SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Meclisi'nde İnsan Kaçakçılığı ve 'Atatürk Düşmanı' Soruları..

Yeşilyurt Meclisi'nde İnsan Kaçakçılığı ve 'Atatürk Düşmanı' Soruları..
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'nin Kasım Ayı olağan toplantısı Başkan Vekili Ramazan Yakıcı başkanlığında yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın katılmadığı toplantıda, Yeşilyurt Belediyesi'nin merkezinde olduğu 'gri pasaportla insan kaçakçılığı' olayını kamuoyuna ilk duyuran kişi olan CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel, bu toplantıda “Gri pasaport soruşturması ” ile ilgili savcılık iddianamesinde yer alan bazı bilgileri paylaştı ve bazı sorular sordu. Tabel, olayın Almanya ayağı olduğu öne sürülen Ersin Kilit'in bu organizasyonda Almanya'ya giden Bekir Karakuş ve beraberindeki 3 belediye personelini ağırladığı, tüm masraflarını karşıladığı ve dönüşte de bu dört belediyeciye 40 bin Euro verdiği, bu paraların dört belediyeci tarafından Almanya'da şeklen bölüşüldüğü ve bu paranın Bekir Karakuş’ta toplandığı, onun da bu paranın yarısını Ersin Kilit'in kuzenine gönderdiği ve kalan 20 bin Eurosunun da Hayır Çarşısı’na aktarıldığı iddialarını dile getirdikten sonra, "Hayır Çarşısı’na giren paradan Başkanın nasıl haberi olmuyor?” sorusunu yöneltti.

"UNUTTURMAYIP DEVAMLI SORACAĞIZ"
Tabel, Yeşilyurt Belediye Meclisi'nde belediyenin karıştırıldığı 'Göçmen Kaçakçılığı' ile ilgili şunları söyledi:

“Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan "Göçmen Kaçakçılığı Soruşturması" Eylül 2022'de tamamlanmıştı. Bunun üzerine Malatya'daki mahkemenin dosyayı yetkisizlik nedeniyle yurtdışına çıkışın gerçekleştirildiği Edirne'ye gönderdiğini, o mahkemenin de yine yetkisizlik kararı vererek dosyayı Yargıtay'a gönderdiğini öğrendik. Her defasında meclis oturumlarında sorduğumuzda haberimiz yok, bilmiyoruz denilerek kapatılmaya çalışılan bu dava ile ilgili olarak savcılık iddianamesinde;

1. Bir kısım tanık beyanlarında isimleri bilinmeyen kişilere 4 bin 500 ile 7 bin Euro arasında paralar ödendiğini,

2. Kapıkule sınır kapısından sınır dışına iki parti halinde çıkarılan bu 90 kaçağın hiçbir şekilde geri dönmediğini ve pasaportlarının daha sonradan dönüş mührü olmadan Malatya Nüfus Müdürlüğünde imha edildiğini,

3. Ersin Kilit'in bu organizasyonda Almanya'ya giden Bekir Karakuş ve beraberindeki 3 belediye personelini ( Şahin Özer, Fen İşleri Müdürü Hasan Dağdeviren ve AKP meclis üyesi Nusret Aslan’ın ) ağırladığı, tüm masraflarını karşıladığı ve dönüşte de bu dört belediyeciye 40 bin Euro verdiğini,

4. Bu paraların dört belediyeci tarafından Almanya'da şeklen bölüşüldüğünü ve Malatya'ya dönüşte 40 binin Bekir Karakuş’ta toplandığını, onun da bu paranın yarısını Ersin Kilit'in kuzenine gönderdiği ve kalan 20 bin Euro'sunun da Hayır Çarşısı’na aktarıldığını ve Hayır Çarşısı’na giren paradan Başkanın nasıl haberi olmuyor?”

