SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta da 4.5 Büyüklüğünde Deprem

Yeşilyurt'ta da 4.5 Büyüklüğünde Deprem
A- A+ PAYLAŞ

Pazar günü meydana gelen Pütürge merkezli 4.6 büyüklüğündeki depremden sonra Pazartesi sabaha karşı da merkez üssü Yeşilyurt ilçesi sınırları olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamaya göre; saat 03.30’da merkez üssü Yeşilyurt ilçesinin Gözene Mahallesi (Köyü) olan yerin 5 kilometre derinliğinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

Malatya’da il merkezinde ve bölgedeki yerleşim yerlerinde de deprem şiddetli bir şekilde hissedildi.

AFAD Deprem Dairesi ise depremi 4.4 büyüklüğünde açıkladı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Cevap (1 yıl önce)
    Yine mi aziyonuz Malatyalılar bak artcilar gelmeye başladı. Çok azmayin ama enkaz üstünde halay çekmeye devammm.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • H Gültekin (1 yıl önce)
    Çevre şehircilik bakanlığı yeni yapılacak binaların kat olarak zemin + 4 olarak yapılacağını beyan etmiştir. Toki de yapılanlar olabilir, fakat yerinde dönüşüm için bunun nasıl yapılacağını, işin içinde nasıl çıkılacağını açıklamasını kimse yapmamış, bunun nedenini kimse de sorgulamamıştır. Bu şekilde yapılırsa zemin+ 1 de yine yıkılacaktır. Yerinde dönüşüm olacak bölgede öncelikle en az 9 derecede deprem için zemin etüdü yapılırsa, isterseniz 15 kat olabilir. Buna göre plan proje düzenlenir ise, projede inşaat aşamasında aynen uygulanır ise neden olmasın. Sadece zemin etüdü ile iş bitmiyor, hazırlanan projenin eksiksiz uygulaması, beton, duvar ve sıvaların her aşamasında bir kaç gün sabah, akşam mutlaka sulanması, son zamanlarda dikkat edin özellikle bu aşamalarda sulanmayan ve dolgu zeminde yapılan binalar yıkılmış veya ağır hasar görmüştür. Özellikle de Fahri Kayahan, Bostanbaşı ve Yakınca da çok ça dolgu zeminler bulunmaktadır. Dolgu zeminlerin önüne geçmek için zemin etütleri bölge olarak değil, her bina için yerinde yapılmalıdır. Bunu yerinde dönüşüm yapılacak binalar için söylüyorum, bu binalarda daireler yeni imara uydurulabilir ama kat olarak aynı olması gerekir ki anlaşmazlıklar çıkmadan sistem daha rahat işleyebilsin, katları düşülürdüğü zaman yine daire sahiplerince anlaşmazlıklar ve çıkacaktır, içinde çıkılmaz durumlar olacaktır. ( Site içinde binanın biri hasarlı, hasarlı bina 4 kat yapılacak, diğerleri 7 kat, dağıtımı, yatay mimari olarak arsanın daralması bu nasıl olacak.) Çevre şehircilik bakanlığı açıklama yapıyor sadece insanlarımız dinleyip kaderine razı oluyor. Öncelikle Milletvekillerimiz, Muhtarlarımız ve sivil toplum örgütlerimizin buna kalıcı bir çözüm getirmesi gerekir diye düşünüyorum. Sonra çok geç olur ve işin içinde çıkılmaz durumlar çıkacaktır.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Yesil Malatya (1 yıl önce)
    Depremin ardından şehrin bir rant yuvasına donüşmesi, canını yeni kurtarmış insanların hasar raporlarına müdahele ettirmesi gibi şeyleri düşününce bu şehirden sadece korkulur diyorum...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Cafana (1 yıl önce)
    Hakikaten hala her şeyin boş olduğunu anlamayanlar pes diyorum. Ev kiraları almış başını gitmiş, herşey deprem bölgesinde iki üç katı ve hala vurdu kırdı devam. Mal derdinde herkes. Bakın suç ve ceza olacak hem dünyevi hem de ilahi olarak biz insanoğlu ne ekersek onu biçeceğiz.Başımızdan belanın musibetin eksik olması için önce iyi insan olmak zorundayız. Ahlaklı olmak zorundayız.... Rabbim çocuklarımızın yüzü suyu hürmetine bizlere merhamet etsin. Yoksa biz büyükler boyumuza kadar günah içindeyiz...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet bostancı (1 yıl önce)
    3 kez ağır verilmiş bostanbaşındaki 15 katlı binayı yıktırmamak için valiliği mahkemeye veren müteahitleri ancak bu artçı depremlerde o binalar yıkılacakki dursunlar. Adamlar asansör perde betonu parçalanmış binayı yıktırmamak için valiliği mahkemeye vermiş.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatya Sevdam (1 yıl önce)
    selahattin bey yine bizleri suçlar. her deprem oldugunda üzülüyorum yöneticiler depreme dayanıklı malatya inşa etmek yerine malatyalıları azgınlıkla suçluyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kernekli kadir (1 yıl önce)
    Bu sallanti lari biz basharikta binalarin yaninda gunde yol acimi icin 10 defa dinamit patlayarak yasadik o dinamite sebep olan patlatan Allah güldürmesin mevki sahibi etmesin düşsün mevkisi sürünsün o basharikta bize hergun bu korkuyu yasattilar ayni korkuyorduk aylarca boyle
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Deli (1 yıl önce)
    İnsanlar evlerine girmeye başlamıştı. Binaların durumlarını kimse bilmiyor yapılan kontroller yüzeysel ve görsel çok acele bir şekilde idi. Ağır hasarlı ortaya ,orta hasarlı hasarsıza çevrildi. Uzmanların herbiri anlaşılmaz anlaşılmamasın diye karışık kuruşuk açıklamalar yapıyor .İki ayrı kurumun verileri birbirini tutmuyor. Allah devletimizi ,milletimizi korusun İnşallah..
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Bir Gözeneli olarak söylüyorum, Malatyamız da depremden en çok etkilenen yerlerin başında bizim köy Gözene geliyor, köy yerle bir oldu, geceki deprem de çok şiddetliydi, ayrıca bizim Malatya da deprem olmamış gibi algı devam ediyor, koskoca şehir, Doğanşehir, Yeşilyurt başta olmak üzere, Akçadağ, Battalgazi enkaz içinde, yıkılması gereken yerler bir an önce yıkılmalı, bu tür şiddetli depremler yorgun binaların çökmelerine sebep oluyor, çok geçmiş olsun.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Evimden duvarlar ayrıldı mahalle arası birilerinin üstüne düşece. Koyunoğlu. M. Önder sokak elazığdepreminden beri 30 yıllıkhep az hasarlı denildi araba gecse zingir zingir titriyor. . titreşimlerin kaç bina yıktığını herkes biliyor
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet turan (1 yıl önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Ağır hasarlı yapılar hafif hasarliya çevrildi dolar yakan halay ekibi ile süper gidiyoruz Maşallah suphanallah
    %75
    %25
    Yanıtla