SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Yerinde Dönüşümü Hızlı ve Seri Şekilde Başlatmamız Gerekiyor”

“Yerinde Dönüşümü Hızlı ve Seri Şekilde Başlatmamız Gerekiyor”
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ilçeye, Emlak Konut tarafından 1000 konutun yapılması noktasında görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Güder, belediyenin sosyal tesislerinde gazetecilerin Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ilçede orta hasar gören konutların durumuna ilişkin sorularını yanıtladı.

Orta hasarlı konutlar için iki seçeneğin bulunduğunu anlatan Güder, şunları söyledi:

"Çevre ve Şehircilik Bakanımızın teyidi sonucu orta hasarlılar istediklerinde ağır hasarlı hükmünde kabul edilip, yıkımları gerçekleştirilecek. Ağır hasarda nasıl insanlar hak sahibiyse orta hasarda da hak sahibi olacaklar. Belediye olarak orta hasarlıların güçlendirilmesi konusunda vatandaş çalışma getirdiğinde, biz çalışma noktasında güçlendirme için desteklerimizi sunuyoruz, yapılan müracaatlara izin veriyoruz. Battalgazi'de Emlak Konut tarafından 1000 konutun yapılması için istişaremiz vardı, Büyükşehir ve Battalgazi ortak çalışma yürütecek. Büyükşehrimizle çalışma yaptıktan sonra nihai karar o gün verilmiş olacak. Çalışmanın yapılacağı yerde az sorunla karşılaşma ve mahkemeye intikal etmemesi birinci önceliğimiz. Yer konusunda netleşme yok şu anda."

Battalgazi Belediyesi olarak 4 Kasım Cumartesi günü 400 sosyal konutun temelini atacakların aktaran Güder, "Battalgazi'ye baktığımızda ciddi sayıda yerinde dönüşüm söz konusu. Battalgazi rezerv alanlarında şu anda 3 bin 400 konut yapımı gerçekleştiriliyor. Normalde 20 binin üzerinde konut yapılması lazım. Bu yerinde dönüşüm talebinden kaynaklanan bir sorun. Belediye olarak yerinde dönüşümü hızlı ve seri şekilde başlatmamız gerekiyor. " ifadelerini kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • cafer (6 ay önce)
    bu beyefendinin gelini kızı oğlu idi sanırım belediye bünyesindeymiş melih gökçek i hatırlatıyor bana bu beyefendi
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Gani (6 ay önce)
    Bunu söylemeniz bile çok önemli.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Batu (6 ay önce)
    Bence seçilmeyeceksiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İLYAS (6 ay önce)
    Sn. Başkan; Orta Hasar ile ilgili verdiğiniz bilgilere Teşk. ederiz. En azından duyarlısınız. Yeşilyurt Belediyesi Orta Hasarı nasıl güçlendireyim şeklinde beton kalite isterse 5 çıksın demiş orada görevli şahsiyetsiz. Mahkeme ve suç duyurusu ona yapılacaktır. Orta Hasar kesinlikle %80 onay olmadan işleme alınmamalıdır. Bu Ülkenin CUMHURBAŞKANI yıkacağız diyor buna direnen birden fazla dairesi olanlar güçlendirelim satalım muhabbetinde. Esasında BATALGAZİ sınırından bizlere TOKİ veya Benzer haklardan sağlansa buradaki ev-arsa bedellerini Belediyeye devredelim. Yeşilyurt ta kabul görmemişti. Saygılarımla.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erkan (6 ay önce)
    Yaklaşık 8 aydır belirlenmeyen yerler işler varken gidip park açtın. Projen yok alt yapı çalışman yok başladın başlayalı akıl hocan çok. Doğru düzgün elle tutulur ne yaptın battalgaziye. Bu ara personelle yemek ye muhabbet et bari onlar seni aday yapmak ister. Hele o yardımcıların :)
    %84
    %16
    Yanıtla
  • yılmaz (6 ay önce)
    Depremden sonra Battalgaziye hizmet getirmediniz, vatandaşların zor günlerinde sizleri görmedik ,neler yaşadığımızı bizler biliyoruz. Deprem konutları sizin neyinize burdan fazla rant çıkmaz. Trilyonlarca para harcadığınız ve büyük Rant sağlanan Sahil projesini büyütün. AKP yi yürekten destekleyen Malatyalı olarak sizi seçimde aday görmek istemiyoruz. Belediyede vatandaşa yüksekten bakan havalı gölge başkanlar oluşturdunuz. Depremde çok yetersiz kaldınız.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kafkasyalı (6 ay önce)
    sayın belediye başkanı sen hiç bir şey yapamazsın bırak git hele hele sakın aday olmayı aklında bile geçirme AKP seni aday gösterirse oy dahi vermeyiz bu partiye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Jbhh (6 ay önce)
    Zerre güvenimiz kalmadı Akp ye - siz değil misiniz 6 kat olan yere 20 yıl boyunca (ki buna son 5 yılda dahil rant uğruna 12-15 katlı yerler ) bilimden uzak rant imarı veren?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • osman bey (6 ay önce)
    vayyy osman ağam 8 aydır neredeydin seçim mi geliyor
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 ay önce)
    Doğru diyorsunuzda başkan 1.5 milyonla nasıl ev yapılacak bu enflasyonun tavan yaptığı dönemde diğer illere göre malatya inşaat maliyetlerinde 2 kat o kadar bakanlar geliyor ankaraya gidiyorsunuz bu ilin 5 miletvekili var sormuyormusunuz hiç en az 1 milyon üste koymamız lazım emekli asgari ücretli nasıl ödeyecek diyelimki biraz da kıredi cekelim faiz oranı aylık 3.4 banka vermezse verse devletin ödeyeceği 750 bini mi ödeyek yetmeyen paranın üstüne koyacağımızı bu gidişle malatyada yerinde dönüşüm yüzde 10 geçmez oysaki emlak konut veya toki yapıp teslim etseydi vatandaş ufak ufak öderdi acilen bu işe çözüm siz yetkilerimizde 2 ci konu orta hasar durumu 30.40 yıllık binalar var bunlara güçlendirme olmaz neden ağır a cevrilmiyor sehircilik bakani cikiyor diyor orta hasar diye bir şey olmuyacak ama hep sözde kalıyor allah aşkına 9 ay geçti biz halen halksahipligi ile uğraşıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Akdağ (6 ay önce)
    Elazığ depreminden sonra neden yapmadınız !!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (6 ay önce)
    Bir yılda 3400 konut yaptıysanız, 20 binin üzerinde konutu kaç yılda yaparsınız? Basit bir matematik sorusu, ama siz buna cevap veremezsiniz büyük olasılıkla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (6 ay önce)
    Başkan sen kaldırım kilit taşı ihalelerini alda yap bence, yaptığın binalar ortada, çok talihsiz bir açıklama, teknikten uzak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Halil (6 ay önce)
    Baslatin benmi engel oluyorum Depremin uzerinden daha kaç ay gecmesi lazım Insanlar bekliyor ne olacak diye Bu gidişle çok giden olur malatyadan sayenizde. Aynı yerde sayiyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tunç (6 ay önce)
    GÜNAYDIN , GOOD MORNING, Adam nasıl da sorunu anlayıp hızlıca tespit etmiş helal olsun, herkes yapamaz bu işleri bilesiniz , şıp diye anlıyor vallahi , her ilçeye böyle başkan lazım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Senin gibi de bi başkan kesin yapar bunları çok hizmet ettin sanki battalgaziye bir çivi çakmadın . Gönül belediyeciliği diye birşey çıkardınız başımıza ancak çocuk eğlendiriyorsun. Allah ıslah etsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kündübekli (6 ay önce)
    Hadi canım. Niye gerekiyor ki. Yan gel yat, aylar geçmiş söylediği söze bak. Bu lafını Battalgazi belediye başganına bir ara ilet istersen. Bu arada 1000 konut neyi çözecek? Kaç konut yıkıldı ve yıkılacak? Belki onu da bilmidiğinden böyle konuşuyor. Malatya, doğunun parisi ha! Medeniyetin beşiği ha! Dünyada ilk ve tek ha! Gelecek hiç te aydınlık görünmüyor garibanlar için. Siz bal tutanlar böylesine afette bile zenginliğinize zenginlik katarsınız, çimentosuydu, demiriydi, kapısıydı penceresiydi vs.. Şaka gibiler gerçekten.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Pırasa (6 ay önce)
    Benden izin mi bekliyorsunuz. Ne yapacağını bile bilmiyorsunuz. Daha rant durumu belli olmadığı için mi bir çivi çakılmadı.
    %97
    %3
    Yanıtla