurtulan,
TEKNİK SORUMLU: İsmail Kartal

GOL: Dk.32 Serdar Dursun, Dk. 58 Serdar Aziz, Dk. 75 İrfan Can Kahveci, Dk.77 ve Dk.89 Enner Remberto Valencıa Lastra  (Fenerbahçe)

KIRMIZI KART: Dk.23 Barış Başdaş (Yeni Malatya)

SARI KARTLAR:  Atakan Müjde (Yeni Malatyaspor), Mert Hakan Yandaş, Serdar Aziz, Atilla Szalai (Fenerbahçe)

Dakika 2 DİREKTEN DÖNDÜ- OFSAYT: Fenerbahçe atağında Serdar Dursun'un gönderdiği topun gelişine İrfan Can vurdu, üst direkten döndü. Hakem bir önceki pozisyonda ofsaytı belirledi.

Dakika 3: Kerim Hafes'in Haqi Osman'a attığı pasta top auta çıktı.

Dakika 5: İrfan Can'ın sağdan ortaladığı topa Novak kafayı vurdu, yandan aut.

Dakika 8: Fenerbahçe atağında Ferdi Kadıoğlu ortaladı, Serdar Dursun vurdu. Kaleci kornere çeldi.

Dakika 9: Haqi Osman'ın Mustafa Eskihellaç'a gönderdiği uzun pasta, araya giren İrfan Can topu kalecisine kazandırdı.

Dakika 12: Karim Hafes'in soldan Haqi Osman'a gönderdiği top, doğrudan taca çıktı.

Dakika 16: İrfan Can'ın soldan kullandığı korner atışından gelen topa Serdar Dursun kafayı vurdu, üstten aut.

Dakika 17: Yeni Malatya atağı savunma arkasına atılan topla gelişti. Topla buluşan Haqi Osman, kaleciyle çarpışınca sonç alınamadı.

Dakika 20 GOL- VAR İNCELEMESİ: Fenerbahçe'den Serdar Dursun, topu Yeni Malatya ağlarına gönderdi. Hakem, VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu ekrandan izlemeye gitti.

Dakika 22- GOL- İPTAL: Hakem, inceleme sonucunda, golden önce Serdar Dursun'un Yeni Malatyalı Awuku'ya faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

Dakika 23 KIRMIZI KART: VAR incelemesi sırasında ve sonrasında iki takım futbolcuları arasında yaşanan gerginlik sürdü ve  ev sahibi takımdan Barış Başdaş direkt kırmızı kartla oyundan atılırken, Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş da sarı kart gördü.

Dakika 30 DİREKTEN DÖNDÜ: Mert Hakan'ın uzaktan vuruşunda top Abdulsamed'den sekti, Novak'ın tamamladığı top üst direkten döndü.

Dakika 32 GOL: Fenerbahçe, Serdar Dursun'un golüyle öne geçti. Rossi'nin soldan ortaladığı topa Serdar Dursun kafayı vurdu ve golü attı:0-1

Dakika 34: İrfan Can'ın ortaladığı topa Rossu gelişine vurdu. Rahman Buğra'dan seken topu kontrol eden Rossinin pas çıkardığı İrfan Can'ı defans engelledi.

Dakika 37: Mustafa Eskihellaç'ın soldan attığı pası Fenerbahçe defansı engelledi.

Dakika 39: Yeni Malatya atağında Karim Hafes'in pas çıkardığı Mustafa Eskihellaç topu kaleye gönderemedi.

Dakika 40: Soldan ceza sahasına giren Mert Hakan'ın vuruşunu Abdulsamed kornere çeldi.

Dakika 44: Yeni Malatyaspor atağında, Serdar Aziz'in hatasıyla topu kapan Haqi Osman, kaleciyle karşı karşıya iken vurdu, Altay gole izin vermedi.

Hakem oynanmamış süre olarak 5 dakikayı işaret etti.

Dakika 45+2: Yeni Malatyaspor'da sakatlanan Karim Hafes'in yerine Yiğit Ulaş oyuna girdi.

Dakika 45+3 DİREKTEN DÖNDÜ: Yeni Malatyaspor Haqi Osman ile gole çok yaklaştı. Soldan ceza sahasına giren Haqi Osman'ın vuruşunda top yan direkten döndü.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle kapandı. 

