SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Yerleşim İçin Konuşulurken, Sanayi Sitesi İhalesi Yapıldı!

Yeni Yerleşim İçin Konuşulurken, Sanayi Sitesi İhalesi Yapıldı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da da büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, zemin sağlamlığı nedeniyle yeni yerleşim merkezi inşa edilecek alanlardan biri olarak açıklanan Altay Kışlası'nın (eski Şoför Okulu) arazisinde, depremden önce yapılan planlama doğrultusunda yapılacağı bildirilen Küçük Sanayi Sitesi'nin ihalesinin yapıldığı açıklanırken, bu durum kafaları karıştırdı.

714 İŞYERİ YAPILACAK..
AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Altay Kışlası'nda ayrılan alanda inşa edilecek 714 işyerinin ihalesinin gerçekleştirildiğini duyurdu.

Tüfenkci,  “Malatya Yeşilyurt-Topsöğüt Mahallesinde Altay Kışlası alanına 714 kalıcı sanayi işyerinin yapılacağı Yeşilyurt Küçük Sanayi Sitesinin yapım ihalesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yapıldı.” dedi.

Tüfenkci açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.

DEPREM SONRASI YENİ KONUT İNŞA ALANI OLARAK GÜNDEME GELMİŞTİ..
Söz konusu arazide, küçük sanayi sitesi inşa edilmesine yönelik projeye karşın, 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremlerin ardından, zemini uygun olmayan birçok bölgedeki büyük yıkım ve bina hasarları üzerine, yeni konutların yapılması gündeme gelen alanlardan biri, kent merkezine en yakın olanı Altay Kışlası arazisiydi.

Deprem konutları için gündeme gelmesine rağmen, depremden daha önceki küçük sanayi sitesi inşası projesi doğrultusunda yapılan ihale kafaları karıştırırken, yetkili makamlardan bu konuda açıklama bekleniyor.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Altay Kışlası arazisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

56 yorum yapılmış

  • KERNEKLİ iBRAHİM (1 yıl önce)
    Bunlarda zerre miskal akıl var ise beni sallandırın hükümet meydanında,yeni şehir yapılacak yere sanayi yapıyor.Mükemmel bir projeyle Teze Malatya yapın.Yok siz şen ortaklar vekillik koltuğunu boş bırakmayın onun mücadelesini yapın.....ah le Malatya Vah le Malatya bahtsız malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (1 yıl önce)
    Daha ilk günden beri yeni konutlar için yer aranırken Altay kışlası ismi gündeme geldi şehri yönetenlerin ağır abisi devreye girdi buraya sanayi yapılacak dedi ve dediğini yaptı.
    0
    0
    Yanıtla
  • E.E. (1 yıl önce)
    Evet, Altay Kışlası sanayi için çok uygun (!). Şehrin merkezine sanayi, çeperine konut. Allah akıl fikir versin.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Eski garaj karsisinda ki sanayi sitesi yeri çok mu uygundu ki burada uygun olsun.. beylerderesi kadar gitmiş organize sanayi içine yapılmalıydı bu yer... ne işi var yarın binlerce konutun yapılacağı yerde sanayi sitesinin sakamisin sen..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Şoför okuluna toki, ikizceye git sanayini yap. Allah aşkına Depremzedeleri yorduğunuz yetmiyor mu. Bizden ne istiyorsunuz
    %83
    %17
