SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktörlerin Karnesi

0
Güncellendi - 2020-04-12 02:36:45
Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktörlerin Karnesi
A- A+ PAYLAŞ

Btcturk Yeni Malatyaspor, Süper Ligde üçüncü sezonunu yaşarken 5 farklı teknik adamla çalıştı. En verimli sezonlarının Erol Bulut ile yaşayan sarı kırmızılılar, Sergen Yalçın yönetiminde UEFA ön elemesi oynarken, Kemal Özdeş yönetiminde 5 maçta sıfır çekti.

Süper Lig’de ilk sezonunu 43 puanla 10.sırada, ikinci sezonunu ise 47 puanla 5.sırada tamamlayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2019-2020 sezonunda bitime 8 hafta kala 25 puanla 15.sırada yer alıyor. 

YENİ MALATYASPOR’U ÇALIŞTIRAN TEKNİK DİREKTÖRLERİN ALDIĞI SONUÇLAR

Sarı kırmızılı takım, Süper Lig’de ilk kez yer aldığı 2017-2018 sezonunda ilk olarak Ertuğrul Sağlam ile anlaştı. Sağlam, 4 hafta takımın başında kalırken, takım bu karşılaşmalarda 1 galibiyet, 1 beraberlik, 2’de mağlubiyet aldı. 

Yönetim, Ertuğrul Sağlam ile yolların ayrılmasının ardından Erol Bulut ile anlaştı. 2017-2018 sezonunun 7.haftasında takımın başına geçen Bulut, 34 haftalık bölümde 9 galibiyet, 9 beraberlik, 10 mağlubiyet aldı ve 36 puan topladı. O sezonda sarı kırmızılılar, 43 puanla 10.sırada yer aldı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü yönetimi, 2018-2019 sezonunda da bir kez daha Erol Bulut ile yola devam etti. Sarı kırmızılılar, Bulut yönetiminde 29 haftalık süreçte 10 galibiyet, 8 beraberlik, 11’de mağlubiyet yaşarken 38 puan topladı. 

Sarı kırmızılılar, 2019-2020 sezonunun başında ise teknik direktör Sergen Yalçın ile anlaştı. Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde yer alan sarı kırmızılılar, Yalçın’ın idaresinde Avrupa’da oynadığı 4 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1’de mağlubiyet aldı. 

Takım, Süper Lig’de 2019-2020 sezonun ilk yarısında ise Sergen Yalçın idaresinde oynadığı 17 karşılaşmada 6 galibiyet, 6 beraberlik, 5’te mağlubiyet yaşayarak, 24 puan topladı.

Devre arasında teknik direktör Sergen Yalçın ile yollarını ayıran BtcTurk Yeni Malatyaspor yönetimi, 50 yaşındaki tecrübeli teknik adam Kemal Özdeş ile anlaştı. Özdeş yönetimindeki Yeni Malatyaspor ligde 5’te 0 yaptı. 24.haftada deplasmanda Yukatel Denizlispor karşısında alınan 2-0’lık mağlubiyetin ardından yönetim, Özdeş ile yollarını ayırdı.

Kemal Özdeş ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına kurtarıcı olan Hikmet Karaman gibi tecrübeli bir isim getirildi. Karaman, takımın başında ilk olarak 25.haftada iç sahada oynanan Konyaspor maçına çıktı. Mücadele 1-1 sona erdi ve sarı kırmızılı takım sezonun ikinci yarısındaki ilk puanını almış oldu. Erteleme maçında Trabzonspor’a 3-1 kaybeden sarı kırmızılılar, 26.haftada ise deplasmanda Kayserispor’a 2-1’lik skorla boyun eğdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)
    Ancak kendi kendinize gelin güvey olup kendiniz yazıp kendiniz cevap verirsiniz! Bırakın bu ayak oyunlarını da haber konusu olan mevzuya yorum yazın! Ne kadar boş beleş işlerle uğraşıyorsunuz demekki kapasiteniz bu kadar yapacak bir şey yok…
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Teknik hocalara bakmayın başkan süper ligde neler yaptı takımı babasının şirketi gibi düşünüp 3e alıp 5 e sattığında 2 lira kâr ettigini zanneden futbol yoksunu bir adam kaybettiği futbolcunun kendisine 5 maç aldiginda 20 milyon kazandıracağının hesabını yapamayan bir yönetici sonuç küme eğer şansı yaver gider kalırsa bu adam değişmezse er geç bu takım küme dusecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Anti vaizoğlu (4 yıl önce)
    İrfan buz Erol bulut sergen Yalçın feyyaz uçar iyileri. Kemal özdeş vaizin yavrusu ve Ertuğrul Sağlam iyi değildi. Hikmet Karaman hocam da iyi olacak bence. Herşey malatyasporumuz için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Daha çook adımı sayıklarsınız zihninize girdim bir kere...
    0
    0
    Yanıtla
  • Anti vaizoğlu (4 yıl önce)Vaizin Oğlu isimli kullanıcı yorumuna
    :) seni unutmak ne mümkün şükür sebebi
    0
    0
    Yanıtla