SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin Olaylı Kongresinde Gevrek'ten 'Pişkin' İtiraflar!

YMS'nin Olaylı Kongresinde Gevrek'ten 'Pişkin' İtiraflar!
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor kongresinde tartıymalı isim olan Adil Gevrek suçunu, "Usulsüzlük var. İnkar etmiyorum. O da kulübün menfaatleri için, suç olduğunu biliyorum. Türkiye’de bütün spor kulüplerinde usulsüzlük var" sözleriyle itiraf etti. Bu arada, kongrede çıkan olaylarda 3 kişi gözaltına alındı.

Yeni Malatyaspor Kulübu kongresinin yapıldığı Battalgazi Belediyesi Kongre Salonu yapılacağı alan güvenlik çemberine alındı.

Yıllık olağan mali toplantı ve tüzük değişikliğiyle ilgili olağanüstü seçimli genel kurul toplantısının yapılacağı Battalgazi Belediyesi önünde emniyet ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı.

Emniyet görevlileri, ellerindeki listede ismi olmayanları içeriye almadı. Alana araç girişine izin verilmezken, belediyenin etrafı polis barikatıyla çevrildi. Ekipler, içeriye girmek isteyenlerin isimlerinin listede olup olmadığını kontrol etti. Genel kurulda çok sayıda çevik kuvvet polisi de görevlendirildi.

Gevrek itirafları!
Gevrek, genel kurulda yaptığı konuşmada, başkan adayı Ahmet Özköse'yi yönetimi ibra etmeyeceğini açıklamasından dolayı eleştirdi, "Sen yönetimdesin, daha tüzüğü bilmiyorsun. İbra etmeden nasıl başkan adayı olacaksın?" dedi.

9 yıl kulüp başkanlığı yaptığını ifade eden Gevrek, 2014'te göreve geldiklerini ve Süper Lige kadar çıktıklarını söyledi. Gevrek, "Bu işte vefa yok. Protesto edildim, kurşun, taş ve yumurta atıldı. Hatalarımızda var. Niyetimizi kimse tartışamaz. Yalanlar, iftiralar attılar bizi hırsız ilan ettiler. Türkiye’de olmayan bir şey oldu; valilik izni baskısıyla Adil Gevrek dönemi inceletildi. İyi ki da incelediler. Yolsuzluk varsa kulübün borcunu tek başıma öderim. Bunu ispatlasınlar. Yanımızda yol yürüdünüz ama kimi sustu, kimi de onayladı. Usulsüzlük var. İnkar etmiyorum. O da kulübün menfaatleri için, suç olduğunu biliyorum. Türkiye’de bütün spor kulüplerinde usulsüzlük var" diye konuştu.

Gevrek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Büyük bir borç ama sanki bunu Adil Gevrek yapmış. Ben bugün bırakıyorum. 9 yılda yaptıklarımız ortada. En fazla başarı bizim dönemimizde oldu. Bizim başarılarımız Malatya tarihinde yok. Sadece sportif başarı değil tesis anlamında da başarılar oldu. Tesis atıl haldeydi yüzde 70'ini yaptık, 2 saha yaptık, stadın eksiklerini yaptık. 10 milyon Euro para harcadık. Bahsedilen borç 16 milyon Euro, borç bu rakamın yarısına kapanır. Bir futbol takımı için çok büyük bir borç değil. Ben Selahattin Gürkan ile görüşüp yeniden geldim. 10 milyon Euro'ua borcun kazanacağını, 3 milyon Euro parayı da bizim vereceğimizi söyledim. Bu gerçekleşmedi. Biz borcu kapatıp, eski günlere dönmek için geldik. Bu borç tek kişiyle kapatılamaz. Tek başına gelen arkadaşların üzerine yük bırakılamaz buna siyasiler, STK'lar, iş insanları destek verecek. Bursaspor bunu yaptı Malatya'da bu yok. Biz hep aynı senaryoyu yaşıyoruz. Niye destek olunmuyor? Sadece Adil Gevrek sorumlu gösterilemez. Siyaset destek vermezse tek başına yapılmaz. O birlik ve beraberlik olmazsa olmaz."

