SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Maliyet Yüzde 40 İndirimli Olacak"

0
Güncellendi - 2018-09-30 05:07:36
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beydağı Kentsel Dönüşüm bölgesinde incelemelerde bulundu ve yaptığı açıklamada hak sahiplerine satılacak konutlarla ilgili bilgi verdi. Bakan, "Enflasyon fiyatlara yansımayacak. Maksimum tavan belirledik, o tavanla burada çalışacağız. Burada sadece kentsel dönüşüm uygulamasına has biz bunları 6 aylık yüzde 4 olarak belirledik. Dolayısıyla burada da güncelleme yüzde 4 yapılacak" dedi.

Bakan Kurum, Malatya'daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında Vali Galip Demirel Ortaokulu öğrencilerin hazırladığı Çevre Dostu Teknoloji sergisini gezdi.

"BU MEKANLARIN RUHU, DİLİ VAR"

Malatya Nikah Sarayı'nda AKP İl ve İlçe Başkanlarıyla bir toplantı yapan Bakan Kurum, daha sonra Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Şubesi'nin açılışına katıldı.

Bakan Kurum, restore edildikten sonra Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Şubesi'ne tahsis edilen Karakaş Konağı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Malatya'da geçmişten beri tüm din, dil ve ırkların beraber yaşadığını belirtti.

Açılışı gerçekleşecek olan konağın kendilerinin kültürünü ve özünü yansıttığını kaydeden Kurum, mimari olarak ise özlemini duydukları yapılardan olduğunu söyledi. Kurum, " Bu mekanların ruhu, dili var. Konuşamıyorlar ama biz bunların ruhlarından ne söylemek istediklerini iyi anlamamız gerekiyor. Şehircilik anlamında da ecdadın bize bıraktığı bu emanetleri en iyi şekilde gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor" diye konuştu.

İlim ve irfan yuvası olarak kullanılacak konakta yetişecek olan gençlerin ve öğrencilerin kendi kültürlerini, dinlerini, dillerini gelecek nesillere en doğru şekilde aktaracaklarını ifade eden Bakan Kurum, şöyle devam etti:

"İnşallah ülkenin geleceğini bizden daha iyi konuma getirmek üzere mücadele verecekler. Biz onlara bu imkanı vermek zorundayız. İnşallah onlar da ülkenin bulunduğu durumu daha da yukarı taşıyarak bütün mazlumların, ihtiyacı olan insanların ki dünyada birinci sıradayız yardım eli olarak. İnşallah buradan yetişen öğrencilerimiz de dünyanın her yerinde milletimizi temsil edecekler."

"GÜNCELLEME YÜZDE 4 YAPILACAK"

Kurum, kentte sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında mahallenin muhtarları, temsilcileriyle yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Beydağı Mahallesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

Burada vatandaşlarla buluşan Kurum, kendisine iletilen sorun ve talepleri dinledi. Bir vatandaşın kendilerinden alınacak konutlarının değerinin düşük gösterildiğini söylemesi üzerine Bakan Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak mahallede yaptırılan konutların değerinin yüzde 40 aşağı çekilerek halka satıldığını belirtti.

Bakan Kurum, konutları 180 ay vadeyle sunduklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"548 tane anlaşılmış hak sahibi var. Biz şimdi ilk etapta buraya 750 konutu inşallah yapacağız. Bunun kamulaştırılması için 40 milyon lira bedel var. Bunu da belediye ve bakanlık olarak biz bu bedeli harcayacağız. Daha sonra yollarla ilgili konular var. Bu yollarla ilgili sorunu da süreç içerisinde çözeceğiz bu 750'yi de inşallah yıl sonuna kadar ihalelerini yapıp kısa zamanda hak sahiplerimize teslim edeceğiz. Değer fiyatlarında o yılki anlaşmaları bu yılla güncelleyerek getireceğiz. Güncellemeleri şuan enflasyon diyelim yüzde 18- 20 orada da neredeyse yarı yarıya indirime gidiyoruz. Buradaki güncelleme yıllık yüzde 8'e geliyor. Enflasyon fiyatlarına yansımayacak. Onun altında koyacağız. Maksimum tavan belirledik. O tavanla burada çalışılacak. Onların hepsini diyelim ki; bugün yüzde 18  burada sadece kentsel dönüşüm uygulamasına has biz bunları 6 aylık yüzde 4 olarak belirledik. Dolayısıyla buradaki güncelleme yüzde 4 yapılacak 6 ayda bir. Siz hem 180 ayda ödeyeceksiniz. Enkaz bedellerini sonuçta peşinatta sayılacak. Kanalla ilgili ödemeyi 180 ayda yapacaksınız. Bu maliyet yüzde 40 indirimli yapılacak. 40 milyon lira biz buraya geleceğiz bedel harcayacağız. Bunu da sizden almayacağız. Dolayısıyla burada yapılabilecek her şeyi devlet, bakanlık TOKİ, belediye herkes yapıyor."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mehmet Metin (5 yıl önce)
    Bakan beyin suretinde sanki bir memnuniyetsizlik var gibi gergin. Belkide adamın kendi duruşu öyledir ama... Vekil hanımın suretinde de aynı profil mevcut. Heralde mental yorgunluk.
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (5 yıl önce)
    evet dün okula geldi bakan. öğrenciler önceden eve gönderildi.ama velilerin haberi yok.veliler geldi dışarda bekleyenler.erken çıktığı için ne yapacağını bilemeyen çocuklar ağlıyor.görevliler çocukları içerde durmayın diye çıkarıyor.çocuklar abi sizden ailemi arayabilirmiyim diyor. velhasılı tas kayıp. ya .çocuklara bişe olsa idi.artık bu kafayı değişin.sırf gösteriş. sıcak altında bekleyen çocuklara yazık.neymiş 2 tane geri dönüşüm kutusu koymuşlar.vay vay vay.ne büyük iş. okul yönetimi sınıfta kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgur (5 yıl önce)
    HALK NEDEN BAZI ŞEYLERİNİZDEN NEFRET EDİYOR SORUSUNUN CEVABINI HABER DEKİ FOTOĞRAFLAR ÇOK İYİ ANLATIYOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    İş çıkara gelince hiç kimse hak ve hukuk dinlemiyor. Her tarafa imam hatipli levhasını asmakla sağdan soldan nemalanmakla bu işler olmuyor beyler. İnananları da soğutmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (5 yıl önce)
    Vebali VAR Bu ülkede yanlış işler, kul hakkı yeme, kamu malını yağmalama, 'götürme' işleri varsa varsa insanlara İslam dininin yanlış öğretilmesindendir.bunuda öğretecek olanlar İmam Hatip Lisesi'nin mezunları Fakat nerede Beytulmal demeden devletin kasasından dünya para harcanarak restore edilen konağa bila bedel karşılığında sahip olmak Müslümanlığın neresinde
    0
    0
    Yanıtla