SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor Ortada Yok Ama Adı UEFA Listesinde

Yeni Malatyaspor Ortada Yok Ama Adı UEFA Listesinde
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) kulüpler sıralamasını güncelledi. Her ne kadar TFF 1. Ligde oynasa, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler sonrası ligde maç oynamasa da, Yeni Malatyaspor listede kendisine yer buldu. 

İngiliz futbol devi Manchester City’nin 147.000 puanla ilk sırada yer aldığı listede ikinci sırayı Alman ekibi Bayern Münih, 3. sırayı ise dünya futbol tarihinin en başarılı kulübü Real Madrid aldı. Listede Türk takımlarından Fenerbahçe 56, Galatasaray 60, Başakşehir 62, Sivasspor 102, Beşiktaş 123, Trabzonspor 129, Adana Demirspor 179, Konyaspor 180, Alanyaspor 181 ve Yeni Malatyaspor 182. sırada yer aldı. Sarı-siyah-kırmızılı kulüp 2.000 puanla listede yer aldı.

Listede toplam 421 Avrupa kulübü bulunuyor.

Sebebi Geçmişteki Başarılar

2022-2023 sezonunu deprem nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kalan ve bu sezonda maçlara çıkmayan Yeni Malatyaspor’un neden ve nasıl listeye girdiği UEFA’nın bu konudaki açıklamasıyla cevap buluyor. 

UEFA, “kulüp katsayısı” veya “kulüpler sıralaması” diye ifade ederek yayınladığı listede takımların sıralamadaki yerinin nasıl belirlendiğini açıklarken “ilgili kulübün önceki beş sezonda hepsi UEFA organizasyonu olan Avrupa Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Liginde aldığı sonuçların kıstas alındığını” belirtiyor. Ortaya çıkan sıralama veya başka bir deyişle o kulübün Avrupa başarısı sonraki sezonda UEFA şampiyonalarında hangi torbaya gireceklerini de belirliyor. 

2018-2019 Türkiye Süper Ligini 47 puanla 5. sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor, bu sonuçla tarihinin en başarılı lig derecesine ulaşıp ülkemizi UEFA Avrupa Liginde temsil etme hakkını elde etmişti. 2019-2020 sezonu ön eleme maçları oynayan YMS, Sloven ekibi Olimpija Ljubljana ile sahasında 2-2 berabere kalıp deplasmanda 1-0 kazanarak turu geçmiş; ardından karşılaştığı Sırbistan takımı Partizan’a ilk maçta Belgrad’da 3-1 yenilip sahasında 1-0 kazanarak elenmişti. 

UEFA’nın güncellediği kulüpler sıralamasına ilişkin listenin tamamına şu linkten erişiliyor: 

https://www.uefa.com/nationalassociations/uefarankings/club/#/yr/2024

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Yaşar hoca (1 hafta önce)
    Partizan takıma ilk maçta 2-1 mağlup oldu yanlış bilgi vermeyin
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Bülent Korkmaz (1 hafta önce)Yaşar hoca isimli kullanıcı yorumuna
    UEFA resmi sitesi aynı fikirde değil. 2-1 olsa Yeni Malatyaspor tur geçerdi zaten. https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/match/2028050partizan-vs-yeni-malatyaspor/
    %86
    %14
    Yanıtla