SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi'nde Yeni Yolsuzluk İddiası

Yeşilyurt Belediyesi'nde Yeni Yolsuzluk İddiası
A- A+ PAYLAŞ

İnşa ederek vatandaşa sattığı, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar görerek yıkılan ve oturulmaz hale gelen binalardan dolayı “Kendi yaptığı binaları bile çürük çıkan bu belediye yönetiminin denetlediği binalar mı sağlam çıkacak?” eleştirilerine muhatap olan Mehmet Çınar'ın başkanlığındaki Yeşilyurt Belediyesi yönetimi bu kez, belediye içindeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddiası ile karşı karşıya kaldı. Sahte Belediye Meclisi kararı oluşturularak 10 belediye arsasının satılmasıyla ilgili Emlak ve İstimlak Müdürü ile 4 personel görevden alındı.

Kamuoyuna, sahte UNESCO ödülü, belediyenin imkanlarının, bazı yönetici ve çalışanlarının da aracı edilip kullanılmasıyla sağlanan gri pasaportla (hizmet pasaportu), iki ayrı grup olarak yurt dışına gönderilen ve yurtdışına çıkarılma karşılığında organizatörlere para ödeyen 90 şahsın geri dönmemeleriyle ilgili ‘insan- göçmen kaçakçılığı’nın yanı sıra, deprem öncesi belediye bünyesinde yapıp vatandaş sattığı daha 5 yıllık binaların ağır hasar görerek patlayıcı yıkılması ve 6 aylık binaların oturulmaz hale gelmesi ile gündem olan Yeşilyurt Belediyesi ve yönetimi, bu kez belediye içindeki sahte evrak düzenlenmesi usulsüzlüğü ve yolsuzluğu ile gündeme geldi.

Alınan bilgiye göre; Yeşilyurt Belediyesi Emlak Müdürlüğü bünyesinde sahte Belediye Meclisi kararı oluşturularak, satışa çıkartılan arsa sayısının arttırıldığı ve sahte encümen kararı ile 10 arsanın satışının yapıldığı, bu satılan arsaları alanların ise bunu üçüncü kişilere devrettiği, usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının ortaya çıkması üzerine  Emlak  ve İstimlak Müdürü M.Z. ve olayın içinde olduğu iddia edilen 4 görevlinin açığa alındığı, haklarında suç duyurusu yapıldığı, idari soruşturmanın için müfettiş görevlendirildiği bildirildi.

Belediyede en önemsiz faaliyeti bülten olarak kamuoyuna aktaran Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve yönetiminin yaşandığı iddia edilen olay hakkında basına ve kamuoyuna bilgi vermemesi dikkat çekti.

Kendisiyle ilgili birçok iddialar bulunan Çınar’ın, bir kısım personelinin karıştığı son yolsuzluk olayı ile ilgili, arsaların kimlere satıldığı da dahil olmak üzere kamuoyuna açıklaması yapması bekleniyor.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA..

Yolsuzluk iddialarının kamuoyuna yansımasının ardından, Pazar akşamı saat 20.13'te Yeşilyurt Belediyesi tarafından ‘Bilgilendirme’ başlığıyla yapılan açıklamada, olayla ilgili bilgi verilip, soruşturmada savcılıkça verilmiş ‘gizlilik’ kararı olduğu da duyuruldu.

Yeşilyurt Belediyesi'nin açıklaması şöyle:

"Belediyemiz Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünde şüpheli bir işlem tespit edilmiştir. Konunun Belediye Başkanımız Mehmet Çınar'a iletilmesine müteakip, bekletilmeksizin “gerekli soruşturmayı yapmak üzere” müfettiş tayin edilmiştir. 