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    İhaleler tam gaz giderken. Şehrin zemin etüdü yapıldı mı? Şehrin planlanması yapıldı mı? Halkla da paylaşsanız şeffaf olsanız ne olur. Biz yaptık oldu mantığı ile bu işler olmaz. Bu şekilde ancak birilerine rant sağlarsınız yoksa neden gizliyorsunuz. Halka neden hiç bir şey sormuyorsunuz?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Halka Ankarada tespit ettikleri listelerin 5 yılda bir onaylanmasını sorarlar, diğer bir konu insanımız talep ediyormu, hakkını arıyormu, sessiz Malatya elbette sahipsiz Malatya olur.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Malatyada onlarca konut yapılacak sağlam zemin varken beylerderesinin karşısına yani maski binası civarına konut yapma sevdası nereden çıktı karamanın koyunu sonra çıkar oyunu bu iş pek hayra alamet değil yaşarsak bekleyip göreceğiz, inşallah seçimlerden sonra yeni gelecek vekiller bizlerin sesine kulak verirler ve gereğini yaparlar.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Selçuk (1 yıl önce)
    Sayın başkanım Bostanbaşı mahalle halkı deprem konutlarının mahallesine en yakın Altay kışlasına yapılmasını istiyor... maalesef bizi duyan kimse yok !!! lütfen insanları daha fazla mağdur etmeyin, günlerdir insanlar sosyal medya da sesini duyurmaya çalışıyor, yerinde kentsel dönüşüm istiyor, TOKİ deprem konutlarının Altay kışlasına yapılmasını istiyor. Sizin de bildiğiniz gibi yanlış imar sonucu 12 katlı yeni binalar, milli servetimiz çöp oldu, 8 kat tünel kalıp binalar sapa sağlam ayakta. Bunu telafi edecek yine sizlersiniz. Lütfen halkın sesine kulak verin. Ruhen çökmüş insanları ayağa kaldıracak, rahatlatacak bir açıklama bekliyor...
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Yesilyurtlu (1 yıl önce)Selçuk isimli kullanıcı yorumuna
    Neden yanlış imar olsun. Yapan için aç gözlülük alan için ise. .. Hava atma. Eğri oturalım doğru konuşalım.tunel kalıp hikaye zemin sağlam olmadıktan sonra. Ves selam
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mikail (1 yıl önce)
    Bu alan konutlar için mükemmel bir yer ama Malatya insanını düşünen kim 3 5 siyasetçinin rant alanı durumunda, şehrimiz enkaz halindeyken.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Karakavak (1 yıl önce)
    İnşallah öyle değildir. Bakan ve vekiller buraya da yapılacaklarını söylediler. Bu nasıl iş anlamadım. Yine bir düzen kurulamadı. Şehri berbat etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Akif (1 yıl önce)
    Açıklamada söylenenler havada kalıyor. Organize karşısına toplu konutun mantığı var mı. Sivas yolu toplu konut için gayet uygun. Zemin sağlam merkeze yakın. Sanayi nerde olsa gidilir ama bu kadar insan çocuk ne yapacak ikizce de
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Sehitfevzi (1 yıl önce)
    Başımızda büyük felaket geceli 2 ay kadar oldu halen duzelmedik.sofor okulu sanayi için 4 yıl önceki poroje ve ozaman onaylanmisti ve Özsan a yakın bir alan.araci olan çok fazla uzağa gitmez uygun yer orası ve Altay kislasinin içi çok fazla büyük ve sanayi tek bölgede olmuş olur.sanayideki dükkanlar çok kötü durumda ve çoğunluğu ağır hasarlı.sanayi islemezse ülke tez çöker
    %32
    %68
    Yanıtla
  • İkizceye konut yaparsan okuldu market ti firindi magazaydi hepsi zor iş.sanayiyi oraya yap isinolqn gitsin oraya
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Uğurkan (1 yıl önce)
    Herkes demiş zemini düz, sağlam. Doğru bir durum aslında yanlış bir şey bunda ancak orası organize sanayi bölgesine yakın olduğu ve ordan geçecek kuzey çevreyolunun olması ordaki hava kirliliği miktarını çok fazla arttıracağı için tek katlı dükkanların yapılması daha iyi olur.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • New Malatya (1 yıl önce)
    Yıllarca Altay kışlası Malatya’nın en güzide yerlerinden askeriyeden alınmalı diye söyleyip durdunuz şimdi aldınız sanayi mi yapıyorsunuz sanayi yapacak yer mi kalmadı Malatya’nın nadir düz ve sağlam arazisine toplu konut ve cazibe merkezi yapmak yerine sanayi nedir iyice kendinizden soğuttunuz insanları
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Altay kışlası dururken hangi akıl şehri ikizce yazısı, yeni maski müdürlüğünün arka taraflarına taşıyor olması gereken sanayii sitesini organizenin karşısına ikizceye taşımak yeni modern malatyayı Altay kışlası arazisine kurmaktır sayın bakanım murat kurum bey biz malatyalı siyasilerden umudumuzu kestik inşallah sesimizi size duyururlar konutlarımız Altay kışlasına yapılır.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    umarım fay hattının üstüne yapmazlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • OKUYUN LÜTFEN (1 yıl önce)
    MALATYAYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN İTHAL OLARAK İÇKAYA DİYE BİR MÜTEAHHİT FİRMA GETİRİLDİ ÖNCE ŞİRE PAZARI VERİLDİ SONRA BUĞDAY PAZARI SONRA TİCARET MERKEZİ DAHA SONRA POLİS LOJMANIN YERİ PZARLIKLA VERİLDİ BİR GECE DE BENZİN İSTASYONU RUHSATI ÇIKTI İHALEDEN SONRA BURASINI ŞOFÖR OKULUNUN YERİNİ DE AYNI FİRMAYA VERDİLER 1 milyar TL adrese teslim ihale verildi
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Şuradaki yorumlara bakarsan analiz etsen ihaleyi yapanlar %10 oy alamaz ama 5 tane vekil çıkarıyorlar. Ciddi bir akademik tahlil meselesi Malatyalının kafası
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Vahap (1 yıl önce)
    Kuzey Çevre yolu güzergahında ya da yakınlarında konut yapılaşması olmasın kesinlikle, tek katlı sanayi imari mantıklı görünüyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kesinlikle katılıyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ÜMİT (1 yıl önce)
    Arkadaş, bu nasıl iş? Zemini sağlam olan bir yer, düz alan, inşaat kolay olur. neden yeni imar için orası düşünülmüyor? Sanayi sitesinin beylerderesinden sonraki alana yapılması gerekmez mi? Alt yapısını hazırla, parselleri yap veya toki oralara ev yapsın. Beylerderesinden sonraki bölgede herhalde rant var. Birilerinin malımı var acaba? Söyle söylediğin kadar, biz söylüyoruz, biz işitiyoruz. Kimsenin umurunda değil, Bunlar Malatya'yı imar edemezler. Daha beter ederler.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Hepiniz-hepimiz zübüğüz... var yok rant paylaşımı ve ambalajı din ticareti.. ve geri Malatya yine bunlara oy verecek çünkü geri gidişte bir sınır yok herkes mutlu.. ver mehteri ver selayı..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    İhalesi yapılmadı, verildi deyin gitsin bari. Kesin afet nedeni ile davetiye usulü yapılmıştır. Çokta acelesi vardı zaten
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Hangi iş adamın ağırlığı var peşkeş çekiyorlar oranın zemini çok sağlam toki yapsınlar sanayi tokiyle yan yana olurmu yer olarakta en iyi toki yeri orası tokiyide götürüp dağ başına olaşımı olmayan yerde yaparlar Bi gidin elazığta ki tokiye bakın sakin en güzel yerlere yapmışlar malatyaya bi bakın doğru dürüst proje varmı
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Altay kislasinin içinde ne işi var sanayi sitesinin.. köprüyü geçin organize sanayi bölgesi orda.. yapın içine.. Altay kislasi tamamen site, avm, cami, sosyal donatılari, okulları parkları bahçe ve havuzları olan bir şehir yapılabilirdi... si demiyor musunuz zemin+4 kat bina yapacaz diye.. oraya konut yapılınca evlerin altı boş olacak.. millet nerde alışveriş yapacak.. sanayi sitesinin tangir tungur gürültülü pis aile geçemez hali ile aynı yere konut mu yapılır.. Ben biliyorum abi yıkılan 10 şehirden 9 u çok güzel olacak malatya yi berbat inşaa edecekler..
    %94
    %6
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    tsk yı da kapatın gitsin..yer mi yoktu ordunun parseline dadandınız
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Osman44 (1 yıl önce)
    İkizceye TOKİ yapılması fabrika sahiplerinin talebi. Ulaşımdan tasarruf edecekler. Beylerderesi psikolojik sınır. Malatya olarak görmek mümkün değil. İleride o evler sadece alt gelir grubuna ait olacak. İşten eve evden işe. Deprem fırsata çevriliyor. Sanayiyi Altay kışlasına yapmaları da tamamen rant. Topsoğüt,Sahnahan, Kendirli imarlanır. Altay’a ev yapılsa idi, oralara ihtiyaç kalmayacaktı. Benim de Kendirlide 10 dönüm yerim var. Bana vuruyor diye yalan konuşamam. Ama durum bu. Malatya nüfusu çok artan bir yer değil. Sanayi ikizceye yapılsa idi. Altay yesilyurt için yeterli olurdu. 20 sene imara yer acilmaz idi. Yeni çevreyolu rant alanı olacak. Durum bu. Geçmiş olsun.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Maşallah ihale konusunda çok hızlılar. Yapılacak evlerin fiyatlarını duyunca insanın inanası gelmiyor. 100 metrekare ev 1.700000 TL. Mühendis ve mimarlar odası maliyet birim fiyatı 745 TL. Yani bir ev ortalama 750.000 TL olmalı. Deprem uzmanları deprem bölgesinde 1 yıldan önce ev yapılamaz diyor ama duyan yok. Nasılsa yapılacak evler 20 /30 sene gider o zamanda biz olmayız diyorlar herhalde.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Ya zaten bize bu Hükümet açmadı mı Imari şimdi aynısını yapıyor artık isimlerini Duymak istemiyorum Milletvekili miş hepsi bir Kukla.Degişim Şart
    %92
    %8
    Yanıtla
  • metin (1 yıl önce)
    beylerderesi mevki malatya nin sağlam yerlerinden ve birbirine iyi tutunmuş kayaçlardan oluşur. Neden burayı düşünmediler? Kaldı ki beylerderesi ,on bin konutlar tarım arazisi için kullanılacak yerler değil cunki yerin 1 metre altı kayalardan oluşur.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    gardaş siz neyin peşindesiniz. Şehir nereye taşınacak plan nedir program nedir. Tüm siyasiler bir arada basın açıklaması yapın.Herkes akibetini merak ediyor.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ablan star bebeğim
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Adnan (1 yıl önce)
    Her seçim döneminde bu sanayi sitesi gündeme geliyor ama her nedense seçimden sonra kimsenin aklına gelmiyor bununla ilgili Özsan sanayi kooperatifinde kaçıncı toplantı oldu artık insanları kandırmayın ihale olsada başka bir sebepler ortaya atılacak sanayi sitesi yapımı unutulacak ihale yapılmasının bence hiç bir önemi yok vaatleriniz sözde değil özde olmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Ne zaman şehir planlama yapıldı. Alelacele durmadan ihale yapıyorlar. Ne olur ne olmaz, seçim kaybedilebilir. Giderayak yandaş müteahitler nemalansın. Açık şeffaf ihale yapın ki herkesin gönlü rahat olsun. Babanızın parası ile ihale yapmıyorsunuz. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını veriyorsunuz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ss44 (1 yıl önce)
    Sanayi sitesinin yeni yeri guzel olmus bununla beraber mahalle icinde bulunan sanayinin altindaki ilce garajlarininda maştiye maştininde kuzey çevre yoluna tasinmasi gerekiyor.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Kuzey çevre yolu etrafını yapılaşmaya açmak yeni yıkımlar getirir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Onca felaket oldu hâlâ akıllanmıyiruz, hâlâ şehri batıya doğru taşımaya devam. Hiç mi Allah korkunuz yok! En basit bir örnek. Batı tarafında özsan zaten var. Doğu tarafına taşında daha iyi olmaz mı?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Batıda deprem tehlikesi ortadan kalktı. 400 yıl rahat. Malatya Ovacık doğuyu vuracak. Ayrıca Bingöl depremi de orada daha çok hissedilecek. Ayrıca oralar da tarım alanı. Yazık olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şemsettin (1 yıl önce)
    Öznur Çalık daha önce duyurmuştu zaten
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (1 yıl önce)
    Zaten mantıklı bi iş yapsalar şaşardım. Malatyam bu beceriksizlerden biran önce kurtulur İnşallah
    %93
    %7
    Yanıtla
  • CANAN (1 yıl önce)
    Acaba hangi vekilin eski sanayi sitesinde dükkanı vardı
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ö. C. (1 yıl önce)
    Konut için en uygun, merkeze takın yer orasıydı. Ama ne hikmetse sanayi sitesi. Siteyi ikizceye yapsalardı. Kimbilir yine ne fırıldaklar döndü. Allah ıslah etsin. Herhalde nasıl olsa tokiye gidecek olanlar yine garibanlardır diye o güzel yeri agalara uygun gördüler. Önceden planlanmıştı falan hikayesini de duymak istemiyorum. Deprem mücbir sebeptir, olağanüstü haldir. Herşeyi değiştirir. Ama …! ama!