5- Dışarıdan birinin Nusret Aslan’la görüşüp bu olay insan kaçakçılığı bunu başkana iletilmesini istediğini; sonra Nusret Aslan ve o kişi başkanla görüşmüşler ve Başkan, ‘bu işi kurcalamayın bu iş tehlikeli olduğunu kurcalamayın’ dediği,

6- Madem başkanın haberi yoktu, bu olayı duyunca tehdit edeceğine neden suç duyurusunda bulunmadı?

7 - Ve o kişinin sonra valiliğe gidince olayı valilik suç duyurusunda bulunduğu iddianamede yazıyor. Bizim olayın başında dediğimiz gibi burada insan kaçakçılığı var, para, rüşvet var ve her nedense kimse hiç bir şeyi bilmiyor. Tanıklar söylüyor, Savcılar iddianamede yazıyor, kısacası tüm âlemi cihan öğreniyor ve artık biliyor, ama sanırım yine bizim başkanımız tüm bunları ya bilmiyor ya da artık öğrenmişse de moda deyimle kandırılmıştır. Ve bizler bu olayın böyle unutturmayıp devamlı sizlere soracağız. Gerçeklerin er ya da geç çıkma özelliği vardır. Biz burada tarihe not düşüyoruz.”

“BU ATATÜRK VE CUMHURİYET DÜŞMANINI NE AMAÇLA ÇAĞIRDINIZ?”
Atatürk’e hakaretten 1 yıl 3 ay cezası olan, Mustafa Armağan isimli yazarın Yeşilyurt Belediyesi tarafından 'Çocuk Kitapları Festivali' etkinliği kapsamında çocuklarla buluşturmasına tepki gösteren Tabel (alttaki fotoğrafta), “Bu Atatürk ve Cumhuriyet düşmanın çocuklara vereceği nedir, ne amaçla çağırdınız?” sorusunu yöneltti.

CHP Grubu olarak konuyla alakalı Meclis’e 4 soru yönelten Tabel, sözlerine şöyle devam etti:

“Bildiğimiz gibi geçtiğimiz hafta sonunda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılını kutladık. Doksan dokuz yıl önce ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şehitlerimizin ve gazilerimizin kanı, canı ve emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmamız dileğiyle. Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun aziz silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Bu arada sayın belediye başkanımızın, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Yeşilyurt Kaymakamlığı ile birlikte ve belediyenin öncülüğünde sanki günün ve haftanın anlam ve önemi ile çok örtüşüyormuş gibi " Çocuk Kitapları Festivali " düzenlediğini öğrendik. Hadi bunu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yapsalardı yine gam yemezdik ve hatta desteklerdik. Kaldı ki festivalin programını incelediğimizde ise bir şoka daha uğradık. Tescilli Cumhuriyet, İnönü ve Atatürk düşmanı bir yazarın ( Mustafa Armağan ) davet edildiğini gördük. Bize göre;

1. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk'e alenen hakaretten hüküm giymiş birisini hem de kurucusu olduğu Cumhuriyet haftasında bir etkinliğe davet etmek,

2. Hayatında hiçbir çocuk kitabı yazmamış birisini sözde " çocuk kitapları festivali " ne davet etmek,

3 - Bu Atatürk ve Cumhuriyet düşmanın çocuklara vereceği nedir, ne amaçla çağırdınız?

4. Eski yıllarda FETÖ'nün yayın organlarında da yazmasına rağmen, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı çevrelerin bugün faaliyette olan yayınlarında da kendine yer bulan ve ' düşmanlık ' derecesindeki görüşlerini buralarda dile getirmeye devam eden birisini İnönü'nün memleketine davet etmek tüm Malatyalılara hakaret etmektir. Biz bu Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı kişinin İnönü’nün memleketine davet edilmesini istemiyoruz ve o programın iptal edilmesinin istiyoruz aksi takdirde aynı düşüncede olduğunuzu ispat edeceksiniz. Unutmayın ki burada bu koltuklarda oturuyorsanız Atatürk ve Cumhuriyet sayesindedir.”