Müfettiş tarafından yapılan ilk incelemede; “soruşturmanın salahiyeti açısından” 4 personel, Belediye Başkanımız Mehmet Çınar'ın talimatıyla açığa alınmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığına ivedilikle suç duyurusunda bulunulmuş ve konu ile ilgili yasal işlem başlatılmıştır. Savcılık tarafından konu ile ilgili "Gizlilik" kararı verilmiş olup, olayın adli ve idari açıdan soruşturması devam etmektedir. "

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

68 yorum yapılmış

  • Orhun (5 ay önce)
    Yolsuzluk birçok yerde.Çınar bütün müdürlüklere müfettiş göndersin.Doğrudan teminler hangi firmalardan alınıyor,baksın bi zahmet.Abisine şirket kurdurup,Doğrudan teminleri o şirketten alan personel ve işbirlikçileri kim.Daha önce Belediyeden parsel alan personeller kim.Yeni skandallar var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mülayim (5 ay önce)
    Başkanımız ümmetin hakkını kimseye Yedirmez sadece kendisi yer ne güzel dünya ne yapsan yanına kalır yemeyende bu durumu görüp neden dursun herkes hak sahibi oluyor zaten Allah korkusu kalmamış bu kaçıncı ya başkan yiyor yemiyosada koltugu 10 beden büyük geliyor başkana
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kundubekli (5 ay önce)
    Bu zat bırakın görevi soruşturma vs açılması gerekmiyor mu bu zatı kim kimler koruyor merak konusu bir daha aday olursa bir daha kazanırsa malatyam türküsünü Beydağı’n zirvesinde soylecem
    %82
    %18
    Yanıtla
  • murat geçkil (5 ay önce)
    Ezanlar susmasın, allahu ekber .. Kesin iftiradır..Türkiyede en çok müslüman malatyada..Malatyada böyle bir şey olmaz olamaz.Suyu bile üfleyerek içen evliyalar şehri müslüman şehri Malatya..İnanmıyorum böyle olaylara.Hemen gaza gelmeyin inanmayın. Namaz kılan oruç tutan sürekli ağzı dualı Allahı ağzından düşürmeyen şehrinn insanları yöneticileri asla haram yemezler.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Ozmalatyali (5 ay önce)
    Çınar baya maharetliymis :) yine aday olsun yine alır bura Türkiye daha da önemlisi Malatya :))
    %78
    %22
    Yanıtla
  • cemil (5 ay önce)
    Yeşilyurt Belediyesi bünyesindeki Çınar'ın ne ararsan var kökleri her geçen gün büyüyor, gelişiyor, durmak yok yola devam. İnşallah'la Maşallah'la bir cami bir kuran kursu ziyareti her şeyi unutturur, halka dindar görünür, yolsuzluğu yazana ise kindarrrrrrrrrrr. Ağam bizimle eğleniyyyyy
    %78
    %22
    Yanıtla
  • muhammed (5 ay önce)
    Bu Yeşilyurt Belediyesi çok şaibeli bir hal almaya başladı. Gri pasaport olayı, yapılan ve daha oturulmadan yıkılan evler, usulsüz ihaleler, tarlaları imara açma, YOLSUZLUK... daha aklıma gelmedi. İnsan haya eder ve istifa eder, ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalim01 (5 ay önce)
    Bu yazıyı kopyalayıp Cimere Şikâyette Bulunmak Gerekiyor Yapabilin Varsa buyursun Ben Yaparım, tüyü Bitmemiş Yetimin Öksüzün Hakkını Yiyorlar Yemeye Devam Ediyorlar Ha sizler yok biz bunlara göz yumariz diyorsanız sizlerinde onlardan bir eksiği yoktur Vesselam
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mahmut (5 ay önce)
    Mehmet Çınar al bütün müdürleri görevden senin müdürlerin senin ayağını kaydırıyor ya haberin yok yada sen bunlara çanak tutuyon. Ankara işi bitti zaten..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gazeteci (5 ay önce)
    Bir gün bitane adam gibi adam gelirmi acaba bu şehre yönetici olarak herkes birinin adamı çokmu zor çıkar beklemeden bir şehire hizmet etmek
    %82
    %18
    Yanıtla
  • mustafa (5 ay önce)
    alın hepsini görevden bu ne yaaa.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • mahmut (5 ay önce)
    ne memleketmiş arkadaş ye ye bitmedi
    %87
    %13
    Yanıtla
  • MLT44 (5 ay önce)
    Öncelikle şu an Bostanbaşı ve diğer alanlar için; ORTA Hasar veya AZ HASARA' a onay verecek bu zihniyete nasıl güvenilecek ? Kesinlikle belediyenin RUHSAT-PROJE-ve bağlı birimlerinin en kısa sürede bloke edilmesi ve yapacakları işlerin bir an önce denetlenmesi ve kapatılması gerekiyor. Aksi halde önü alınmayacak depremlerde binlerce insana mezar olacak bu yerleri bu zihniyete bırakmak bilinçli bir katliamdır.Nerde Ahlak ! Nerde vicdan! nerde insanlık! nerde müslümanlık! yeşilyurt belediyecilik olarak ta bitmiştir.......
