SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeşilyurt'un Tüm Özelliklerini Yansıtıyor"

0
Güncellendi - 2017-07-10 19:31:33
A- A+ PAYLAŞ

  • Perşembe günü başlayan Yeşilyurt Kiraz Festivali için açılış töreni Cumartesi günü gerçekleştirildi. Açılışta, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bakan Tüfenkci'ye övgüler yağdırdı.

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanlığının ortaklaşa düzenledikleri 23. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali için açılış töreni düzenlendi.

Yeşilyurt Güreş Sahasındaki açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Vali Vekili Miktad Alan, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, AKP Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Kaymakamı Vedat Yılmaz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı,  STK yönetici ve temsilcileri ile İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Mehmet Zeki Akıncı ile kalabalık bir topluluk katıldı.

-Bakan Tüfenkci: “Milli tarım politikasını hayata geçirdik”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi; “Yeşilyurt’un ünlü kirazı hem kalitesi hem de verimliliğiyle kaliteli bir yıl geçirdi. Ürünü değerinde sattık ve baktığımızda kentimize ve ilçemize pozitif anlamda katma değer üretmiş olduk. Hükümet olarak tarımsal ürünlerimizin ticarileşmesi noktasında, tarım ürünlerinin verimliliği noktasında ciddi destek veriyoruz. Son 15 yıl içerisinde tarımın gelişmesi, planlanması, havza bazlı tarıma geçmekle birlikte üretimin planlanması noktasında epeyce mesafe kat ettik. Geldiğimiz nokta itibariyle de milli tarım politikasını hayata geçirdik. Biz istiyoruz ki hem üreticimiz kazansın hem tüketicimiz kazansın hem de bu işin ticaretini yapanlar kazansın. Tarım ürünlerinde böyle denklemleri kurmak o kadar da kolay olmadığının bilinci içerisindeyiz ve bununla ilgili argümanları hayat geçiriyoruz. Bunlardan birisi de lisanslı depoculuktur, bu tür faaliyetlerimize getirmiş olduğumuz teşviklerle ülkemizin hangi bölgesinde yatırım yaparsanız yapın 5. bölge teşviklerinden faydalanmış olacaksınız. Ayrıca kira bedellerini üretici birliklerinin ve köylünün depolama ücretlerini de biz karşılıyoruz.” diye konuştu.

 Bakan Tüfenkci, “Ürün hasadımızın bayramını festivaller ortamlarında yapıyoruz. Ama bu huzuru sağlamak için gece gündüz demeden dağlarda yollarda şehirlerde terörle mücadele eden güvenlik güçlerimiz var, vatanı korumak için, milleti korumak için canını ortaya koyan şehitlerimiz var. Bu vesileyle şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” ifadelerini kaydetti.

-“Sokaklarda ve meydanlarda olacağız”

Bakan Tüfenkci; konuşmasının devamında 15 Temmuz hain darbe girişimine sayılı günler kaldığını da hatırlatarak şöyle devam etti; “Çok yakında 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünü anacağız. 2016'da Türkiye'nin başına gelen en acı olaylardan birisi de bu hainlerin yapmış olduğu darbe girişimiydi. Bakın o zamandan bu zamana kadar Türkiye bu darbe girişiminin yaralarını sarmak için mücadele etti. Milletin o inisiyatif alarak Cumhurbaşkanımızla bütünleşerek, onun çağrısıyla beraber meydanlara inerek silaha, topa karşı göğsünü gererek bu darbe girişimini önlenmesiyle birlikte Türkiye hem demokrasisini ondan sonra da esnaflarımızla, sanayicilerimizle birlikte ekonomiyi kurtarma yönünde hükümetimizle bütünleşerek, gece gündüz demeden çalışarak Türkiye ekonomisini de kurtardı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde ise Allah’ın izniyle yine sokaklarda ve meydanlarda olacağız, alanları yine dolduracağız.”

-Aydın: “Aramıza Nemrut'lar giremez.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ahmet Aydın ise kardeş bir şehre geldiğini, Adıyaman ve Malatya'nın iç içe girmiş şehirler olduğunu aktararak;  "Aramıza Nemrut'lar giremez. Bunu belirtmek istiyorum. Toplum olarak ortaklaştığımız değerler var. Acıda, sevinçte ortaklaşıyoruz. Bütün sıkıntılar rağmen söz konusu vatan, bayrak, millet, devlet ve inandığımız tüm değerler olursa hep birlikte çok rahat bir şekilde ortaklaşabiliyoruz. Bugün bu coşkuya ortak olduğumuz için memnuniyetimizi ifade ediyoruz." ifadelerini kaydetti.

-Alan: “Mükemmel bir fırsat.”

Malatya Vali Vekili Miktad Alan ise, “Güzel şehrimiz Malatya kayısının başkenti olmasının yanında her köşesinde bereket barındıran bir cennet parçasıdır. Arapgir’in üzümü Hekimhan’ın cevizi Doğanşehir’in elması gibi Yeşilyurt’un dalbastı kirazı da aynı derecede bir üne sahiptir. Örflerine adetlerine ve geleneklerine sahip olduğu değerleri gelecek nesillere aktarma hususunda son derece titiz olan Yeşilyurt halkı lezzet harikası kirazına da sahip çıkmaya ve tanıtmaya aynı gayreti göstermektedir. Bu yıl büyük bir coşkuyla icra edilecek olan Yeşilyurt Kültür Kiraz ve Spor Festivali hem kirazımızın hem de Yeşilyurt kültürünün tanıtımı için mükemmel bir fırsattır.” dedi.

-Hisarcıklıoğlu: “Bakanımız Yeşilyurt’un tüm özelliklerini yansıtıyor.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise şunları söyledi:

 “Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye sahip olduğunuz için çok şanslı olduğunuzu bilmenizi isterim. Allah her ilçeye bakan nasip etmez, kıymetini bilin. Bakanımız çalışkanlığı ve zekâsıyla Yeşilyurt’un tüm özelliklerini yansıtıyor. Bakanımız doğru bildiği işe doğru der, sonuna kadar savunur, yanlışın karşısında durur ve istişareye çok önem verir. O yüzden de isabetli kararlı alıyor. Mütevazıdır, kendini parlatmaz ve bugüne kadar devrim niteliğinde müthiş reformlar hayata geçirdi. Türk-özel sektörünün önünü açtı. Bugün iş dünyasına sadece bakanlık değil ağabeylik de yapıyor. Yeşilyurt’un Türkiye’deki en büyük temsilcisi bakanımızdır. Meşhur bir laf var İstanbul’u Malatyalı ayakta tutar, Malatya’yı da Yeşilyurt ayakta tutar.”

-Palandöken: “Güzel festivallerin düzenlenmesi önemlidir.”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de; “Festivalimiz her yönüyle önemlidir. Kayısının coğrafi işaretini alması Malatya kayısının markalaşmasında ciddi adımdır. Ardından kiraz festivalinde sizlerle birlikte olmak mutluluk verici. Sayın bakanımın uğurlu ayaklarıyla bu dönem kayısının coğrafi işaretleme alması önemlidir. Tabii ki bunda tüm devlet protokolünün ciddi katkısı vardır. Ülkemiz çok önemli süreçten geçiyor bu dönemde böylesine güzel festivallerin düzenlenmesi önemlidir.” diye konuştu.

-Çakır: “Malatya gelişiyor, değişiyor ve büyüyor.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise açılış konuşmasında şunları söyledi;  “Malatya, büyükşehir statüsüne girmesiyle birlikte her geçen gelişiyor, değişiyor ve büyüyor. Malatya artık daha sağlıklı bir kente dönüştü. Bir yandan sağlıklı büyürken diğer taraftan ekonomik kalkınmayı devam ettiriyoruz. Sanayi alanlarında hızla büyüme yaşanıyor,  yeni bir dönem yaşıyoruz. Ekonomik kalkınmanın yanı sıra sosyal bir kent olma yolunda çok önemli gelişmeler yaşıyoruz. Yerel kalkınmanın temelinde kültürel ve sosyal kalkınma yatmaktadır. Yerel yöneticiler olarak bizlere büyük görevler düşüyor. Yeşilyurt ilçemizde artık geleneksel hale gelen festivalimizde yer alan sosyal ve sportif etkinlikler kentimizin gelişimine olumlu yansımaları bulunmaktadır. İl dışından gelen hemşerilerimizle bu vesileyle bir araya geliyoruz, sohbet ediyoruz ve kaynaşma sağlıyoruz.”. 

