SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yerel Yönetimlerde Kadın' Çalıştayı

'Yerel Yönetimlerde Kadın' Çalıştayı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi ile Yeşilyurt Belediyesi işbirliğinde Yerel Yönetimlerde Kadın Çalıştayı düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kadınların, kızların okumaya, öğrenmeye açık olduğunu, üniversite öğrencilerinin yüzde 52'sini kızların, yüzde 48'ini erkeklerin oluşturduğunu söyledi.

Akademisyenlerinin önemli bölümünün de kadınlardan oluştuğunu, üstün başarılarla örnek çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kızılay, üniversitedeki kız öğrenci oranının daha da artacağını tahmin ettiğini ifade etti.

Kadın ve aileye yönelik her türlü projeyi desteklediklerini ifade eden Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay ise, Yeşilyurt Belediyesi ile ortaklaşa güzel bir etkinliğin altına imza attıklarını ifade ederken, “ Yerel Yönetimler ve Kadın Çalıştayımızın Üniversitemizde düzenlenmesinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Yeşilyurt Belediye Başkanımız ve değerli mesai arkadaşları çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bizlerde zaman zaman yatırım alanlarını inceliyoruz, çok güzel yatırımlarda bulunuyorlar, tebrik ediyorum. Üniversite olarak kentimizdeki faaliyetlere katılıyoruz, aktif bir şekilde destek veriyoruz.2022 yılını kadın ve aile yılı olarak ilan eden Yeşilyurt Belediyemiz kadın ve ailelere yönelik çok güzel hizmetler bulunuyorlar, bugün ki çalıştayımızı da birlikte düzenliyoruz. Her yönüyle çok önemli bir çalıştay olarak görüyoruz ve her türlü desteği veriyoruz. Kadınlarımızın ülkemizin her alanda kalkınması için verdikleri mücadeleyi bizler takdirle karşılıyoruz. Üniversitemizin öğrencilerinden %52’si kız, %48’i erkektir. Üniversitemizde kızlarımızın ağırlıkta olmasından bizler memnuniyet duyuyoruz. Akademisyenlerimizin önemli bir bölümü kadınlardan oluşmaktadır. Üstün başarılarıyla örnek çalışmalar yapıyorlar. Kadınlarımızın başarılarından bizler her zaman gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Yerel Yönetimler ve Kadın Çalıştayını birlikte düzenledikleri Malatya İnönü Üniversitesine teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeşilyurt Belediyesi olarak geleceğimizin mimarları olarak gördüğümüz kadınlarımızın daha girişimci ve daha üretken olabilmeleri için yürüttüğümüz çalışmalara İnönü Üniversitemiz ile ortaklaşa düzenlediğimiz Yerel Yönetimler ve Kadın Çalıştayı ile devam ediyoruz. Çalıştayımızı birlikte düzenlediğimiz İnönü Üniversitesi başta olmak üzere hazırladıkları sunumlar ve tecrübeleriyle kadınlarımıza yönelik projelerimize ışık tutacak olan kadın sivil toplum kuruluşu başkanlarımıza, akademisyenlerimize, öğretim üyelerimize ve girişimcilik ruhuyla kadınlarımıza rol model olan çok değerli kadın girişimcilerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Çalıştayımıza davet ettiğimiz 80’e yakın davetlinin katılımıyla düzenlenecek olan toplantılarımızda kadınlarımızın toplumdaki yeri ve önemi üzerine çok önemli görüşmeler yapılacak, sunumlar paylaşılacak ve ardından çalıştay raporu açıklanacak. Toplumun her kesiminden özverili ve fedakar kadınlarımızın ilgisi altında düzenlediğimiz bu çalıştayımızda kadınlarımıza verdiğimiz önem ve değerin bir göstergesidir. Çalıştay sonunda hazırlanacak değerlendirme raporu, kadın ve aile hizmetlerimize ışık tutacak olup, ortaya koyulacak tespit, öneri ve çözüm yollarını hizmetlerimize dâhil edeceğiz. Toplumsal farkındalık oluşturan projelerimize sınırsız destek veren, bilgi, birikim ve tecrübelerini bizlerle paylaşıp çalışmalarımızın daha verimli olmasını sağlayan İnönü Üniversitesi Rektörümüze, Rektör Yardımcılarımıza ve akademisyenlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. İnönü Üniversitemizle aramızdaki bu güçlü bağ, düzenlediğimiz programların verimli ve faydalı geçmesine neden oluyor.” dedi.

Konuşmaların ardından Yerel Yönetimler ve Kadın Çalıştayı kapsamında; moderatörlüğünü İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof.Dr.Neslihan Durak’ın yaptığı, kadın girişimci Hayriye Duman, Şengül Çilesiz ile Merve Atalay’ın konuşmacı olarak katıldıkları ‘Üreten Kadınlar’ paneli düzenlendi.

Kadın girişimcilerin başarı öykülerinin anlatıldığı panelin ardından katılımcılara katılım sertifikalarının yanı sıra çeşitli hediyeler takdim edildi.

Panelin ardından 80’e yakın kadın girişimci, akademisyen, öğretim görevlisi ve eğitimcinin katılımıyla ‘Kadın ve Yönetim’, ‘Kariyer ve Meslek’, ‘Kadının Toplumdaki Yeri’, ‘Kültür ve Sanatta Kadın’ ile ‘Dijitalleşme ve Kadın’ başlıkları altında çalıştay toplantıları gerçekleştirildi.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 yıl önce)
    Salon bak doll 900 bin nufuslu malatyamizda katilan 20 take Bayan kadinlari ilgilendiren konulari cozumleri kadinlarimiz bulsun
    %100
    %0
    Yanıtla