“SATIŞLAR HANGİ ŞARTLARDA YAPILACAK?”
Ayrıca Malatya’nın Topsöğüt Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların birtakım imar sorunuyla karşı karşıya kaldığını ve bu sorunun çözümünün ne zaman yapılacağını Yeşilyurt Meclis’inde dile getiren Tabel, şu şekilde konuştu:

“Malatya Yeşilyurt Topsögüt Mahallesi Karşıyaka ( Topsöğüt konutlarının olduğu yer ) Milli Emlak’tan devir alınmış, orada yaşayan, imar affından yararlanmış, tapu kayıt belgelerini almış, ecrimisli ödemiş vatandaşlar oranın satışını bekliyorlar.

1- Bu satışlar hangi şartlarda yapılacak?

2- Her gecen gün fiyatların artması sebebi ile ne zaman satışlar yapılacak? 3- 59 tanesinin işlemi tamamlanmış yaklaşık 300 tane daha olduğu söyleniyor bunlar ne zaman işlemleri başlayacak?”

ÖĞRENCİLER DE İZLEDİ..
Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin Kasım ayı ilk toplantısını, İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri de izledi.

Mecliste gündeme alınarak görüşülen maddeler şunlar:

-‘Teftiş Kurulu Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliğinin Güncellenmesine,

-Hıroğlu Mahallesi 3. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Plan Tadilatı onaylanması,

-Yeşilyurt’un sınırları içerisinde imar planı bulunan alanlardaki muhtelif mahalleleri kapsayan ve belirlenen sokaklara doğalgaz alt yapısının götürülmesi ile imar planı bulunmayan muhtelif mahalleleri kapsayan ve belirlenen sokaklara doğalgaz alt yapısının götürülmesine dair Yeşilyurt Belediye Meclisince alınan 06/07/2022 tarih ve 237 sayılı kararın güncellenmesi  oylanarak kabul edilirken

-Memur Ve Sözleşmeli Personel İçin Performans Ölçütleri Belirleme ve Performans Değerlendirme Yönetmeliği’ maddesi ise Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemdeki bazı maddelerin ertelenmesine, bazılarının da İmar Komisyonuna havale edilmesine ve bir sonraki oturumun 7 Kasım Pazartesi günü yapılması kararı alındıktan sonra Meclisin ilk oturumu sona erdi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Bülent ÇAĞLAR (1 yıl önce)
    Bir partinin İstanbul il başkanıda Atatürk le sorunu vardı. Atatürk dönemine katliamcı diyen bir şahıs İstanbul İl Başkanlığında oturup duruyor. Sahte Atatürkçülerin sesi çıkmıyor. Şeyh Sait in torunlarıyla sarmaş dolaş olanlara sesleniyorum. Siz Atatürk ün yakasından düşün. Gidin Biden a yamanın artık.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    hiç bir şey olmamış gibi davranmak mı? lazım.yeşilyurt meclisinde bulunan tüm üyeler akp ve mhp dahil tümünün bu işin sorumlularının bulunması için gayret sarf etmesi lazımdı.demek ki hepsi bunu doğru bulmuş ,iyi olmuş güzel yapmışlar ellerine sağlık .halkın karşısına çıkıpta dürüstlükten haktan hakkaniyetten bahsetmesinler.güzel malatya işte durum budur.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    bu kadar iş bilmezlik bu kadar sorumsuzluk fazla değil mi? bu belediye başkanına bir de ödül verilmişti dğeil mi? yazıkk
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Başkanın herseyden haberi nasıl olsun?Ayrıca insan kaçakçılığından adam aklandı daha fazla kurcalamayın
    %6
    %94
    Yanıtla
  • muhittin (1 yıl önce)
    Yazik diyecegim ama bu topluma müstehak!
    %93
    %7
    Yanıtla