SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeniden Defterdarlığa Dönüş..

Yeniden Defterdarlığa Dönüş..
A- A+ PAYLAŞ

Hazine ve Maliye Bakanlığının taşra teşkilatı olan Defterdarlıklar ile Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) taşra teşkilatı olan Vergi Dairesi Başkanlıkları tek çatı altında toplandı. Bu arada, Defterdarlıklar ile Vergi Dairesi Başkanlıklarının  birleştirilmesi ile yapılan bu düzenleme kapsamında Malatya’da  Doğanyol, Kuluncak, Arguvan ve Kale Mal Müdürlükleri’nin kapatılması söz konusu olabileceği belirtiliyor.

Malatya’nın da içinde yer aldığı 29  ilde Vergi Daireleri Defterdarlıklara dönüştürüldü. Buna göre Vergi Daire Başkanı Defterdar oldu, Defterdar ise boşta kaldı. Eskiye dönülen sistem 1 Eylül 2024 tarihi itibariyle resmiyet kazanacak.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan 161 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Vergi Dairesi Başkanlığı kapandı ve Defterdarlık altında eski sisteme dönüldü.

Kararnameyle Malatya’nın da aralarında bulunduğu  29 ilde bulunan Vergi Dairesi Başkanlıkları defterdarlığa dönüştürülürken bulundukları ilin ismini aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklama şu şekilde;

“3/7/2024 tarihinde (bugün) yayımlanan 161 sayılı Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatı olan Defterdarlıklar ile Gelir İdaresi Başkanlığının taşra teşkilatı olan Vergi Dairesi Başkanlıkları tek çatı altında toplanmıştır.

81 ilde Başkanlığımıza doğrudan bağlı Defterdarlık kurulmuştur. Yeni Defterdarlıklar, Vergi Dairesi Başkanlıklarının görev ve yetkilerini haiz olacaktır.

29 ilde bulunan Vergi Dairesi Başkanlıkları bulundukları ilin ismi ile Defterdarlık unvanını almış olup mevcut görev ve fonksiyonları ile görevlerine devam edecektir. Vergi Dairesi Başkanları, Defterdar unvanını almıştır.

Defterdar, taşrada Bakanlığımızın en büyük memuru ve il ve bağlı ilçeler teşkilatının amiri sıfatını da haizdir.

Bakanlığımız taşra teşkilatında bulunan muhasebat ve muhakemat birimleri mevcut görevlerini Başkanlığımız Defterdarına bağlı çalışarak yerine getirecektir. Personel müdürlükleri ise kaldırılmıştır. Bu müdürlüğün görevleri Başkanlığımız taşra teşkilatının ilgili müdürlüğünce yerine getirilecektir.

Söz konusu Kararname ile İstanbul’da bulunan ve vergi dairesi fonksiyonlarına sahip olan Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı kaldırılmıştır.

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı mükellefleri, Başkanlığımızca belirlenecek vergi dairesine aktarılacak veya yeni vergi dairesi kurulacaktır.

Yapılan düzenlemeler 1 Eylül 2024 tarihinde yürürlüğe girecektir.”

Bu arada, Defterdarlıklar ile Vergi Dairesi Başkanlıklarının  birleştirilmesi ile yapılan bu düzenleme kapsamında Malatya’da  Doğanyol, Kuluncak, Arguvan ve Kale Mal Müdürlükleri’nin kapatılması söz konusu olabilir.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Vergi Dairesi Başkanlığı ve Defterdarlık binası

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • onlinee (1 gün önce)
    Malatya da her yerin mudurluklerini ,is alanlarini elaziglilar kapmis.Malatya lilar uyumayin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 gün önce)
    Malatya'da kayısı tüccarları köylünün emeğini çalıyor. Buna dur diyecek bir tek devlet yetkilisi ve siyasi yokmu!!!
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Satma zor lamı elinden alıyorlar.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Mesele satmak değil, eşek yerine konulup hırsızların çaldıklarını söylemek istedim. Sana ne battı gardaş. Yoksa o çalanlardan biri de senmisin. Karışma biraz daha mı tirtiklayalim.diyorsun...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hacı (2 gün önce)
    Ülke genelinde yapılan bu değişiklikle Maliyede sistem silbaştan olmaktadır. Düzenlemenin 1 Eylül de yürürlüğe girecek olması ile yeni yapılaşma yeni siyasi kadrolaşmaya neden olmasın. Geçiş sürecinde vatandaşın işi aksamasın. Ülkede en az siyasallaşmanın olduğu yer maliye bakanlığı idi yapılan bu düzenleme ile yeni defterdarlıkların eski vergi dairesi başkanlılıklarının yerini alacak olması bu kurumda da liyakatın artık olmayacağı ve siyasetin etkin olacağı aşıkardır. Bu şartlar altında vergi veren vatandaşlar devlete nasıl güven duyabilir.
    %69
    %31
    Yanıtla