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ahmet yıldırım (1 yıl önce)
    sağolsun çok bilen vekillerimiz şehri ikizceye yaptırmaya karar vermis millet kimin umrunda .
    %74
    %26
    Yanıtla
  • 5 yılda bir Ankaradan belirlenen listeleri tasdik etme görevimiz var bunun dışında bizi dinlemeye görüşümüzü almaya gerek varmıki.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Altay kışlasını sizin evin bahçesiyle kıyaslamayın toplamda 9.210.062 metrekarelik bir alandan bahsediyoruz bu alana sanayi sitesi de yapılır konut da yapılır içiniz rahat olsun
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Hala sanayi yapıları ile Evleri yan yananı yapacaklar. Sana hava kirlilipi içinde kanser hastalıkları ile uğraşalım. İkizce bile organizeye çok yakın. Beydağı boş dururken hala ovaya kayma peşindeler.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Doğrudur yer olabilir ama, sanayii sitesi ve evleri hava ve gürültü kirliliği ve trafik yoğunluğu açısından aynı alana yapmak ne kadar doğru, şu andaki mevcut sanayii sitesinin durumu ortada aynı hatayı yapıp konutları ve sanayii sitesini aynı alana yapmayalım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kışlanın tamamı verilmedi. Kuzeyi, yani gundasa kadar olan tarafı verildi. Sanayi alanı dışında alan yok. Askeriyeden tamamı istenirse olabilir. Ama şu an böyle bir durum yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ne güzel işte ailen ile beraber tangur tungur sesler içinde oralarda gezersin. Ne işi var orda sanayinin... at organize sanayi bölgesine gitsin dibine kadar gelmişsin oranın zaten..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hacı (1 yıl önce)
    tas kayıp
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)hacı isimli kullanıcı yorumuna
    Keşke tas kayıp olsa bu şehirde her şey kayıp olması gereken Altay kışlasına konutların yapılması, organize karşısındaki ikizce bölgesinede küçük sanayii sitesinin yapılması idi bu şehirde ben yaptım oldu zihniyetinden dayatmalardan bıktık yılda 17 maç oynamak için ulaşım sorunu olan yere stat yaptık halbuki komşu kent Elazığ gibi eski yerine yapıp stadın altına iş yerleri maça gelenlerin o gün oturup zaman geçirecekleri sosyal donatılar yapabilirdik maalesef bu seferde konut yapılacak uygun alana sanayii sitesi, sanayii sitesi yapılmaya uygun alana konut yapıyoruz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Çok doğru tespit Malatya sahipsiz vekillerimiz kimbilir ne ondermislerdir milletin evi canı malı gitmiş herkes bir yere dağılmış kimin umurunda sanayi acale degildi bir an önce konutları yapmaları gerekirdi sanayiye yer çok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gerek Altay Kışlasında gerek oğuz Kışlasınında bulunduğu mevki itibariyle yaşam alanları siteleri sosyal Donatıları ve parklardan alışverişmerkezlerinden oluşan yeni bir şehir kurmak için mükemmel bir başlangıç olurdu. Sanayi siteleri için organize sanayi bölgesi ideal olurdu. Maalesef yüzyılın fırsatını kaçırmayın yetkililer diyoruz.
    %67
    %33
    Yanıtla