"Bizimle alakalı güvensizlik ortamı oluşturdular" diyen Gevrek, "Ben takımı UEFA'ya götürdüm yine protesto edildim. Kimin vicdan ve menfaat sahibi olduğunu çok iyi biliyorum. Kaç senedir siyasilere barışmadım. Kulübün yanında görünüp arkadan başka şeyler yaparsan siyasetçi ya da bakan ol kötü olurum. Şampiyonlukta kol kola en öndelerdi. Kötü günde neredesiniz? Beni istemiyorsanız söyleyin gelene destek verelim. Gençlik ve Spor Bakanı destek olacağını söyledi. Takımın sahasının yapılacağı söylendi. Takım maçları dışarıda oynuyor. Cumhurbaşkanımız ile görüştüm, siyasilere söyledim ama hiç bir şey yapmadılar. Stadı yapmadılar, bakan söz verdi, her hafta dışarıda maç oynuyoruz. Yeni Malatyaspor'u istemiyorsanız çıkın söyleyin. Ben çıkıp gidiyorum, yaşananları konuşuyorum. İkinci dönem seçilen yönetim cebinden para verdi. Bizim vereceğimiz parayla bu iş  çözülmüyor. 10 milyon Euro paraya ihtiyaç vardı. Yönetim cebinden para verdi, taahhütlerinin arkasında durdular. Yönetim olarak elimizden geleni yaptık ama karşılığını bulamadık" ifadelerini kullandı.

Gevrek, "Geçen sene sahaya çıkmadık. Bu sezonda çıkmayacakdık. Malatya sahipsiz deniliyor, taraftar çok doğru söylüyor. Yeni Malatyaspor ve Malatya sahipsiz. Malatya'nın sahipsiz olduğunu bilin. Malatspor'a hiçbir şey yapmadılar, 8 yıl Ben yaptım. Yanımızda oldular. Öznur Çalık bana hakkını helal etsin. Malatya'nın beş yılı çöpe gitti. Benim hakkım sizlere helaldir. Benim veremeyeceğim hesabım yok. Bazıları hesaplaşma değil intikam peşindeler. Kulüp kurşunlandı, Yeni Malatyaspor'a ihanet ettiler. Şikayetimi almadım, bana yapsalar alırdım ama kulübe yapıldığı için çekmedim. Borcu soruyorlar; kur farkı, yaşanan depremler..." diye konuşurken kavga çıktı.

Kavga çıktı
Adil Gevrek'in konuşması sırasında bazı delegelerin laf atması ile ortam bir anda gerildi. Başkan kürsüden kendisine laf söyleyen delegelerin üzerine yürümek isterken salonda bulunan Gevrek taraftarları ise yumruklarla saldırmaya başladı. Polis ekiplerinin araya girerek güçlükle ayırdığı kavga tarafların salon dışına çıkarılması ile sonlanırken, yeniden kürsüye çıkan Adil Gevrek, “Bunlar taraftar değil, kulüp başkanları ile pazarlık yapıyorlar. Bunlar belediyeden maaş alıyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Genel kurul sonrası seçimlere geçilmek üzere verilen ara sırasında ise dışarıda gerginlik yaşandı. Başkan Gevrek'in yakınlarına saldırılması ile yeniden alevlenen kavgaya bahçede bulunan taraftarlar da müdahil olmak istedi. Polis ekiplerinin müdahale ettiği gerginlik sırasında 3 taraftar gözaltına alındı.

-“Bunlar belediyeden maaş alıyorlar”
Salonun sakinleşmesinin ardından konuşan Adil Gevrek, "Her daim nefisleriyle gelip böyle yapıyorlar. Lan demek doğru değil ama karşıdakileri de bilin. Zerre kadar kulübün menfaatlerini düşünmediler. Bunlar taraftar değil kulüp başkanları ile pazarlık yapıyorlar. Bunlar belediyeden maaş alıyorlar. 8 yıl bunlarla savaştım. Çıkıp tahrik edip, laf söylüyorlar. Lan demek suç ise gereğini yapsınlar" dedi.

