SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni' Söğütlü Cami'nin Temelini 27 Eylül'de Atacaklar

'Yeni' Söğütlü Cami'nin Temelini 27 Eylül'de Atacaklar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, deprem sonrası yeniden imar adı altında 'rant uğruna' neredeyse 2 asırlık yerinden edilen, yerine bina inşası projelendirilen Söğütlü Cami'nin, bir 'şehircilik cinayeti' olarak, eski belediye binasının bulunduğu meydana inşası ile ilgili hazırlıklar, halkın büyük çoğunluğunun tepkisine rağmen devam ediyor.  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Söğütlü Cami’nin temelinin 27 Eylül Cuma günü atılacağını duyurdu.

Eski belediye binasının bulunduğu Emekliler Parkı alanında inşa edilecek olan cami, iş insanı Bayram Kızılaslan’ın katkılarıyla yapılacak. Başkan Er, caminin Malatya için büyük bir proje olduğunu belirterek, “Malatya’mızın her köşesinde yükselen konut ve ticari alanlarla birlikte, hemşehrilerimizin heyecanla beklediği Söğütlü Camimiz için de önemli bir adım atıyoruz. Camimizin temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un katılımıyla atılacak,” dedi.

Başkan Er, Söğütlü Camii’nin 5 bin metrekare kapalı alanıyla şehrin en büyük camisi olacağını vurguladı. “Camimizin kapalı alanında aynı anda 3 bin kişi ibadet edebilecek. Ayrıca bünyesinde 600 metrekarelik Kur’an Kursu, gençlik merkezi, kütüphane, kitap kafe, seminer ve konferans salonları ile aile ve dini rehberlik bürosu gibi birçok sosyal alan yer alacak,” diye belirtti.

Başkan Er, caminin çifte minaresinin 52 metre, kubbesinin ise 37 metre yüksekliğinde olacağını da sözlerine ekledi.

Başkan Er, görevine geldiğinde Söğütlü Camii'nin yerine blokların inşa edildiğini ve caminin Yeni Cami'nin yanına yapılmasının planlandığını belirterek, “İki caminin yan yana yapılmasının doğru olmadığını ifade ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un da desteğiyle Söğütlü Camimizin Emekliler Parkı'na yapılmasına karar verildi. Böylece, Yeni Cami'nin yanındaki alan da yeşil alan olarak tahsis edildi,” dedi.

Bu süreçte Bakan Kurum’un desteklerini vurgulayan Başkan Er, “Şehrimizin yeşil alan kaybı olmadan, bu değerli projeyi hayata geçirmemizi sağlayan Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kml (1 saat önce)
    Emeği geçenlere teşekkür ederim. Yapılacak en güzel yere yapıldı.
    %25
    %75
    Yanıtla