    %60
    %40
    Yanıtla
  • erol (5 ay önce)
    Şaşırdık mı ? Hayır devamke
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Akçadağlı (5 ay önce)
    bütün malatya yıktırdınız eline çekici alan hasar tespiti yaptı.Yazık oldu malatyaya
    %85
    %15
    Yanıtla
  • OKTAY (5 ay önce)
    m haber neden bu kadar şaşkınsınız :)) yolsuzluk dönmeye hastane mi ünüversite mi var hangi kurumda yok yolsuzluk
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Volkan (5 ay önce)
    Bu devran böyle gitsede inanın İsrail'den farkları yok belediyelerin. İsrail'in zulmü neyse bunların zulmü de aynı. Zulüm zulümdür ve yok olacaktır Allah'ın izniyle. Depremden sonra su, otobüs, ekmek, çöp vergisi........... Bunlar zulüm değil mi, bahçeme ev yaptırdım elektirige 90 bin, Su için 45 bin TL cebimden ödedim. Hicbirsey yapmadı belediye ve devlet kurumları. Sadece yazıklar olsun ve bu zulmün son bulmasını Cenabı Allah'tan dilerim. Cimere kaç defa yazdim Malatya Valiliğinde hala gozukuyor dilekcemiz. Yazıklar olsun
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Ender (5 ay önce)
    Sevgili malatyahaber bu konu ile ilgili gizlilik kararı olduğu için muhtemelen haberi kaldıracaksınız. Buradaki olay belli, adamın teki müdürünün kendine olanı aşırı güvenini suistimal edip, evrakları taklit etmiş, çok akıllı müdür kontrol bile etmeden gidip parselleri devretmiş. Savcılık bu olayı çabuk çözer ve olay ortaya çıkar. Asıl mesele belediyenin şirkete sattığı parseller. Hadi bu konuyu siz araştırın. Mehmet Çınar döneminde belediye şirketlerine kaç adet arsa satılmış. Şirketler bu arsaları kaça almışlar, kaç liraya hangi şartlarda kimlere satmışlar? Haberiniz güzel fakat bu konu artık Savcılığın konusu. Benim dediğimi araştırın siz. Özellikle M.Ç ve S.Ç. nin şirketi yönettiği zaman alınan ve satılan arsaların peşine düşün. M.Ç. nin kaç yegeni arsa almış, hangi şartlarda almışlar? Bu yıl şirkete satılan arsaların da peşine düşün bence. Bakın bakalım şirket kaç liraya almış, kaç liraya hangi şartlarda kime satmış arsaları? İşte o vakit gerçek hizmet etmiş olursunuz. Yoksa bu konuyu zaten belediye yetkilileri farketmiş ve suç duyurusunda bulunmuş. Önemli olan kısım diğerleri. Bekliyoruz...
