SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Zelanda Canileri Türk ve Müslüman Düşmanı

0
Güncellendi - 2019-03-16 04:06:38
Yeni Zelanda Canileri Türk ve Müslüman Düşmanı
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde iki camiye saldırı düzenleyen 4 saldırgandan birinin kullandığı tüfeğin üstünde Türk ve Müslümanlara karşı mücadele etmiş tarihi kişiliklerin isimlerinin yazıldığı ortaya çıktı. Christchurch saldırganının tüfeğine "Türk Yiyici" ismini verdiği öğrenildi.

Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde iki camiye saldırı düzenleyen 4 saldırganlardan birinin, saldırıdan önce sosyal medya üzerinden yakın zamanda katliam yapacağını belli ettiği ortaya çıktı. “Bretton Tarrant” isimli Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden Türk ve Müslüman karşıtı fotoğraflar ve yazılar yayınladığı öğrenilen saldırganın silahlarının üzerine Türk ve Müslümanlara karşı mücadele etmiş kişilerin ve önemli tarihi savaşların isimlerini yazdığı görüldü. Saldırganın silahının üstüne büyük harflerle "Turkofagos" yani “Türk Yiyici” yazdığı öğrenildi.

Saldırganın silahının üstüne yazdığı isimlerin bazıları ve anlamları:

Miloş Obiliç: Kosova Savaşı'ndan sonra Sultan Birinci Murat’ı şehit eden Sırp asker.

Marco Antonio Bragadin: Kıbrıs’ı Osmanlı'ya karşı savunan, Venedikli Komutan. Savaş sırasında tüm Türk esirleri katletmişti.

Janos Hunyadi: İkinci Murat ve oğlu Fatih Sultan Mehmed’e karşı iki defa Belgrad şehrinin Türkler tarafından alınmasını engelleyen Sırp Komutan.

Edward Codrington: İngiltere tarihinin en önemli Amirallerinden, 1827’de Navarin’de Osmanlı donanmasını tamamen yakmıştı.

Sebastiano Venier: Osmanlı'nın hezimete uğradığı, İnebahtı Deniz Savaşının kilit ismi olan Venedikli Komutan.

Ernst Rüdiger von Starhemberg: 1683’de Kahlenberg Muharebesinde Osmanlı’yı bozguna uğratmış generallerden birisi. Bu savaşın sonucunda İkinci Viyana Kuşatması sona ermiş ve Osmanlının Avrupa’dan geri çekilmesi başlamıştı.

Tours 732: Endülüs Emevilerilerin, 732 yılında Fransızlara karşı bozguna uğradığı ve Batı Avrupa’da İslamiyet’in yayılmasını durduran savaşın yapıldığı yer.

Viyana 1683: Osmanlının kaybettiği İkinci Viyana Kuşatması'nın tarihi.

YENİ ZELANDA BAŞBAKANININ AÇIKLAMASI..

Yeni Zelanda’da gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklama yapan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 3 kişinin tutuklandığını 1 Avustralya vatandaşının gün içerisinde mahkemeye çıkacağını duyurdu.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasında camide ibadet eden Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı hakkında açıklama yaptı. Saldırıda öldürülen 49 kişinin kimliğinin belirlenme çalışmalarının devam ettiğini belirten Ardern, 40’dan fazla kişinin bölgedeki hastanelerde tedavisinin devam ettiğini ve yaralıların hepsinin kimliğinin tespit edilip gerekli makamlarla paylaşıldığını aktardı. 2 yaralının durumunun ağır olduğunu belirten Ardern, yaralılar arasında 5 yaşında bir çocuğun tedavisinin devam etmesi için başka bir bölgeye gönderildiğini belirtti.

Olayla ilişkin 3 kişinin tutuklandığını aktaran Başbakan Ardern, 1 Avustralya vatandaşının gün içerisinde mahkemeye çıkacağını belirtti. Yeni Zelanda güvenlik güçlerinin her türlü aşırıcılık konusunda odaklanmış olduğunu vurgulayan Başbakan, vatandaşların şüpheli herhangi bir şeyle karşılaşmaları halinde gerekli numaraları aramalarını istedi.

Christchurch, Wellington- iha

[caption id="attachment_293153" align="alignnone" width="500"] BRETTON TARRANT İSİMLİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN SALDIRIDAN ÖNCE PAYLAŞILAN SİLAH FOTOĞRAFLARINDA, MÜSLÜMANLARA KARŞI MÜCADELE ETMİŞ TARİHİ KİŞİLİKLERİN İSİMLERİNİN SİLAHLARIN ÜZERİNE YAZILDIĞI GÖRÜLDÜ. (İHA/CHRİSTCHURCH-İHA)[/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız