SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yeşilevler'deki Bu Bloku da Deprem Çarpıttı

Yeşilevler'deki Bu Bloku da Deprem Çarpıttı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 6 Şubat depremlerinde bir bölümü, en üstten en alta doğru  çöken 14 katlı binayı görenler bir daha bakıyor.

6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da binlerce bina ya yıkıldı ya da hasar aldı. Tarihinde benzer bir yıkımın görülmediği kentte Yeşilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde halk arasında ‘Yeşil Evler’ olarak bilinen, 1990'lı yıllarda Malatya Belediyesi tarafından ilk kentsel dönüşüm projesi kapsamında blok beton montaj yöntemiyle inşa edilen çok sayıda yüksek katlı yapı da depremde hasar gördü. 

14 kattan oluşan çok sayıda yapının yan yana bulunduğu bölgede boşaltılan evlerin tamamının yıkılması beklenirken, Bezirgan Sokak'ta bir bölümü çöken binayı görenler ise dönüp dönüp bir daha bakıyor.

Yarısında kapı ve pencerelerin yerinden söküldüğü binanın ilerleyen günlerde kontrollü şekilde yıkılması beklenirken, binaya giriş çıkışlara izin verilmiyor.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Eda (10 ay önce)
    Son 16 yılını resimdeki binada geçirmiş biri olarak hakkımı bu blokların yapılmasında emeği geçen kimseye helal etmiyorum. Ayrıca şunu da belirtmek isterim resimdeki blok 90 yapımı değil 2007 yapımıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • esenlik yaparsa böyle yapar (11 ay önce)
    Bu binalar sözde toki sistemi olan tünel kalıp ve radye temel olarak Malatya Belediyesi iştirakı olan Esenlik Şirketince Ankara Merkezli Tuna İnşaat tarafından inşa edildi. 9 şiddetinde depreme dayanaklı diye reklamı yapılarak satıldı. Ancak Elbistan ve Pazarcık merkezli ve Malatya'ya uzak olan 7,7 ve 7,5 lik depremlerde ağır hasarlı duruma düştü. Binalar incelendiğinde duvarlarda kullanılan demirlerin ince ve beton kalitesinin iyi olmadığı çıplak gözle gayet net görünüyor. Malatya Belediyesine güvenerek daire alan 700 aile şuan evsiz ama belediye sanki bu evleri inşa etmemiş gibi hareket ediyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (12 ay önce)
    Malatya büyükşehir belediyesi bünyesinde bulunan Esenlik Şirketinin yaptığı yeşilevler sitesi 12 Bloktan bizimde evimiz var 6 kattan sonrası için yıkım kararı var binanın ruhsatı yok manya planına uygun olmadığı mahkeme kararı var, Esenlik şirketi ile görüşmek istediğimizde bizden önceki yönetim yaptı bizim sorunumuz değil diyiyor belediye hiç üstüne almıyor, koltuklarında oturuyorlar sadece konu mankenleri gibi seçim zamanı gelince ayaklanıyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (12 ay önce)
    Almanya başvuruları yakında başlar
    %88
    %12
    Yanıtla
  • ali (12 ay önce)
    4 katın üstü binalar deprem bölgesinde öldürme ihtimali her zaman yüksektir.. istedikleri kadar sağlam yapsınlar ....
    %92
    %8
    Yanıtla
  • zemin iyiyse ve bina da usulüne uygun yapıldıysa çok katlı olmasının hiçbir önemi yok. senin mantığına göre 4 katın altındaki evlerin yıkılmaması lazım ama mesela suat mobilyanın üstündeki hayat sitesine ne olduğunu herkes biliyor. az katlıydı ama un ufak oldu. diyeceğim o ki zemin ve uygun malzeme varsa çok katlı daha sağlam olabilir.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Zaten proplem bu memlekette genellikle binalar kötü zemine ve usulüne göre yapılmadığı için Ali kardeşimiz doğrusunu söylemiş.Sizinki daha doğru ancak sistemin doğru işlediği ülkelerde geçerli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hkb (12 ay önce)
    Yarim saattir fotografi inceliyorum aklim almiyor , kabullenemiyorum su manzarayi :(
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (12 ay önce)
    Oradaki bütün apartmanlarda sağlam yokki bu apartmanıda deprem çarpmış olsun, esasında yeşilevlerin hepsini deprem çarpmış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • PrestijGül (12 ay önce)
    Bostanbaşı Mahallesindeki bazı zeminler tünel kalıp ve radye temelle yapılsa bile 7 kat üstünü taşımadı.Prestij Gül sitesindeki 5 blokun taşıyıcı duvarları, kirişleri kırıldı.Ancak itiraz edenler halen az hasarlı alıp satmaya veya kiraya vermeye çalışıyorlar.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • esenlik mağduru (12 ay önce)
    9, 10 ve 11 .Blok 2005-2007 yılları arası inşa edildi. Çok eski binalar değil.
    %95
    %5
    Yanıtla