SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yerinde Dönüşüm Durumuna Göre Konut Yapılacak"

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın merkez Battalgazi ilçesinde afet konutlarının inşası sürüyor.

Battalgazi ilçesinde 24 Ocak 2020’de meydana gelen Elazığ merkezli deprem nedeniyle Gelinciktepe ve Meydanbaşı bölgeleriyle Bahri, Bulutlu ve Erenli mahallelerinde bir kısmı köy tipi olmak üzere toplam 2 bin konut yapılarak hak sahiplerine teslim edildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden sonra ilçede deprem konutlarının yapım işi ihale edildi.

Bu kapsamda, Bahçebaşı 2. etapta 599, 3. etapta 474, 4. etapta 726, Çamurlu'da ise 681 konut yapılıyor. Çamurlu Mahallesi'ndeki aynı rezerv alanına bin konutun daha yapılacağı belirtildi.

Gelinciktepe bölgesindeki 4. etapta yer alan 726 konut, aralık ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AA muhabirine, ilçelerinde 63 bin civarında orta ve ağır hasarlı, yıkık ve yıkılacak konutun bulunduğunu, ancak depremlerin ardından kalıcı konutların inşasına başlandığını anlattı.

İlçelerinde şu anda deprem konutlarının yapımının sürdüğünü dile getiren Güder, 2. etapta yapımı süren 599 konutun fiziki gerçekleşme oranının yüzde 80 olduğunu belirterek, "İnşallah mart ya da nisan ayında bunları tamamlayıp vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız." dedi.

Vatandaşların yerinde dönüşüm istediğini, bu yönde çalışmaların başlatıldığını dile getiren Güder şöyle konuştu:

"İlçede yıkılan konutların büyük kısmı merkezde. Şu anda inşaatı Battalgazi'mizde yürüyen konutlarımız var. Tabii yerinde yapılma oranlarına bakıldıktan sonra bu rakamlar arttırılacak. Yerinde dönüşüm durumuna göre rezerv alanlarda konut yapılacak."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • adnan (1 yıl önce)
    toki deki gibi ödeme 20 yıl olmadıkca kimse 7.500 emekli maaşla yerinde dönüşüme gitmez yerinde dönüşümde arsalarımızı veriyoruz başkada insanların gücü yok bunu defalarca yazdım yerinde dönüşüm olmadıkca malatya yıllarca atıl vaziyetteki arsalar tarlaya dönecek benim sitede 30 daire var zemin artı 4 üç blok toki standartlarına uyuyor ama sitede hiç kimse yerinde dönüşüme müraacat etmedi hepisi toki ye müracaat etti
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    10 yıldan önce konutların hepsinin teslimi bitmez yerinde dönüşümün altından fakir halk kalkamaz bir an önce devlet kaynak üretip bu konutları yapmalıdır bana umudun varmı deseniz diyeceğim şu ki zerre kadar umudum yok hele yerel yöneticiler ve mevcut milletvekilleriyle malatya bir arpa boyu yol alamaz depremden önce 813 bin olan nüfus 600 bine düşmüş bunu anlarsanız zaten konuyuda anlamış olursunuz
    %96
    %4
    Yanıtla