SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yerinde Dönüşümle Depremin İzlerini Sileceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinde Gelinciktepe’de yapılan deprem konutlarında sona gelindi. Kısa süre içinde teslim olacak konutları inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, depremden yara alan insanımızı yeni, güvenli yuvalarına kısa süre içinde kavuşturacağız ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya'da kalıcı konut çalışmaları hızla devam ederken Battalgazi ilçesindeki son rötuşları yapılan 726 kalıcı konutun teslimi için gün sayılıyor. Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi Gelinciktepe’de yapımları süren 4. etaptaki kalıcı konutların dış cepheleri tamamlandı. Geriye kalan kısımları da kısa süre içinde bitirilecek olan konutları inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, konutların aralık ayında teslim edileceğini ifade etti.

“Sağlam Zeminlere Sağlam Binalar İnşa Ediliyor”
6 Şubat depremlerinin hemen ardından kalıcı konutlar için temel atma çalışmalarına başlandığını kaydeden Başkan Güder, "Depremin üzerinden çok kısa süre geçmesine rağmen dış cephe çalışmalarının tamamlandığını burada görüyoruz. Cumhurbaşkanımız şöyle bir ifade kullanmıştı, bir yıl içerisinde vatandaşlarımıza konutları teslim edilecek. 4. etaptaki 726 konutta süren çalışmalara baktığımızda şantiye şefimiz konutların Aralık ayında tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilebileceği beyanında bulundu. Çalışmaları da yerinde inceledik, inşallah vatandaşlarımız 12'inci ayda evlerine kavuşmuş olacaklar. Bölgeye inşallah toplamda 5-6 bin konut yapılacak. Devletin dağları taşları nasıl aşarak sağlam zeminleri bularak binalar inşa ettiğini burada görüyoruz. Burada zemin çok sağlam. Yapılan evler de hem az katlı hem de çok sağlam yapılar. 5-6 bin konutun yapılacağı bölge bir alt merkez haline gelmiş oldu. Diğer taraftan Çamurlu ve Eski Malatya'daki çalışmalarımız da sürüyor. Hedefimiz biran önce vatandaşlarımızı konteynerlerden kalıcı konutlarına taşımak" diye konuştu.

“Yerinde Dönüşümle Depremin İzlerini Sileceğiz”
Yerinde dönüşümün önemine de değinen Başkan Güder, “Battalgazi bölgesinde ilk etapta ihalesi yapılan kalıcı konutlar yapılarak hak sahiplerine teslimi planlanırken, daha sonra yerinde dönüşüm konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla da çalışmalar gerçekleştirdik. Amacımız kadim olan şehrin yerinde dönüşümünü sağlamak. Bu çalışmaları Bakanlığımız bizzat kendi yürütüyor. Bakanlık öncülüğünde dönüşümü de kısa süre içinde başlatıp bitireceğiz ve şehrimizi hep beraber inşa edeceğiz. Biz de bu süreçte elimizden gelen desteği vereceğiz. Depremzede vatandaşımızı yeni yuvalarını teslim ederek daha huzurlu ve güvenli evlerine kavuşturacağız " dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Fazilet-ül cehalet (1 yıl önce)
    Yerinde dönüşümü bu şartlarda vatandaşın ancak 1/100'ü gerçekleştirebilir.Vatandaş şu anda perişan ve dışarıda, sıkıntı o kadar çok ki mesela aynı binada oturanlara nasıl ulaşacakda karar alınacak?müteahhiti nereden bulacak?mevcut kredi imkanıyla bu evler nasıl yapılır?Bitişik nizam evlerin olduğu caddelerde bağımsız konutlar nasıl olacak?Bunların hepsi başlıbaşına bir problem.Bu şu demektir.Vatandaş bu kadar çok bilinmezin içinden çıkamaz.Şehir bu sıkıntılı durum nedeniyle uzun yıllar kendi haline terkedilebilir.Bu da şehrin toparlanması sürecini uzatır.Bunun en basit,kolay,seri çözümü Toki uygulama sıni toplu olarak yerinde dönüşüme uyarlanmasıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MECZUP (1 yıl önce)
    Bu şartlarda rüyanızda görürsünüz yerinde dönüşümü.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MECZUP (1 yıl önce)
    Çok beklersiniz yerinde dönüşümü bu hibe ve faizsiz kredi ile yirmi metrekare kümes yapılır çünkü başı boşluk almış başını gidiyor bir başkan beton metreküp fiyatını diğer şehirlere göre bin TL fazla uçurmuş, çimento, kireç, kum, tuğla, kiremit, bims ve demir diğer şehirlere göre yüzde 25, 30 fazla işçilik desen yüzde elli fazla, eee ona göre müteahhit parası iki kat hatta üç kat, sonrada elinizi taşın altına koymayın yerinde dönüşüm deyin çooook beklersiniz bu şartlarda.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • burak (1 yıl önce)
    sayın başkan Allah rızası için 7 ay geçti birtane yerinde dönüşüm yapılan ev varmı toki ödemesi 20 yıl yerinde dönüşüm 10 yıl bu millet bu parayı nerde getirecek kimse yerinde dönüşüme girmez bu şartlarda malatya komple tarlaya dönecek malatyanın toparlanması en az 10 yıl sürer tokide her yıl % 25 kampanya çıkıyor yerinde dönüşümde öyle birşey yok bunları siz bilmiyormusunuz benim sitede 3 blok zemin+4 30 daire var hiç biri yerinde dönüşüme girmedi yetkililer bu duruma hemen el atmalı yerinde dönüşüm hayal gibi birşey
    %100
    %0
    Yanıtla
  • aşiret (1 yıl önce)
    bu battalgazi belediye başkanı zenginler ile alikan aşiretinin başkanı başka kimse ile ilgilenmez göstermelik medya önünde şov yapıyor belediye başkanlığı süresince kaç alikanlı,halikanlı ve gülümuşaklı kaç kişi işe almış bir açıklasın garibanın sahibi allahtır allah cc bunun hesabını verirsiniz canınızı sıkmayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Sayın genel müdürüm mehmet bey lütfen su faturalarına bir ayar verin unutmayın malatya normal bil il değil yüzde 70 debrem zede ev hafif hasarlı diye herkes ev sahibi değil adamın evi yıkılmış konteynır gittmiye diye 10 bine 12 bine ev tutmuş birde yüksek fatura geliyor 600 700 gibi fatura gelmez sayaç bozuktur dedim değiştim 557 tl de sayaç a verdim 96 tl de takma bedeli yuhhh yani maski yi kınıyorum doğalgaz ta rusyada geliyor bu kadar pahalı değil bu altı üstü cirmiktida geliyor b8raz vijdannn
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bunlar da aynı belediye başkanları gibi, fırsatını buldumu vurun abalıya sanki açıkları varmış gibi ne tutturursa misali, aboneliği iptal et verecekleri üç otuz, yeni abone ol bin liradan başlıyor, işte bunların adaleti, bu dünyanın öteki tarafı da var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye yüzyılı başladı abiciğim. Bak gündüzbeyin dağından petrol gibi mübarek kaynak çıkıyor....kalkıpta suyun tonuna 1 kuruş verecek değilsin...hayaldi gerçek oldu...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Sayın belediye başkanı sanki kenı yapmış gibi övünüyor ya bittiyorum sayın başkan sen önce sorumlu belediyeciligini yap battalgazi devlet hast karşısında ki ağır hasarlı bina nin altına eczaneleri koydurdunuz hast etrafında kaldırımlar boş olduğu halde yer vermediniz yarn allah göstermeye bir debrem olsa nasıl nebalda kurtulacaksınız büyük şehir belediyesi ile birlikte yıkım olacak eczanelrden dolayı verha erteleniyor yerinde dönüşüme gelirse bu eflasyon da 1200 tl ye sen yaptirabilrsen gel yaptır inşaat maliyetinin yüzde 40 ancak dışarda kıredi alamayız alsak ta 1 milyon 500 bin e 3 .4 milyon geri ödemeli olur aylık ödemesi 40 .50 bin hangi babayiğit bunu öder madem öyle ise bunu yukarı anlatın 6 şubat da battagazi belediyesini gördük milleti perişan ettiniz neyseki mart seçimi yakin
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mayısta ki genel seçimlerde de hele şu mayıs gelsin görüşeceğiz diyordunuz!! Mayıs geldi hiç bir şey olmamış gibi koşa koşa oy verdiniz. Bence kimseyi oyla tehdit etmeyin, yine gidip tıpış tıpış oy vereceksiniz! Ha bu arada milletvekilleri, belediye başkanları kimsenin umurunda değilsiniz bilginiz olsun. Onlarda biliyor çantada kekliksiniz..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Zemin artı 4 katsayısı ile 500.000 hibe 750.000 kredi desteği ile yerinde bu topraklarda dönüşüm mümkün değildir,
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Bitişik nizama izin veriliyor mu? Bizim mahalle komple bitişik nizam. Ne yapacağız? Bitişik nizam olmaz ise 3+1 olan ev 1+1 dahi olmuyor.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Sıkıntı yok başkanlarımız halleder.şimdi kendi derdine düşmüşler hele bir seçim daha aday gösterilsinler bizlerde oy verelim inşallah hallolur...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Yerinde dönüşüm toki ile yapılmalıdır 1 milyona yerinde dönüşüm olamaz lütfen bizleri mütahitlerle muhatap etmeyiniz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Olur olur bal gibi olur
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Dönüşüm (1 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Onu kandırılmadan önce düşünecektiniz
    %59
    %41
    Yanıtla