-Polat: “Uluslararası bir etkinlik düzeyine ulaştırdık.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise açılış konuşmasında; “İlçe Kaymakamlığımız, Yeşilyurtlular Derneği ve Yeşilyurt Belediyesi olarak diğer şehirlere ve ilçelere örnek olması gereken bir festivali sizlerle buluşturduğumuz için sevinçliyiz. Böylesine büyük bir kalabalık önünde festivalimizi yapmak bizim için gurur vesilesidir. Bakanımıza, TBMM Başkan Vekilimize, Milletvekillerimize, TOBB ve TESK Başkanımıza ve tüm misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Festivaller sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği, insanları birbirlerine kaynaştıran, buluşturan ve hep birlikte bir arada olmasını sağlayan önemli etkinliklerdir. Bizlerde kentimizin ve ilçemizin tanıtılmasında önemli bir yere sahip festivalimizin sosyal ve sportif etkinlikle dolu dolu yaşayacağız.  Festivalimizin kapsamını genişletip, uluslararası bir etkinlik düzeyine ulaştırdık. İnşallah bundan sonrada ileriye adım atarak hemşerilerimizin destek ve ilgisi altında festivalimizi geliştirmeye ve yenilemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

-Akıncı: “En büyük yatırım gençliktir.”

İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, “Bu seneki festivalimiz Bakanımız başta olmak üzere çok kıymetli misafirlerimizin katılımıyla daha heyecanlı geçiyor. Açılışı şereflendiren tüm misafirlerimize şükranları sunuyorum. Dernek olarak sosyal faaliyetlere sürekli destek veriyoruz, bu kapsamda Yeşilyurt İlçemizin, dalbastı kirazımızın ve diğer kültürel zenginliklerimizin tanıtılmasında önemli bir araç olan festivalimizin başarılı geçmesi için elimizden gelen desteği veriyoruz. Festivalimizin geniş katılımlı açılışla başlaması bizleri mutlu ediyor. Çeşitli burslar aracılığıyla çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkı sunmaya çalışıyoruz. İnsanların kaynaşması ve birbirlerinizi sevmesi adına gayret ediyoruz. Bizim en büyük gayemiz; gençlerimize en güzel şekilde hizmet etmektir. En büyük yatırım gençliktir, gençlerimize sahip çıkalım” dedi. 

-Nikah,  kirvelik ve ok gösterisi…

Açılış töreninde Güreş Sahasında bir çiftin nikahı da kıyıldı. Protokol üyeleri Yeter Güler ile Adem Kutlu çiftinin nikah şahitliğini yaparken, sünnet olan üç çocuğun kirveliğini Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaparak,  çocuklara çeyrek altına hediye ettiler.

Tören sonunda  Yeşilyurt Alpler Geleneksel Okçuluk ve Spor Kulübü kemankeşleri tarafından ok atışları gerçekleştirildi. Gösteriye izleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile protokol üyeleri daha sonra okçularla toplu fotoğraf çektirdiler.

Öte yandan; festival kapsamında Çırmıktı Ahmet Atılgan Parkında İşadamı İlhan Şahintürk tarafından verilen yemekli etkinlikte 10 çiftin nikahı kıyılırken, festival kapsamında sünnet ettirilen 133 çocuğun hediyeleri takdim edildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Herkes birbirine bayağı bir övgüler dizmiş. Aramıza Nemrutlar girmesin d,yor da, neden Malatya ile paylaşmayı bilmiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    Hasan Erkoç nerde dayılar
    0
    0
    Yanıtla
  • a.gültekin (7 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    sn H.hüseyin Erkoç. Sn Bakanımızın sagında.Sn yeşilyurt Belediye Bşk..nımızın ise solunda bulunmaktadır lar.resimde görüldügü gibi .zat ı alilerinizin bilgisine sunulur .sn Malatya lı kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla