Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, güçlendirme ve yenileme çalışmalarının devam ettiği YİMPAŞ binasında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı. Bu arada, söz konusu projeye ‘Malatya City’ adının verildiği, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın açıklamasıyla ortaya çıkarken, bu isim yadırgandı.
Şantiye Şefi Emre Bozan YİMPAŞ binasında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktararak, Kurban Bayramı sonrasında AVM kısmının açılarak Malatyalıların hizmetine sunulacağını belirtti.
YİMPAŞ binasındaki çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Başkan Gürkan inceleme gezisi sırasında yaptığı açıklamada, “Çalışmaların tamamlanmasının ardından YİMPAŞ binası Malatya City ismiyle hizmet verecek. Çalışmalar kapsamında bina içindeki çalışmalar tamamlanmış durumda bina dışı ile ilgili çalışmalar devam etmekte. Yapmış olduğumuz görüşmelerde özellikle Kurban Bayramı sonrası AVM kısmının açılacağı ve diğer kısımların açılması için de çalışmalar sürdürülmekte. Çalışmalar hızlı bir şekilde sürmekte, şantiyede görevli arkadaşlarımız yoğun gayret ve çaba içerisinde çalışmaktalar. İnşallah bayram sonrası ilk AVM kısmının açılışını yapar ve daha sonra da gençlik merkezi, sanat merkezi otel konseptimizin açılışını yapar hemşerilerimizin hizmetine sunmuş oluruz. Burası yıllardan beri metruk bir şekilde olan bir binaydı. Kendi haline terk edilmiş milli bir servetti ve çürümeye terk edilmişti. Malatya’nın doğunsun da bu bina varken batıda da Vagon Onarım Fabrikası vardı. Vagon Onarım Fabrikası Kızılay’ın üretim merkezi haline getirildi. İnşallah burasıda bir hizmet merkezi haline gelerek milletimize ve hemşerilerimize hizmet edecek. Hizmet sektörü olarak düşünüldüğü zaman bu alanda yaklaşık olarak bin kişiye istihdam sağlanmış olacak. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte çok yönlü bir Merkezi Malatya’ya kazandırmış olacağız” dedi.
Başkan Gürkan konuşmasının devamında, “önümüzdeki süreçte Özel Harekat Merkezinde yaklaşık olarak 4 bine yakın Özel Harekat Polisimiz Malatya’da eğitim sürecine başlayacaklar. O süreç içerisinde Otelimiz faaliyete geçerek Polislerimizin ihtiyaç duyduğu sosyal ihtiyaçları bu merkezde karşılanacak. Çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanarak Malatya Cıty’nin Malatya’ya hizmet etmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
İşyeri ve konut sitelerine yoğun bir şekilde yabancı dilden isimler verilmesinin ardından, söz konusu yere de ‘Malatya City’ adının verilmesi, ‘yerli ve milli’ bilincinin sorgulanmasına yol açıyor.
OKUYUCU TEPKİSİ..
Bu arada, bu haberin altına yapılan yorumlarda ilginç görüş ve eleştiriler yer aldı.
‘Malatya City’ adı verilmesini yanlış bulmayan bir okuyucu ile ona tepki gösteren bir diğer okuyucu şunları yazdılar:
"-Haci
Yapılan işe bakmak gerek, o bina yıllardır atıl haldeydi başkan bey çalışıyor ben takdir ediyorum başarılar..
-Mahmut
Haci isimli kullanıcı yorumuna
Sana da 'pilgrim' diyek o zaman Haci efendi... Senin adının da İngilizcesi bu... İsim önemsiz mi, Malatya City adını kendine yakın bulabiliyor musun? O sayın 'mayor (belediye başkanı)'da bu bilinç olsaydı, Malatya City adını duyduğu an 'Bu ne' diye tepki göstermesi lazımdı. Demek ki, milliyetçi ulusalcı muhafazakar bilinç, ideoloji görüntüleri göstermelik. Ben çarşıdaki yabancı isimli birçok işyerini, Tecde civarındaki pahalı sitelere verilen yabancı isimleri görünce, adamların parası var, bu dükkanları açıp, bu evlerde oturuyorlar ama zerre bilinçleri yok diye onlar adına üzülüyorum. Sanki bir Türk şehrinde değil de, Amerika'da, Avrupa'da dolaşıyorum. O kadar öz benlikten uzak, o kadar cahilce, o kadar özenti, o kadar kompleksli bir durum ki..."
Bülten- malatyahaber.com