Dakika 48: Mustafa Eskihellaç sağdan ceza sahasına girmek isterken yere indirildi. Hakem, serbest vuruş kararı verdi. Atışı Rahman Buğra kullandı ve topu Altay aldı.

Dakika 50: İrfan Can'ın kalenin karşısından kullandığı serbest atıştan gelen top Abdulsamed'de kaldı.

Dakika 54: İrfan Can, Ferdi Kadıoğlu ile verkaç yaptı, çevirdiği topu Campi kornere gönderdi.

Dakika 55: Soldan topla giden Serdar Dursun müdahaleyle yerde kaldı. Serbest vuruşu Mert Hakan kullandı, topu Abdulsamed çeldi, ikinci kez vurulan topu kaleci kornere gönderdi. Abdulsamed yüzüne gelen top nedeniyle sakatlık geçirdi, oyun bir süre durdu.

Dakika 58 GOL: Korner atışını Mert Hakan kullandı. Gelen topa Serdar Aziz kafaya yükseldi ve vuruşunda golü kaydetti: 0-2

Dakika 64: Mert Hakan Yandaş'ın ceza sahası dışından şutunu attı, üstten aut.

Dakika 71: Campi'nin uzun pasını alan Nshimirimana ceza alanına girerken Tisserand araya girdi. Kazanılan serbest atışı Rahman Buğra kullandı. Haqi Osman gecikince savunma araya girdi.

Dakika 75 GOL: Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci ile farkı 3'e çıkardı. Novak'ın kullandığı taç atışından gelen topla ceza sahasında buluşan İrfan Can, kaleye gönderdi: 0-3

Dakika 77 GOL: Fenerbahçe adına Valencia golü attı.Tisserand'ın uzun pasında topu alan Mert Hakan kontrol etti, Valencia'ya aktardı. Bu futbolcunun vuruşu golle sonuçlandı: 0-4

Dakika 83: Rossi, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda gol vuruşunu yapamadı.

Dakika 89 GOL: Arda Okan baskı yaptı ve kaptığı topu İrfan Can'a aktardı. Bu futbolcunun içeri çevirdiği topu Valencia boş ağlara gönderdi: 0-5

Hakem oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 5-0 galibiyetiyle son buldu.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • muhittin (2 yıl önce)
    Yazilanlara bakiyorum da durum cok traji komik. Hem yillardir sahipsiz malatya diyorsunuz hem de habire ayni adamlari seciyorsunuz! E müstehak size! Tadini cikarmaya bakin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hoca 44 (2 yıl önce)
    Selahattin başkan takımın ismi Battalgazi oluyor. Sağlam kaynak.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hoca 44 (2 yıl önce)
    Ayakabnízmı yoktu..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (2 yıl önce)
    Adil gevrek İstanbul sana dar gelsin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Gerçek bu (2 yıl önce)
    Barış başta kırmızı kart gördü maç bitti. Fener bahçe buldu eksik ve zayıf takımı attı 5 tane. Böyle ce Malatya nın süperlig serüvenide bitti. Artık bir daha Malatya ne zaman Süperligde yer alır meçhul. Bu nesil görürmü? Herşey anılarda kaldı. Yazık bu sahipsiz şehire. Türkiye nin en sahipsiz şehri gerçekten Malatya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    Takımın düştüğü yetmez gibi yönetimsel akıbetide belli değil. Bu amatör zihniyet takimi süper lige kadar nasil çıkarabilmiş. Anladik takımı düşürüyorsunda neden bu kadar borçlandırıp geleceğini bitiriyorsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Seneye bu gençlere kaldıysak şimdiden tff,2lig e düştük demektir.Kulüp olarak tamamen mefta olmuş vaziyette.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (2 yıl önce)
    Bu hakemden hakem olmaz.Hatta Türkiye'de hakem yok.Hatta hakem federasyonları dahi gereksiz sadece devletin parasını iç etmekten başka bir işe yaramiyorlar.Amator hakemlerde dahil bu işe hepiniz 5 kuruş etmezsiniz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Lig bitti.Şampiyon belli oldu. Kümeye düşen zaten belli ama hakemler bu maçı çok dikkatli ve gayet iyi yönetiyorlar!
    %62
    %38
    Yanıtla