SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Malatyaspor, Küllerinden Doğacak Potansiyele Sahip"

A- A+ PAYLAŞ

Trendyol 1. Lig’in son haftasında Yeni Malatyaspor, sahasında Gençlerbirliği’ne 5-0 mağlup olarak sezonu puansız kapattı. Maç sonrası her iki takımın teknik direktörleri basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir yanda küme düşmenin hüznü, diğer yanda Süper Lig’e yükselmenin gururu vardı.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Murat Uçkun, basın toplantısında yaptığı açıklamada kulüpte 13-14 yıldır görev aldığını hatırlatarak, duygu yoğunluğu içinde olduğunu söyledi.

Bugün itibarıyla bir alt lige düştüklerini belirten Uçkun, "Bir yanda düğün, bir yanda cenaze var gibi düşünün. Bu takım imkânsızlıklar içinde mücadele etti. Genç oyuncularım, kulüp personelimiz, müdürümüz Selçuk Günaydın ve tüm emek verenlere teşekkür ediyorum. Bugün de buradayız, hiç bırakmayı düşünmedik. Çok şey kaybettik ama bu şehir sahipsiz değil. Yeni Malatyaspor, küllerinden doğacak potansiyele sahip. Haziran’daki kongre bu kulübün kaderini belirleyecek" ifadelerine yer verdi.

Basın mensuplarına da özel olarak teşekkür eden Uçkun, "Gerçek taraftarımıza ve her şartta bizimle olan siz basın mensuplarına minnettarım. Bu sürecin nereye gideceğini hep birlikte göreceğiz" dedi.

 "Gençlerbirliği için Süper Lig hedef değil, zorunluluktur"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise şampiyonluk coşkusunu basın toplantısına taşıdı. Takımı devraldığında düşme hattının hemen üzerinde olduklarını belirten Eroğlu, hedefi en başta koyduklarını ve buna inandıklarını söyledi.

Sezon sonunda Gençlerbirliği’nin Süper Lig’de olacağını daha önce söylediğini hatırlatan Eroğlu, "Çünkü bu camia için Süper Lig bir hedef değil, zorunluluktur. Geldiğimizde kolay olmadı. Kadro dardı, sakatlarımız vardı ama bahane üretmedik. Devre arasında sistemimize uygun 5 oyuncu aldık ve büyük katkı sağladılar. Oyuncularımı fiziksel, taktiksel ve mental olarak geliştirdik. Onlar bu başarıyı sonuna kadar hak etti" şeklinde konuştu.

Eroğlu, bir önceki teknik adam Recep Karatepe’ye de teşekkür ederek, "Onun da bu puanlarda emeği var" dedi. Taraftarlara seslenen Eroğlu, şampiyonluk kutlaması için tüm Ankara’yı yarınki törene davet etti.

Eroğlu, "Gençlerbirliği Türkiye’nin marka değeridir. İlhan Cavcav’ın mirasını taşıyoruz. Şimdi biraz keyfini çıkarma zamanı" diyerek sözlerini tamamladı.

İha

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Haci (2 ay önce)
    Y.Malatyaspora hiçbir katkınız olmazsa bile uyum içinde olmanız dikkat çekiciydi.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hulusi (2 ay önce)
    Tarihte görülmemiş pişkinlikte bir teknik adam, her maçtan sonra bir bahane, sanki zorla tutuyorlar orada, en azından sussaydın, hala konuşuyorsun.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • uğur tn (2 ay önce)
    Çok şükür rezillik kepazelik bitti. Bu takımın mümkünse adı değişsin tabi sahip çıkabilecek birileri varsa derhal adı değiştirilsin. Adil denilen adam değil yeni malatya, malatya'da faaliyet gösteren hiç bir kulübün kapısının önünden dahi geçirilmesin. Adil ve tarzı adamlar bu ülkede hiç bir kulübe getirilmesin. yeni sezonda 2.ligde yeni gelecek başarısızlıklar için sabır dilerim bu şehire.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (2 ay önce)
    Ben öyle bir potansiyel göremedim hiç.UEFA kupası maçında bile stad uzak diye stadın yarısı boştu.bugünde sahada ezilen gençlerdede en ufak bir umut ışığı görmedim.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Nuri (2 ay önce)
    Yeni Malatyaspor küllerinden doğmasın.Külleri toprağa gömülsün.Çünkü bu klüp göz göre göre yakıldı. ilginç olanı da bu klüp asla Malatyalının klübü olamadı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 ay önce)
    Kulübü size versinler beliki ayağa kaldırırsınız, 38 maç sıfır puan, yenilen 153 gol, eksi 21 puan, kulüp borç batağında belediye olmasa tesisler kapanacak, transfer tahtası kapalı, konuşulacak bir şey yok, insan kazarada olsa bir takımla berabere kalamazmı.
    %100
    %0
    Yanıtla