Söz alan YMS eski yöneticilerinden Hulusi Porgalı, Gevrek'i eleştirdi ve çok büyük bir başarısızlık olduğunu söyledi. Porgalı, kulübü Adil Gevrek'e borçsuz devrettiklini ancak bugün 744 milyon TL borcun olduğunu ifade etti.

Kulüp başkan adayı Ahmet Özköse ise "Bir yıllık süreçte 5-6 ay Adil Başkanı destekledik, hep yanında olduk. Toplantılarda Adil başkanın yanında durdum. Ben sustum, hiç sesimi çıkarmadım. Biz yönetemedik. Futbolcu kiraya verilmiş kimsenin haberi yok. Ogün'ü sattın, kaça sattın kimsenin haberi yok. Şeffaf ve objektif olduğunu söyledin ama yapılardan haberimiz yok. Herkes tek başına hareket etti" diye konuştu.

Eleştirilere cevap vermek için söz alan Adil Gevrek, "Tesis yapımına 39 milyon gitti, faturayı tek tek çıkarırım. 3 saha ve tesisi yaptık. Takımı aldığımda toprak sahada antrenman yapıyorduk. Bu kulüp bizden önce otellerde rehin kalıyordu. Ogün'ün satışıyla ilgili; yönetimin haberi yok denilirse yalan söylemiş olursunuz. Yönetimin bu satışlardan haberi olur. Senin (Ahmet Özköse) haberin yoktu çünkü yönetimden istifa etmemiş ve arkada iş yapıyordun. Malatyalı olmayan delegeler var. Bu kulübe para verdiler. Bizim yaptıklarımız ortada" ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Murat Bilmez (5 dakika önce)
    Şu durumdan sonra kayyum atanır herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (6 dakika önce)
    Nurettin Soykan gibi memleket aşığı bir başkan bir daha bulamazsınız,İstanbul'dan gelen başkanları gördük biri Malatyaspor 'u batırdı gitti şimdi de Yeni Malatyaspor'un da Adıl Gevrek İçini boşaltıp boş çuval gibi bırakıp gitti, Adalet elbet bir gün çalışacak kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 dakika önce)
    Farklı haber sitelerinde olay anının videosu mevcut, murat başkan denilen birisi adile senin de vicdanın rahat değil 800 delegenin hiçbiri gerçek malatyasporlu değil, köyden kasabadan adam toplayıp getirmişsin diyor, doğrular yüzüne söylenince adil efendi çileden çıkıyor, suçluluk psikolojisi içinde olduğu belli adilin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (21 dakika önce)
    Birisi de babasının hayrına gevreğe hakettiği müdahaleyi yapmıştır umarım..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Derebey (53 dakika önce)
    Taraftarlar mi göz altına alınmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Çello Seylo Serdo (1 saat önce)
    Adil Gevrek, “Bunlar taraftar değil, kulüp başkanları ile pazarlık yapıyorlar. Bunlar belediyeden maaş alıyorlar" Başkanın bu sözü çok doğru. Siz kimsiniz nesiniz???
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hadi oradan Adilci seni
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (1 saat önce)
    Bu Derebeyleri kim oluyorda bu kadar korkuyorlar. İnsanlar Erzurum maçına gitmek istedi, derebeyleri maça gidilmeyecek dedi ve diğer dernekler korkusundan gidemedi, sözde diğer dernek abileri önce "biz gideriz" diye video yayınladı, ne olduysa aynı abileri biat videosu yayınladı ve maça gitmedi. . Derebeyleri bu takımı, malatyayı sindirecek kadar, şehri karşısına alacak kadar seviyor ise adil beyin saldıran tarafları bence memleketi terk etsin.. açık ve net ki bu derebeyleri denilen gurup malatyada söz nüfuz sahibi.. diğer dernekler kukla olmuş derebeyleri ne derse o . .
    0
    0
    Yanıtla
  • MEDENİYETSİZLİK (1 saat önce)
    İşte Malatya'nın ve Malatya halkının son 20 senede geldiği durum bu. Ne hoşgörü , ne kültür ne saygı hiçbir şey yok.. 22 yılda oldu bunlar...
    %100
    %0
    Yanıtla