SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yersizlikten Yol Üzerinde İmalatını Yaptığı Kazanları İhraç Ediyor

Yersizlikten Yol Üzerinde İmalatını Yaptığı Kazanları İhraç Ediyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 30 yıldır buhar kazanı üretimi yapan Fahrettin Çakmak, fiziki şartları yetersiz olan atölyesinin önündeki yolda ürettiği buhar kazanlarını onlarca ülkeye ihraç ediyor.

Yeşilyurt ilçesi Anayurt Bulvarı mevkiindeki atölyesinde bir süredir buhar kazanı üretimi yapan Fahrettin Çakmak, işletmenin fiziki şartlarının yetersiz olması nedeniyle üretimi yol ortasında yapıyor. 12 kişilik bir ekiple yıl boyunca yol ortasında ürettiği buhar kazanlarını onlarca ülkeye ihraç eden Çakmak, üretime uygun bir tesis oluşturulması halinde ihracat ve üretim verimliliğinin artacağını ifade ederek, organize sanayi bölgesinde (OSB) yer talebinde bulunduklarını ama sonuç alamadıklarını söyledi.

“Taleplere cevap veremiyoruz”
30 yıldır buhar kazanı üretimi yaptığını kaydeden Çakmak, “Yaklaşık üç dört yıldır Türk Cumhuriyetleri; Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ile Ukrayna, Fildişi Sahili gibi ülkelere ihracat yapmaktayız. Talep çok ama fiziki şartlarımızın yetersiz olması nedeniyle taleplere karşılık veremiyoruz. Yol ortasında üretim yapmak gibi bir handikapımız var, bunu da aşamadık. Kazanların yolu işgal etmesi nedeniyle komşular şikayetçi. Yol ortasında çalıştığımız için işçi de gelmiyor. Bunlara rağmen üretim yaparak ülkemize döviz kazandırmak için uğraşıyoruz. Yetkililerden talebimiz, bize kapalı bir alan ve bir tavan vinci. Bunlar sağlanırsa hem üretimimiz hem de istihdam ettiğimiz elaman sayısı artacaktır. Üç aylık bir dönemde 250-300 bin dolarlık ihracat yapıyoruz. Yıllık bazda bu rakam 3-4 milyon dolara kadar çıkabiliyor” dedi.

“Tamamen yolda çalışıyoruz”
Yol üzerinde üretim yaptıkları nedeniyle işçi bulmakta da zorlandıklarını kaydeden Çakmak, ”Yolda çalışıyoruz, kapalı bir alanda hiç üretim yapmadık. Yolda çalışmamızdan dolayı orta kapasite bir kazanın üretimi üç-dört ayı buluyor; kapalı bir alanda üretimi gerçekleştirmiş olsak birkaç ayda tamamlanır. Ayrıca elaman sıkıntı çekiyoruz. İşe aldığımız elaman yolda çalıştığımızı görünce işi bırakıp gidiyor. Bu yüzden de eleman sayımızı belli bir noktada tutamıyoruz" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Busezon (1 yıl önce)
    Sevgili Bakanımız Varank,malatyadaki bu kazan üreticisi kardeşimizin feryadını umarım yakın zamanda duyacaktır....kendisi gayet duyarlı ve ve ćok çalışkan bir Bakanımızdır vallahi hiç yerinde durduğu yok...❤❤❤
    0
    0
    Yanıtla
  • ADNAN (1 yıl önce)
    sayın yetkililer osb bu kadar tekstil fabrikasına yer verilirse ne tekstilci nede sanayici elaman bulabilir istihtam yaratacam diy bu kadar tekstile yer verirken hiç düşünmedinizmi
    %72
    %28
    Yanıtla
  • TUNCEL (1 yıl önce)
    işçi bulmakta tabi zorlanirsin işçinin ücretini vermezsen sigortarsini yapmazsan haberin haber niteliği yok devlete vergi bile vermiyen birisidir. Kendisi işçiye zeten sigorta yapmaz ücretini az verir.Bununla birlikte okadar kazaniyorsa organize sanayide büsürü kiralik yer var alsin yapsin.Devlete vergi vermez bide devletten yer talep ücretsiz değişik ...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kesin bu yorumu yapan işsiz güçsüz adamın tekidir oturduğu yerden boş yorum yapıyor ihracat yapan ülkeye döviz girişi yapan adamlara yer verilmelidir senin gibi cahil insanlar yüzünden Malatya gelişmiyor
    %50
    %50
    Yanıtla
  • ALPEREN (1 yıl önce)
    "Üç aylık bir dönemde 250-300 bin dolarlık ihracat yapıyoruz. Yıllık bazda bu rakam 3-4 milyon dolara kadar çıkabiliyor” Pardon ya yıllık 3-4 Milyon dolarlık ihracat yapan bir adama yüzde on kalsa 300-400 bin dolar yapar sadece bir yılda. 30 yıldır yapıyorum diyor şimdiye binlerce dönümlık kapalı alana sahip fabrika kurması lasımdı bu arkadaşın. Manlatilet bu demekki.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Ya boyle haber mi olur yer yetersizse gittsin organizde yer tutsun kiralasin.ne yani yeri devletten mi bekliyor anlamadim.
    %89
    %11
    Yanıtla