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Kundubekli (5 ay önce)Ender isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye çalışanı yada yakını olmalı bunlar bitmez sadece bu olay mı var grı pasaport,eşine memurluk vs biraz vicdan biraz adalet diyecem de yok abi bu Malatya asla düzelmez
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yeşilyurt ta sıradan Bi olay (5 ay önce)
    Başkanlık onayı olmadan tuvalete gidemezler her işin altında başkan var insan kaçırma dahil bütün işler adam gidici o yüzden vurgun yapıyor yetmedi milletin imarlı arasını bidaha İmar çalışması yapıp kesinti yapıyor milletin malına göz dikmiş ümmetin hakkı yenmez çınar efendi
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Turgut (5 ay önce)
    Balık baştan kokmuş . Acaba başka işler için de sahte encümen kararı alındı mı? Bu işin baştan aşağı denetlenmesi ve incelemesi lazım.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ZAFER DEMİR (5 ay önce)
    Malatya'da Zübükzade'ye oy vermeye devam ederse bunlar az bile. Ankara'nın telefon kablosunu çekmiş duyan yok. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Şu İnönü üniversitesine de bir el atın artık. Meşhur elektrikçi T. ile üniversite yöneticisi el ele kol kola adamlarını doldurdular. Uyan Malatya, Uyan Malatyalı. Dinini kullanıp seni sömürüyorlar. Aklını başına al artık. Bunları anla artık.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ahmet bey (5 ay önce)
    Yine saldırıyorlar başkanıma. Meyve veren ağaç taşlanır. Bu iddialar gerçek olsaydı, çoktan görevden alınmış olurdu. Reis, dünyayı dar ederdi Mehmet Çınar a. Mahkeme kararı var mı?
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Al sana baş yalakalardan biri.ya işe almıştır seni ya akrabasısın yada yolunu bulanlardan.sen bunlardan birisin.Allah sizin heoinizin cezasını verecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyammm (5 ay önce)
    Yiyinn olum yiyinnn devletin malı deniz yiyin caganizdan colugunuzdan çıkacak birgün.Allahinda hesabı var.hani derlerya baş neki kıç nolsun diye belediye başkanı neki müdürlerinde nolsun fırsat bu fırsat ganimet gibi memleketi yiyip bitirdiniz.yatacak yeriniz yok sizin.ak partiliydim ama sizin gibi yöneticiler yüzünden nefret ettim artık bidaha size oy verenin kendi sahsima eli kırılsın.bu Çakır Kahtalı neredeler depremde bitanesin gören varmı suanki vekiller nerdeler ihsan koca şeyhin torunu ve diğerleri.sahipsiz Malatya sahipsizzz.suc bizim oy zamanı geldimi kapınıza geleni kovacaksinizki akillansinlar ama boş kalp karardimi napsak boş boş boş Allah uyandırsin inşallah..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Köylüm (5 ay önce)
    Memleketin heryeri bu şekilde emin olun..Bunlar bi gitsin o kadar çok pislikleri meydana çıkacak ki, ellerimiz kırılsaydı da oy vermeseydik diyeceksiniz!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Şimdi bütün kamu kurum ve kuruluşlarında haksızlık, hukuksuzluk usulsüzlük, ayırma, kayırma açlıktan yapılıyor saklı gizli yapılmıyor ki
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Derin (5 ay önce)
    Malatya'yi resmen harcadınız. Belediye deki harita mühendisleri oturarak yoruluyolar çok yogunlar arkadaşlar...zorluj üstüne zorluk cikariyolar
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (5 ay önce)
    Yazık bu memlekete bu millete vallahi yazık
    %91
    %9
    Yanıtla
  • yazık değil kernekli hakettiğin gibi yönetilirsin göz göre göre bunlara oy veriliyor bu kaçıncı vukuat yeşilyurtta ama biz balık hafızalıyız 1 hafta sonra unutuyoruz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (5 ay önce)oktay isimli kullanıcı yorumuna
    Demiş “kalemimi çalan kadıyı, kime şikayet edem” o misal..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hkmmlx44tr (5 ay önce)
    Belediyecilik yapmayıp belediyecilik oynamış kendilerini çüceleştirmişler
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Akif (5 ay önce)
    Hahaha bu yine yırtar pasaporttan depremden yırrttıktan sonra 1-Müfettiş nerden tayin etmiş Müfettişler iç işleri bakanlığından sayıştaydan gelir mehmet anca selam durur. 2- müfettişin takip ettiği dosyada başkan personeli açığa alamaz :)) 3- bu personeller kimin akrabasıymış bir baksınlar yine kendileri çıkacak 4- bomba o müdüre bu işi yaptıranlar bence susturamazlar. Cünkü yerel seçimde çınarı koymazlarsa adam içeride yanar oda çınarı yakar 5- hadi o kararı almış sahtecilik yapmış sizin haberiniz yok. Belediye satarken kim imza atmış orda başkanın imzası olmadan mülk satılamaz ki:) 6- olayın gizlilik kısmı filan hikaye tamamen kamuoyunda kapatmak için susturup konuyu bitirelim.diyor
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Feryat (5 ay önce)
    Çınar ın kendisi yolsuzğun,usulsüzlüğün alasını yapıyor.adam eşini bile valiliğe memur yaptırdı.çok ihtiyacı var garibanın.dünyalar sizin oldu hala doymadınız.Allah gözünüzü doyursun.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mustafa (5 ay önce)
    Bu yeşilyurt belediyesi banada bir kazığını anlatayım ( 30/ 01/ 2023 tarihinde Bostanbaşındaki ağır hasarlı olup dinamitle yıkılan evimin EMLAK VERGİSİNİ ödedim 06 02 2023 depreminden önce ödediğim için geri ödanmedi cimere bile yazdım ora bile çare olmafı 6 şbattan sonra ödeme yapanlar parasını geri aldı dürüs vatandaş ödemişimya bana nanik dediler ALLAH havale ediyoru bunları
    %83
    %17
    Yanıtla
  • cimeri arıyorsun belediye personeli arıyor niye şikayet ettiniz diyor cimerde çözüm olmuyor
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mustafa (5 ay önce)
    Seneryo da oynayanda bu filimin baş rol oyuncusuda yeşilyurt belediye başkanı mehmet Çınar ne olacak;ki adamın her yaptığı rol alkış alıyor. Bu adama hiç birşey olmaz 4 ay sonra yerel seçim var aday olsa yine seçilir.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Rauf (5 ay önce)
    Eskiler, bu tarz olaylar karşısında "çivisi çıkmış" yani düzeni bozulmuş derdi.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • kifayetsizler (5 ay önce)
    Mehmet Çınar Mehmet zeyrek ne güzel İstanbul artık yetmez mi bu belediyenin yaptıkları ey yy Ankara yeter bunları alın artık
    %85
    %15
    Yanıtla
  • M.Z. kimin damadi....Allahu ekber....
