SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yenice Barajı İnşaatı İhale Süreci Tamamlandı

Yenice Barajı İnşaatı İhale Süreci Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, inşaatının ihale süreci tamamlanan Yenice Barajı'nın yapılmasıyla 4 bin 310 dekar tarım arazisinin sulanacağı ve ekonomiye yıllık 9 milyon 182 bin TL katkı sağlayacağı bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, DSİ'nin Malatya'ya yaptığı yatırımlarla kentin mümbit topraklarını suyla buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyunu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, Malatya Merkez Yenice Barajı inşaatının ihale sürecinin tamamlandığını ve işin yapım sözleşmesini 24 Ekim 2022'de imzaladıklarını ifade etti.

Akca, projenin Malatya'ya hayırlı olmasını dileyerek şunları kaydetti:

"Baraj, Malatya il merkezinin 2 kilometre doğusunda, Fırat Havzası'nın içinde yer alan Yenice Deresi üzerinde yapılacak. Kil çekirdekli yarı geçirimli kum çakıl dolgu tipinde inşa edilecek baraj temelden 47,5 metre yüksekliğinde ve 2 milyon 420 bin metreküp depolama kapasitesinde olacaktır. Baraj ve bileşenlerinin tamamlanmasıyla bölgede 4 bin 310 dekar tarım arazisi sulanacak. Sulu tarımla milli ekonomiye yıllık 9 milyon 182 bin TL zirai gelir artışı sağlanacaktır."

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız