Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mustafa Bingöl, "Türkiye gerçeklerine milletin hassasiyetlerine kamu çalışanlarının temel sorunlarını ileten Sağlık-Sen milletin gönlünde yer almıştır. Bu yıl da yetkiyi güçlendirerek sağlık ve sosyal hizmet çalışanları Sağlık-Sen 135 bin üyesiyle Türkiye'de ve Malatya'da bir numara ve yetkili sendikadır" dedi.
Basın açıklaması yapan Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Bingöl, "Sendikal mücadelemiz Türkiye'nin geleceğini yeniden inşa etmek adına erdemliler hareketidir. Malatya'da sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak tüm sendikaların toplamından daha fazla üyeye sahiptir. Memur Sen 500 bin üyesi ile Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Sağlık Sen olarak mücadelemiz insanca yaşamak ve sonuna kadar mücadele etmektir. Yıllarca toplu görüşme masasının etkisizliğine mahkum olan kamu çalışanları sendikamızın yetkili sendika olması ile toplu sözleşme hakkına kavuştu. Sağlık Sen olarak darbe ve demokrasi dışı oluşumların karşısında duran herkesin inancına düşüncesine önem veren bir sendika anlayışı desteklemektedir. Kamu görevlilerinin güçlü farklı, özgür ve özgün sesi olmaya özen gösteren gerçek bir sivil toplum örgütü olarak mücadele etmektir. Mücadelemiz sadece üyelerimize değil insanımıza ve ülkemizin aydınlık geleceğine destek vermek. Sağlık Sen'in başarı öyküsünün arkasında vicdanlı erdemli insanlar dayanışması ve paylaşan bir düşünce hareketidir" dedi.
Bingöl konuşmasında şunlardı söyledi:
"24.Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin en önemli ve öncelikli görevinin sivil, demokratik ve özgürlükçü yeni anayasa yapmak olduğuna inanıyoruz. Çünkü 12 Haziran seçim sonrası yeni anayasa toplumun kaderiyle ilgili olduğundan, topluma sorularak hazırlanmalıdır. Anayasanın temel felsefesinde ideolojilere yer verilmemeli, tüm farklılıklara eşit yakınlıkta olmalı, hem halkın, hem de uluslararası toplumun, insanlığın evrensel ihtiyaçlarını karşılamaya dönük olmalı. İlkeler ve sıfatlar milletin temsil edildiği tek mekan meclis olmalı, tüm kurumlar Meclis denetimi dışında bırakılmamalı. Kamu memuriyeti dahi olsa kılık kıyafet, inanç ve yaşam tarzı vs. nedeniyle insanların özgürlükleri sınırlandırılmamalı. Toplu sözleşme hakkına paralel olarak memurlara grev hakkı verilmelidir. Memurlar için siyaset yasağı kaldırılmalıdır. Anayasa, herkesin özgürlüğünü esas almalı mazlumun sesi olması insan ve emek merkezli olmalı.”