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ali Bayrak (5 ay önce)
    Yeşil topsöğüt konutları ağır hasarlı, müteahhit firma mahkemeye itiraz edemiyor. Ancak inşaat mühendisi belediye başkanımız Mehmet ÇINAR efendi çevre şehircilik bakanlığı personelinin verdiği ağır hasar raporuna itiraz ediyor belediye olarak. Sen devlet kurumunun verdiği raporu hiçemi sayıyorsun. Müteahhit efendi akraban mı? Milleti diri diri mezara sokmaya çalışan bu belediye başkanı. Kalkmışlar 3 ayrı üniversite hocalarından rapor almışlar, neymiş ağır hasar yokmuş. Bu hocalar bu işi para karşılığı yapacaklarına neden deprem zamanı gönüllü olarak sahaya inip hasar tespitlerine katılmamışlar. Niye hasar tespiti yaparken sitede oturan insanları siteye çağırmamışlar. Kalkıyorlar birde çevre şehircilik elemanlarına iş bilmiyor diyor bazı uzmanım diye geçinenler. Mehmet ÇINAR efendi gel evin anahtarını sana vereceğim topsöğüt konutlarında sen gel otur. Bu millet sana hakkını haram ediyor, aldın mazlumun ahını çıkar aheste aheste en kısa zamanda senden inşallah. Bu adam hala bu koltukta oturuyor ise AKP ye de yazıklar olsun...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Naci (5 ay önce)
    Yesilyurt belediyesi mollakasim mahallesinde imarlı bölgeye yeniden imar çalışması başlatarak vatandaşın elindeki tapulu arsalarinin yüzde kirkbeşine el koymak istiyor.Bu sebeple deprem korkusuyla yaşayan insanlara yıkılan evinin yerine ev yapmasına izin vermiyor.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Musti (5 ay önce)
    Soruşturmanın salahiyeti düye yazan arkadaş sana da helal aldığın maaş... belli ki hakedip gelmişsin oralara... soruşturmanın selameti olur salahiyeti olmaz!!!!!!
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hak hukuk (5 ay önce)
    Peki emlak müdürlüğüne bakan başkan yardımcısı nerede Almanya’da mı ?
    %85
    %15
    Yanıtla
  • A3/8 topsöğüt konutları (5 ay önce)
    Sayın Mehmet Çınar bey yine sanık pozisyonundan tanık pozisyonuna geçmiş Valla kimse kusura bakmasın ama Benim Bu Devlet için TEK DUAM ALLAH DEVLETE ZEVAL VERMESİN DEVLETİN YETKİLİLERİNİ KÖTÜ KULLANANLARIN BİN BELASINI VERSİN İNŞALLAH EĞER GERÇEKTEN BUNDAN RAHATSIZLIK DUYAN OLURSA VE BENİM HAKKINDA BİR DAVA YADA SORUŞTURMA AÇILIRSA BİLKİ BU KİŞİ YÂDA KİŞİLER DEVLETİ SOYMUŞTUR. Neden sinirli olduğumu soruyorsanız Deprem yönetmeliğine uygun Avrupa standartlarında yapıldı diyerek sattığı topsöğüt konutları derim.A3/8 mağduru
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Tekin (5 ay önce)
    Savcıların Akp'li başkanı soruşturması için yine Akp'li bakan'dan izin almaları gerekiyor. Ben demiyorum Akp'nin çıkardığı kanun böyle diyor. Okuma/yazması olan partizanlar 4483 numaralı kanunun 3.maddesi "h" bendini iyi okusunlar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Dilan (5 ay önce)
    Yüzde yüz enerji :) Gülelim mi ağlayalım mı ?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Recep (5 ay önce)
    Sayın Çınar'ı bu şekilde yıpratabileceklerini hiç düşünmüyorum
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Neyi var ki yiprana. Pehhh
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Sinan topsöğüt konutları A3/8 (5 ay önce)Recep isimli kullanıcı yorumuna
    Recep Bey'in dediği gibi sayın Mehmet Çınar bey yine üste çıkar her zaman olduğu gibi sanık pozisyonundan tanık pozisyonuna geçer. Recep bey birlikte Amin diyelim mi ALLAH DEVLETE ZEVAL VERMESİN DEVLETİN YETKİLİLERİNİ KÖTÜ KULLANANLARIN BİN BELASINI VERSİN İNŞALLAH EĞER GERÇEKTEN BUNDAN RAHATSIZLIK DUYAN OLURSA VE BENİM HAKKINDA BİR DAVA YADA SORUŞTURMA AÇILIRSA BİLKİ BU KİŞİ YÂDA KİŞİLER DEVLETİ SOYMUŞTUR. Recep bey Amin demenizi bekliyorum.Yoksa susacak misiniz
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Seyid efendi (5 ay önce)
    M.Z adlı arkadaş sen ve ekibin bize iyi zorluk çıkardınız.... Makamını kötüye kullanan herkes gibi siz ve sizin gibilerinde sonu hüsrandır şüphesiz...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Darısı büyük şehir ve Battalgazi belediyesi haberlerine. Ben örnek vereyim siz araştırmacı gazeteciliğinizi yaparsınız. Süper büyük şehir başganı ilk geldiğinde araç kiralama ihalelerini iptal etti. Tasarrufa gidiyorum dedi. Sonra belediye iş yapamadı. Tekrar araç kiralandı ama kimsenin ruhu duymadı. Örneğin iptal edilen araç kiralama birim fiyatı ne kadardı kaç araç kiralanmıştı, daha sonra yapılan araç kiralama sürecinde birim fiyat ne oldu kaç araç kiralandı diye bir araştırmacı gazetecilik örneği olabilir. . Her toplantıda mühendisleri toplayıp siz ne işe yarıyorsunuz diye fırça atan küçümseyen belediye içinde toplu konuşmalarda en öne alkışçı yerleştiren başkanımızı anlatırsınız. Büyük şehire geçince Malatya’nın toplam asfalt yol uzunluğundan daha fazla km söyleyerek biz bu kadar asfalt yaptık diyen başganımızla artık çakırın danışmanları karayolları verilerine bağlı açıklama yapmakla baş edemedi. Herkes pes etti. En sonunda borçsuz belediye bıraktım borçlu belediye aldım cümleleri devraldığı belediye de akp belediyesi olduğu için genel merkezden engel yedi ve başkanımız sustu. Hey gidi günler. Bu da gelir bu da geçer. Araştırmacı gazeteciliğinizi takdir ediyoruz. Her konu alan ve şahıslarla ilgili haberlerinizi memleketimizin hayrı için takip ediyoruz.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet akıllı ol ya haftada 2 gün işe geliyorsun burda hikaye anlatıyorsun :)) yeşilyurttun haberi ile bunun ne alakası var beğenmiyorsan ayrıl kardeş senin yerine de ben geçerim ben typ den girmişim şurda sayılı günüm var sen içerde ahkam kesiyorsun işe gelmiyorsun maaşını tam alıyorsun ogünki toplantıya bizde girmiştik adam az bile söyledi bence :)) kibar davrandı yine söylediğinin 10 da birini anlasan keşke kendine çeki düzen verirsin seni tanıdıgım için rahat söylüyorum :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 ay önce)
    Bu ekip kendi arsamda ev yapmamam için ellerinden geleni yaptı.Belediye bünyesinde harita mühendisleri varken beni dışarıdaki anlaşmış oldukları özel mühendislik firmalarına yönlendirme yaparak ücretsiz yapılması gereken işe fahis fiyatlar talep edildi.maalesef sonradan öğrendigimiz kadarıyla.Belediyede calisan bazı harita mühendisleri daha öncesinde bu özel firmalarda çalışıyorlarmış ve halâ tecdenin göbeğinde imarlı ama yapım izin verilmeyen arsamda ev yapmam için 5 yıl beklemem gerektiğini söylediler. Ben hakkımı aradikca işimi zora soktular. İlahi adalet.insallah yeni atanacak emlak müdüru adaletli şekilde görevini yerine getirerek vatandasin sorununu çözer..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Senin bahsettiğin konu imarla alakalı dayıoğlu,sen savcılığa ver imarı öyle bi şüphen varsa
    %30
    %70
    Yanıtla
  • bahçe imarlı zaten düzenleme yapılacak halaoglu işi geciktiriyorlar savcilikla ne alakası var.hemseriicilik damarin kabardi heralde. İşine bak
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Benimde aynı bölgede arsam var aynı muamele ile bende karşılaştım resmen işi yokuşa sürüyorlar boş boş konuşma Adıyamanlı.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Belediyenin diğer birimleri çok mu düzgün çalışıyor sanki al birini vur ötekine, adamın varsa içerde, torpilin varsa, siyasetçilerden hatırlı bir iki kişiyi araya sokarsan işerin tıkır tıkır yürür, adamın yoksa eğer sıradan kendi halinde bir vatandaşsan arsana da ev yapamazsın, tarlana da bağ evi yapamazsın, her işin yokuşa sürülür, depremde açıkta kaldım başımı sokacak yerim yok bari bahçeme iki göz prefabrik yapayım çoluk çocuğum karda yağmurda çadırda konteynırda perişan olmasın dersin tüm imar kanun ve yönetmeliklerini sana uygularlar, ama aynı imar müdürlüğü Fahri Kayahana bostanbaşına dikilen koca apartmanların imara aykırılıklarını görmez, Cumhurbaşkanımızın Malatya da deprem sonrası yaşananlarla, yerel idarelerin halkı nasıl perişan edip her işini yokuşa sürdüğü konusunda bilgilendirilmesi lazım, ama kim yapacak bunu bu vekiller mi? Erdoğan olmazsa AKP Malatya dan yüzde 10 bile oy alamaz, herkes reisin hatırına deyip oy veriyor ama o da bir yere kadar bu kadrolarla Malatya da yerel seçimlerde büyük şok yaşayabilir. Son olarak Malatya'da imarla ilgili tüm işlemler belediyelerden alınıp bakanlığa bırakılmalı, bakanlıklarda hiç yoksa herkese aynı muamele yapılır adamı olan olmayan ayrımı olmaz...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Editör bu konuda çok haber çıkar araşırılsın, 6 yıldır bitirilmeyen bir konu belediye villaları civarı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burak (5 ay önce)
    İnsan karşısındaki bir insana hata yapınca utanır ki o insanın yüzüne baksın.Mehmet Çınar bir Malatya ya yolsuzluklarla, yaptığı inşaatlarla,eşini usulsüz bir şekilde ise aldırmasıyla ihanet etti.hala halkın içine çıkabiliyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Güven (5 ay önce)
    Gelde güven şehri planlayacaklara yazık kime güvenecek depremzede şehirde yerleri yıkılan mülk sahiplerini nasıl bir planlama bekliyor tedirgindi bu tip haberlerle tedirginliği iyice arttı kime nasıl güvenilecek.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bozo 44 (5 ay önce)
    Mehmet çınar inşallah gidersin yeter.Torpille istediğini aldın.Devrin bitiyor senin.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • hep böyleyiz işte sonu gelse ne olur eşini bile memur yaptı biz bu kafada olursak semer vuran çok olur daha.belediye ile niye uğraşsınn yedi sülalesine yeter
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hacı (5 ay önce)
    Şaşırdık mı? Tabi ki hayır! Tüm AKEPE Belediyelerinde durum farksız sadece Mehmet Çınar'ın ipini çektiler onun için bir bir ortaya saçılıyor...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Müdür (5 ay önce)
    Bir satış ihalesine de girmiştim o arada Naci şavata başkanlığında. Ancak emlak istimlak müdürünün bir şeyler çevirdiğini hissetmiştim
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ramazan (5 ay önce)
    Yeşilyurt belediyesise normal
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mustafa (5 ay önce)
    Sanırım Adıyamanlılara satılması gerekirken Malatyalılar satılmış olmalı Mehmet Çınar soruşturma açsın ve görevden alsın!!! Kendinden olmazsan hemen yolsuzluk yaptı derler
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Bu Yeşilyurt belediyesinin gözü doymadı bu çınar efedi tek evi olan emlak vergisinde muaf olması lazım 190 metre kare evi vergi ala diye kendi kafalarinda 209mtre kare yapıyor ben tapuyu gösteriyor tapuda bu diyom diyolarki merdiven asansörüboslugunu çocuk parkı katılmamış diyorlar bunları nasıl doyuralim sanki ben merdivende asansör boşluğunda çocuk parkında oturuyorum
    %79
    %21
    Yanıtla