SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yerinde Dönüşüm Bilgilendirmesi

Yerinde Dönüşüm Bilgilendirmesi
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca vatandaş ve muhtarlara Yerinde Dönüşüm Projesi anlatıldı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Şahin, yerinde dönüşümün önemini vurgulayarak, şehirlerin sosyolojik, kültürel ve demografik yapısını korumak, komşuluk ilişkilerini canlı tutmak istediklerini söyledi.

Şehir merkezlerinden enkazlar kalktıktan sonra terkedilmiş parsellerin bomboş kalmaması için yerinde dönüşümün önemli olduğunu kaydeden Şahin, devletin vatandaşına desteğiyle beraber yerinde dönüşümün önemini vurgulamak istediklerini ifade etti.

7452 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Kabul Edilmesine Dair Kanun"un ek 1'inci maddesi kapsamında yapılacak yeni yapıların bulunduğu parsellerin maliki olan gerçek veya tüzel kişilere hibe ve yapım kredisi verilmesine ilişkin usul ve esaslara işaret eden Şahin, 6 Ekim tarihinde yayınlanan kararla beraber, 500 bin artı 500 bin lira hibe ve kredi tutarlarının 750 bin artı 750 bin, yani 1,5 milyon liraya güncellendiğini söyledi.

Kararla birlikte devletin dünyada eşine, benzerine rastlanılmamış bir devlet örneği gösterdiğini vurgulayan Şahin, "Bunun sizler tarafından bir avantaja çevrilmesini, sizleri de çok fazla ekonomik zorluğa itmeden bu buhrandan bir an önce çıkarak yaraların sarılmasını bekliyor ve temenni ediyoruz." dedi.

Şahin, yerinde dönüşümün e-devlet kapısı üzerinden vatandaşın arama motoruna "yerinde dönüşüm" yazdığında çıkan başvuru platformunda başlayan bir işlem silsilesi olduğunu belirterek, başvuru süreçleri hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Şahin, muhtarların projeyle ilgili sorularını yanıtladı.

Toplantıya, müteahhitler, mühendisler, vatandaşlar ve muhtarlar katıldı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • VIZ VIZ (1 yıl önce)
    Arı vız vız bal yok Anca konuşun milleti bilgilendirin Biraz daha oyalayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Yerinde dönüşüm ödeme miktarını artıran son genelgede 3 parçada ödenir diyor. Su basmanı kaba inşaat tamamlanınca. Yanı müteahhit bitirecek devlet sonra parayı verecek. Müteahhitler bunu yapmaz. Önce parayı alır malzemeyi bağlar sonra işi yapar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Carbon (1 yıl önce)
    Yerinde dönüşüm parası olana iyi bir proje olmayana ölü bir proje yüzde 90 da kimsede para olmadığına göre herkese TOKİ yapılamayacagina göre bu iş çıkmaza girmiştir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Meşvere (1 yıl önce)
    Yerinde dönüşüm göründüğü kadarıyla herkesin beklediği şekilde kolay olmuyacak.Bu konu kolaylaştırılmalı ve Toki bu konuya sonunda değil başında dahil edilmelidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mert (1 yıl önce)
    Devlet 750 hibe ediyor eyvallah . 750 kredi veriyor iki yıl sonra ödüyorsun 6200 lira ödemesi var bunu hiç bir emekli ödeyemez en basitiyle. Bunları da geçtim 1.5 milyondan sonrası için hadi en en minimum 500 bin TL olsun müteahhit istediği ( oda kesinlikle çok çok daha fazla isteyecektir ) bunu vatandaş nasil karşılayacak? Yerinde dönüşümlerin hepsi başlamadan büyük sorunlarla karsilasilir. Yerinde dönüşüm olacak diye toki de belli olan yerler dışında hiç bir yere ev yapımına başlamadı . Malatyanin işi zorun zoru Allah yardimcimiz olsun .
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hatice Yağmur (1 yıl önce)
    Bostan başında orta hasarlı evimizin performans analizi binanın olumlu çıkmış belediye ruhsat vermede oyalıyor önümüz kış insanlar çok mağdur Yeşilyurt belediyesi ruhsatları bir an önce versin insanların dayanma gücü kalmadı piskolojileri bozuldu tamamen bu insanlar karamsarlık içinde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)
    Çok merak ediyorum muhtar kim , ne anlayacak da bizlere anlatacak.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Başefendi (1 yıl önce)
    750 bin hibe ettin güzel. 750 bin de 2 yıl ödemesiz kredi veriyorsun o da güzel diyelim. Müteahhitin istediği 1.5 milyon lirayı nasıl verecez. Kredi çek diyeceksin . Çekeceğim 1.5 milyon için geri ne kadar ödeyecem, ve tüm bunları ödemem için de ne kadar gelirimizin olması lazım onun hakkında da aydınlatırsanız bizleri memnun oluruz saygıdeğer başkanlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Peki kalan 1-1.200 milyon TL parayı kim nasıl ödeyecek? 750 bin TL bile faizsiz 10 yıl aylık 6200 taksit yapıyor. Bir de 1 milyon daha para nereden bulunacak? Bu işin kolayı şu kiltepe çarmuzu Kaynarca ikizce gelincik tepe çamurlu bostanbaşını komple alın verin tokiye. TOKİ oralara TOKİ standartlarında(en fazla zemin+4, radyel temel tünel kalıp sistemi, perde beton) 20 şer bloklu siteler yapsın. Hak sahiplerine maliyetine 20 yıl ödemeli dağıtın. Hiç 750 bin dağıtmakla da uğraşmazsınız. Krediye de gerek yok. İlla komşuluk devam etsin diyorsanız ona da dikkat edin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    İnşallah Yerinde dönüşümü toki veya emlak konut yapar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hâkim (1 yıl önce)
    Maalesef yetmiyormuş ve yetmeyecek.80m2 bir toki dairesinin altyapıyla korkunç miktarlara devlete mal olduğunu bilmeyen var mı.yaklaşık 3,5 milyon ve üzeri rakamını izah ediyorlar.iyi de sayın yetkililer tokiye talebin azalması devletimizin ve milletimizin yararına.80m2 evin zaten makul bir tarafı yok.sadece sağlam gerisi vasat ve bir o kadar da pahalı.Maalesef ekonomik verilere göre yerinden dönüşümün desteğinin ve ödeme zamanlarının iyileştirilmesi gerekiyor.İnşallah hükümet yetkilileri ıskalamazlar.çünkü toki çok maliyetli ve bir o kadar kullanışlı olmaktan uzak.eğer yetkililerin biraz devleti ve milleti düşünecek hassasiyetleri varsa yerinden dönüşümle şehirler ayağa kaldırılır.tokiyle olacak iş değil.ne oldu, 1 milyon hibe ve kredi desteğini nasıl artırma gereğini anladılarsa daha da artırma gerçeğine ve şehirlerin yerinde dönüşümle ayağa kalkabilecek gerçeğine göz yumamayacaklar.devletine ve milletine sadık olan yerinde dönüşümü önceliğe alır.ama makul destekle.toki gerçeğini bilen yetkililer gerçekleri inkar ederlerse tokiye olan talep patlamasıyla kendileri de patlar.herkesin bildiğini az da olsa izah etmeye çalıştım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Orta hasarlıları rezil ettiniz şimdide oturma ruhsatı olayı çıkardınız,yıllardır oturuyoruz elektrik,su,doğalgaz vermişsiniz şimdi mi sorun çıktı bu memleket ne sahipsiz çıktı 5 tane vekil bi işe yaramıyor
    %80
    %20
    Yanıtla